Varianta k Philips 43PUS7303 ideálně kolem 10000

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Tom1122 2. 6. 2019 11:18

Dobrý.
Výhledově budu měnit 40" za něco zhruba stejně velkého.Větší není z prostorových důvodu možné.Asi 4K už jenom z důvodu že občas bude TV použita jako druhý 4K monitor,tím pádem jsou levné LG s RGBW vyloučené.

Pozorovací vzdálenost bude 2,50 metru max.

Prvotní volba padla na Philips 43PUS6503.Jenže jsem našel toto:
https://www.avforums.com/threads/philip ... m.2197993/
Hodně lidí píše že TV nemá plynulý obraz převážně přes HDMI ale i přes vlastní aplikace.
Takže volba padla na 7303.Ale...má Android který nepotřebuji protože stejně k ní bude připojený Sat Openbox AS4K CI Pro který má docela slušně odladěný Android a multimedia běží přes něj takže na OS bych bral asi jiný...
Varianta byla něco od Samsungu s Tizenem,ale Samsung UE40NU71xx je také možnost.
Čemu bych se rád vyhnul je uzavřený OS v televizi.V okolí jsou Toshiby,Sharpy na který Turek dva roky po prodeji kašle a řada aplikací které nejdou odstranit z nabídky už nefunguje.A update nikdy nebude.
Je pravda že o čínském Philipsu si nedělám iluze,ale alespoň update dává jak na Saphi,tak na Android i když jsem nikde nenašel zda model 2018 dostane Android 9 jako aktuáni řada...

A teď po románu ve zkratce co bych rád.
Slušný obraz v SD a FullHD
Slušnou odezvu a praktické EPG.Což je zrovna u Philipsu nic moc.
Na nahrávání a internetu nezáleží.
Ne zcela tragické DO.
Slušnou podporu výrobce...
Díky.
Tom1122
Junior

Odeslat příspěvekod stormborec 2. 6. 2019 20:40

Mám ten Samsung
LG 32LH5000 (2009) 120Hz, IPS EEFL
Samsung 40NU7192 (2018) 60Hz, VA LED
stormborec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 2. 6. 2019 20:47

Nebudes pouzivat system v TV, ale musi mat dlhu podporu. Tomu tazko rozumiet...
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod Tom1122 3. 6. 2019 09:16

Možná jsem se špatně vyžvejknul:)
Takže přímočařeji.Nejraději bych snad ,,hloupou,,ale to je dnes nesehnatelné.Mimo varianty PC monitoru připojené na sat.Ale obávám se že bez obvodů alespoň trochu vylepšující obraz bude SD na každém 4K monitoru hrozná mazanice...Tedy u mně to tak je když jsem připojil svůj 4K monitor na půjčený pozemní STB:)
Podporou výrobce jsem spíše myslel to že jsem viděl Toshibu,Sharp atd. s naprosto zabugovaným OS a náprava nikdy nepřijde protože výrobce má nový model a takové ,drobnosti,, jako blbá čeština v EPG,padající vestené aplikace či zátuhy OS prostě nestojí za řešení:)
A co se týče aplikací.Když už to tam musí být a kolikrát ,,strašit,, v Home obrazovce atd,tak ať to sakra funguje déle než rok...Když už výrobci tlačí Smart.A obávám se že toto jediný zajistí Android mající Obchod bez závislosti na výrobci TV.

Faktem je že jsem na 90% rozhodnut pro tu Philipsku.Dá se sehnat lehce za 10 litrů a 5 let záruky k tomu.Obrazově ji na zahraničních forech docela chválí,ale u nás třeba na Dtestu propadla.Uvidíme.
Tom1122
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 3. 6. 2019 15:19

Dtest netreba brať važne. Tam tie testy dopadaju skoro vždy opačne ako v inych recenziach.
Keď si vezmeš nejaky model a pozrieš si naňho recenzie z 5-6 portalov po svete a tam ten model všetci, nezavisle na sebe chvalia (navyše to tam maš často podložene aj meranim sondou), tak podľa dtestu je to črep. A naopak, model ktory inde dobre nedopadne (a zhodne sa na tom X recenzentov po svete), je v dteste často medzi najlepšimi.

7303 patri obrazovo k tym najlepšim v kategorii a ten system je tiež dobre použiteľny (nie žeby bol dokonaly). PLus Ambilight a zaruka.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod Tom1122 3. 6. 2019 21:34

OK.Díky.
No a Android:) No já se přiznám že mně překvapil na OpenBoxu jak rychlé a odladěné to Ukrajinci mají ač mnozí zastánci Enigmy2 nemohou Androidu přijít na jméno.Ten Philips má slabší chipset ale chodit by to mělo...
Tom1122
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 4. 6. 2019 07:00

To aky je kde chipset je malo relevantne.
Tam je podstatnejsie ako je co odladene.
Ryan Giggs
TV expert