TV 55" - sledovací vzdálenost pro vysílání DVB-T2

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod vlkoslav 1. 3. 2019 21:16

Od před Vánoc máme levnou FHD 49WE665. Nahradili jsme jí odcházející Panasonic 43" plazmu. Místní experti by si o ni nejspíš kolo neopřeli, IPS, žádných 100Hz, měl jsem dost strach, aby to nebyl velký kvalitativní sešup. Ale po těch pár měsících jsme s ní naprosto spokojeni. Na 3m pozorovací vzdálenost zcela adekvátní velikost, výborný obraz, přirozené barvy. SD vysílání samozřejmě slabší, než HD, ale naprosto koukatelný. Na 55" bude asi SD obraz subjektivně malinko horší, ale když to bude SONY, tak bych se toho nebál. Asi největší slabinou je "kvalita černé", ale to se projevuje jen u zobrazení typu "černoši v tunelu", což je tak maximálně 1% doby, co na to koukáme (45% SD TV, 45% HD TV, zbytek sd a hd filmy z USB, YouTube, měsíc Netflixu).
Musím se smát, když tu dost často čtu, jak se vlastníci některých jiných značek furt zabývají "nastavováním obrazu". To neznám, nepotřebuju.
vlkoslav
Junior

Odeslat příspěvekod radolaco 1. 3. 2019 21:24

Co sa tyka TV vysielania tak pre 4K telku (hlavne ak ma 55 a viac palcov) je najlepsie riesenie pre kvalitny obraz kupa 4K satelitneho prjimaca. Napriek tomu, ze ziadna SK/CZ stanica v 4K nevysiela (a asi dlho ani nebude) tak obraz HD (i SD) programov je neporovnatelne lepsi ako z HD prijimaca.
radolaco
Junior

Odeslat příspěvekod stormborec 1. 3. 2019 21:26

Něco jiného jsou např. přímé přenosy, ale filmy, seriály - tam už je to dost přežitek, že někdo čeká na urč. hodinu a pak si to zapne a sleduje. Do budoucna to budou tydlety Netflixy a tak podobně, až EU zakáže ulozto, tak počítám že vzniknou nějaké další služby, co budou lépe lokalizované a za rozumnější ceny i pro nás výchoďáky.
LG 32LH5000 (2009) 120Hz, IPS EEFL
Samsung 40NU7192 (2018) 60Hz, VA LED
stormborec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 1. 3. 2019 21:33

Zdenda78 je problém si pořídit kupříkladu satelit a vylepšit počet HD stanic? Není u Vás dostupný nějaký IPTV poskytovatel, který by kvalitou byl lepší než pozemní DVB-T?

Chápu, že to není zadarmo, ale co dnes je? Z druhé strany... někdy je lepší jít se projít, než koukat na nesmyslné seriály, které živí lidi, kteřížto by velmi často v dřívějších dobách a konkurenci skutečných herců, neuspěli.

Bohužel - dav si to žádá, dav to bude mít. Včetně všech doprovodných kladů a záporů.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod stormborec 1. 3. 2019 21:42

Seriály (zahraniční) šly řekněme po roce 2000 hodně nahoru. Jestli něco má v kultuře v posledních letech nějakou kvalitu, tak jsou to seriály. Hudba (nebo spíš ty pazvuky) nestojí za nic, filmy jsou většinou hrozná nuda - už si ani nepamatuji, kdy jsem viděl nějaký nový zajímavý film.
stormborec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod DRSG 1. 3. 2019 21:55

... až EU zakáže uložto ... :-D :-D :-D
Až se "tydlety" netfllixy pořádně rozjedou a začnou si konkurovat cenou, tak si na nějaké ulozto nikdo ani nevzpomene
DRSG
Junior

Odeslat příspěvekod stormborec 1. 3. 2019 22:01

Přesně - já nechápu, že nechávají takovou díru na trhu...
stormborec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod DRSG 1. 3. 2019 22:13

to MgX: lineár je na ústupu, kdo zkusí IPTV/OTT, už se na lineár vracet nebude chtít. Ta možnost pustit si cokoli zpětně a třeba i opakovaně a s možností přeskočit reklamy zato stojí. Výhoda lineáru je v tom, že je (relativně) zdarma, je oproti OTT o pár sekund napřed a nepotřebuješ internet, čili jako záložní OK, ale primární nikoliv.
DRSG
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 1. 3. 2019 23:21

1. Jsme OT.
2. stormborec - jsi mistr ve vytváření OT ve vláknech. Dej si na to prosím velký pozor. Děkuji za pochopení. Toto není chat, ani OT diskuze na Smetišti fóra.
3. Na ústupu pro mě znamená, že dochází k citelnému poklesu. Proto jsem se ptal na čísla. Nehádám se o výhodách nelineárního řešení. Z druhé strany má pořád lineární vysílání co říct, a to mnoha lidem. Část sice využívá výhod kupříkladu IPTV, ale stále využívá i lineární vysílání. Představa, že se nevymyslí omezení ve stylu nesmíš přeskočit reklamu je úsměvná. Že zatím něco takového jde, je věc druhá.
4. Restrikce čehokoliv mnohdy nemusí přispět k vyšší kvalitě, rozvoji, či dokonce vylepšení ceny pro zákazníka. Někdy ano, ale pouze na omezenou dobu.
5. Ne všechny zahraniční seriály považuji za tak skvělé, navíc jsem měl na mysli naši produkci. Ano, neuvedl jsem to do příspěvku - omlouvám se.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Předchozí stránka