Řeším následující problém. K internetovému tarifu dává můj poskytovatel IPTV na až 4 zařízení zdarma. Protože cena za ten internet je velmi konkurenceschopná, doporučil jsem to sousedovi, který nyní platí podobnou částku u jiného poskytovatele za nižší rychlost a bez TV. Problém je, že na TV se nechce dívat na počítači a má 20 let starou TV, která žádné "hi-tech fičury" nepodporuje.
Nicméně stejně uvažuje o "upgrade", tak mě napadlo požádat o radu.
IPTV lze spustit dvěma způsoby. Buď v internetovém prohlížeči (ten ale musí podporovat flash) nebo v android aplikaci (vyzkoušeno na mobilu). Takže, doporučíte někdo televizi, na které by to fungovalo (pokud máte někdo doma a byl byste ochoten vyzkoušet, můžu poslat aktivační údaje), ať už díky vestavěnému prohlížeči nebo instalací android aplikace. Alternativou je připojení nějakého dalšího zařízení (Chromecast?).
Je to pro starého pána, nestojí o poslední výkřik techniky, takže spíše půjde o co nejlevnější "ještě funkční" kombinaci. Na počítači se na TV koukat nechce, prostě se chce rozvalit na kanapi v obýváku, ne sedět na židli před počítačem.