Výběr televize - A8F vs C8

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod trongix 9. 6. 2019 19:40

Dobrý den, Vybírám novou TV do nového bytu a nevím si vůbec rady. Doma máme Samsung ue55mu7002 a nejsem vůbec spokojený s černou a hlavně s pohybem. Každá rychlejší akce je máznutá a když se to snažím v TV vylepšit pomocí jejich softwaru tak to akorát hází artefakty.

Byl jsem rozhodnutý pro Samsung řadu Q85 ale po otestování jsem byl zděšen. Pomocí ( https://www.youtube.com/watch?v=TVtoxUohG5E ) jsem zjistil že pohyb artefaktuje a obraz se zasekává. Ani u Samsung Q900R to nebylo lepší a to jsme v jiné cenové kategorii.

Pak jsem pustil to samé video na Sony A8F a vypadalo to výborně. Pohyb byl plynulý, žádné zasekávání, mazání nebo artefakty.

Vše bylo defaultně nastaveno.

Ale když jsem přišel z prodejny domů tak jsem zjistil podle stránek ( https://www.rtings.com/tv/tools/compare ... eshold=0.1 ) Že A8F není vůbec taková výhra.

Televizi budu primárně používat na:
Filmy z NASu (HDR/SD) – 45%
Hry (HDR/SD) - 45%
Klasický HD signál – 10%

Podle recenzí jsem našel že na hraní se nevíce hodí C8 kvůli nízkému Input lagu. C8 jsem v obchodě také testoval a obral artefaktoval a zasekával se.

Dokáže mi někdo prosím pomoct a rozseknout můj problém ? Do LG se mi moc nechce, jejich software mě přijde pomalý oproti A8F.
trongix
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Simix07 9. 6. 2019 19:51

Dobrý den, řeším teď podobný problém. V krámě jsem si nechal pustit z youtube 2 stejná videa na sony 65-af8 a 65-af9 ve 4k a televize byly vedle sebe, obraz na af9 byl jen o malinko lepší, hlavně díky vyššímu jasu, ale žádné artefaktovani nebylo ani na af8 ani af9. Určitě bych se af8 nebál, obraz je na špičkové úrovni. Samsung qled mají podle mě moc prestrelene barvy, vypadají krásně, až to působí uměle. Možná by se to dalo upravit pomocí obrazových profilů, nemám vyzkoušeno. Na c8 jsem hodně koukal, ale u mě v podání barev a pohybu vítězí sony. C8 má nižší input lag, ale nemyslím že by to běžný hráč poznal oproti af8. Bude těžká volba, držím palce nám oboum.
Simix07
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Yamer 10. 6. 2019 09:32

Já teda zásadně testuju přes videa z USB flešky, protože přehrávání z Youtube mimo jiné závisí na momentálním síťovém připojení. V obchodech většinou nic moc, videa tedy logicky budou vypadat zle a budou se sekat.

Jestli budeš TV používat na to, co píšeš, tak si myslím, že testování přes Youtube je de facto zbytečné.

Jinak ještě může hrát roli to, že výrobci TV vydávají aktualizace software, tj. je dobré si prověřit, zda Tebou testovaná TV byla aktualizovaná.

A další věc, "Vše bylo defaultně nastaveno" - to může být právě taky problém, v obchodě bývá mnohdy nastaven méně přirozený režim obrazu.
Yamer
Junior