TV 82+, cca 60-80k

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Hayes 27. 5. 2019 10:39

Vybírám co největší (a samozřejmě i nejkvalitnější) tv, jelikož pozorovací vzdálenost bude přibližně 4m.
TV bude používana na filmy, youtube a PS4. Také mám NAS MyCloud EX2 Ultra a byl bych rad, kdybych nemusel řešit žádné problémy s kompatibilitou.
Velmi se mi nechce přiblížit se k horní hranici rozpočtu, to je např. Sony Bravia KD-85XF8596 (teď se dá koupit za 80). Je těžké najít k ní nějaké info na internetu. Ale je to 85, a kdyby byla o mnohem lepší, než Samsung UE82NU8002, ke které se přikláním (dá se koupit za 63, ale je to 82), tak bych to ještě zvážil.
Pak je zde LG 86UK6500, ale ta se příliš nedoporučuje. Recenzí není moc a některé jsou i pozitivní, ale prý je u ní nekvalitní panel.
Nenašel jsem žádné další tv v teto cenové kategorii, ale pokud byste o něčem věděli, rád se na to podívám.
Hayes
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 27. 5. 2019 13:26

NU8002 aj XF8596 su TV o kategoriu vyssie ako ten LG. Pricom NU8 a XF8 su obrazovo porovnatelne TV.
Tych 17000,- naviac za Sony neprinesie naviac v podstate nic.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod indeshit 28. 5. 2019 08:34

možná chvilku vydrž... třeba taková QE82Q70 už teď není problém sehnat za 93k
indeshit
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Hayes 28. 5. 2019 10:21

Na heurece QE82Q70 stojí minimálně 113k.
Není problém počkat 1-1.5 měsíce, ale aby za tu dobu nu8002 nezmizela z nabídky (jelikož je to řada 2018), pokud se neobjeví lepší za stejné peníze.

Ještě mám dotaz k nákupu: existuje u tv něco jako EU distribuce u mobilů (tzn. že ty levnější obchody můžou mít problém se zárukou)?
Hayes
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Renoi 28. 5. 2019 10:35

To jsou přehnané ceny za tu velikost. Kupoval jsem 75nu8002 za 32 tis. a davat za 7 palců navíc skoro dvojnásobek ? Na tvoji vzdalenost ti stačí 75, věř mi.Nezapomeň, že televize i signál mají určité nedostatky, které se z velikostí úhlopříčky úměrně zvětšují.
Renoi
Junior

Odeslat příspěvekod indeshit 28. 5. 2019 12:32

Hayes píše:Na heurece QE82Q70 stojí minimálně 113k.

Ano, ale Heurekou přece svět nekončí.

Ano, existuje "šedá" distribuce, ale je to velký risk. Pokud máš dodávku, tak se to možná můžeš vyplatit, ale opravdu jenom možná. Já tvrdím, že se to nevyplatí, protože vždy tu existuje možnost sehnat oficiální CZ distribuci za EU ceny :)

Proč se to nevyplatí? Protože když se TV podělá, tak s ní musíš osobně (nebo to předat tvému zaměstnanci, sluhovi, kamarádovi, dopravní firmě...) tam, kde jsi ji koupil, aby to následně ten prodejce odeslal do servisu do země původu. Náhradní TV? Na to zapomeň. Po vyřízení, že by ti ji přivezli zdarma? Na to taky zapomeň.

CZ distribuce je jistota. Pokud se TV podělá v záruční době, tak stačí jen zavolat na infolinku, kde jen nadiktuješ S/N (výrobní číslo), podle kterého už operátor na infolince pozná, ze kterého obchodu a distribuce TV pochází. Servis boys pak přijedou přímo k tobě do obejváku a telku na místě opraví / nebo ji aspoň vezmou a pak přivezou zdarma a nebo nejlépe v případě QLED zapůjčí i náhradní, pokud je to komplikovanější oprava, která by trvala déle než 48hodin.

-- 28. 5. 2019 13:45 --

NU8002 zřejmě už brzy zmizí úplně.
Q70 nebo jakékoliv jiné letošní telky nezávisle na značce jsou zatím na svých startovacích cenách.
Ceny budou tradičně klesat. Lepší možná počkat třeba 1-2 měsíce, kdy by to mohlo klesnout třeba o 15% třeba a z té již snížené ceny kápnout na akci dalších -20%, což opravdu není problém.
indeshit
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 28. 5. 2019 14:22

Niekedy sa ale ten šedy dovoz oplati, ak je to vyrazne lacnejši nakup. Ono zas nie je žiaden veľky problem zavolať kuriera nech po to pride. A šanca že sa niečo pokazi je vždy omnoho nižšia ako že sa nepokazi.
Ryan Giggs
TV expert