Výber TV 55-65" do 1200 €

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod kami171 20. 6. 2019 14:38

Zdravim,

potreboval by som pomoct s vyberom tv. Chcem nahradit sucastnu plazmu Panasonic TX-P42GT60.
Obrazovo si nechcem pohorsit. Na Tv sa sleduje 95% filmy a serialy, zvyšok šport a raz za cas herna konzola. Smart funkcie su pre mna nepodstatne, tv sa pouziva len ako zobrazovadlo a obsah sa pusta cez pc na ktorom je kodi.

Viac sa priklanam k oled, kvoli cenovemu rozpoctu bude musiet stacit 55", po precitani roznych for a odporucani mi ostali na vyber tieto Philips 55OLED803 alebo LG OLED55B8.
Na philipse sa mi paci Ambilight. Popripade aj android ak by zvladal plnohodnotne v kodi prehravat v 4k filmy.
Zas ak ma mat Lg krajsi obraz, radsej by som uprednostnil ten.
Aku mate skusenost s vypalovanim obrazu kvoli titulkam ? Dost casto sa pozeraju serialy s nimi.
Iny staticky obraz nebude viac ako 60 sekund, mam nastaveny sporic. Na mojej plazme nemam vypalene nic ani po cca 5 rokoch.

Pozeral som aj klasicke LED Tv, vyhoda je, ze tam sa zmestim rozpoctom aj na 65".
Konkretne Hisense H65U7A alebo Samsung UE65NU8002.
Neviem ci maju porovnatelny obraz (ciernu) s mojou plazmou.

Necham si poradit aj ine tv, priorita je co najlepsi obraz v danej cenovej hladine, tv mam od gauca cca 3,5m

Dakujem vsetkym vopred za pomoc.
kami171
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mclaren F1 20. 6. 2019 16:10

LG OLED55B8 mám a mohu doporučit, vypalování titulků nehrozí jelikož i ty se neustále pohybují, navíc v nastavení OLED panelu je funkce která neustále posouvá celý obraz.
Mclaren F1
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 20. 6. 2019 16:43

Vypalovanie obrazu titulkami? :shock: Titulky predsa nie su staticky obraz. ;-]
Chod do Philipsu. Rozhodne nema horsi obraz (skor naopak) ako LG, a u vybranych predajcov mas 5 rokov zaruku. Ak to kupis do konca tohto mesiaca. Kodi samozrejme 4k filmy vratane HDR zvlada.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod kami171 20. 6. 2019 19:26

No to tie titulky som tusim na rthings.com videl v dakom teste, ale tak je pravde ze to bolo az po 5000 hodinach, ale nejak som sa nedocital ci rovnake pustali, tak radsej sa opytam skusenejsich :D

Mclaren F1 predpokladam ze uz mas android 8 nahodeni, chcem sa opytat ako dlho sa ti zapina, skusal som ho v jednej predajni so starsim androidom a urcite sa zapinal aspon 40-50 sekund. Cital som ze s novym by to mala byt polovica, tak ze ako je to v reale. Aj si kalibroval obraz ?
kami171
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 20. 6. 2019 20:02

Mclaren pise ze ma LG, tam nie je android.

A ani stary android sa urcite nezapina 40-50 sekund. Mozno tak ked bol TV vytiahnuty zo siete, urcite nie zo stand by.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod Mclaren F1 20. 6. 2019 22:49

No mě osobě u toho Philipsu dost vadí ta horší bílá ale proti gustu.
Mclaren F1
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 21. 6. 2019 06:08

Horsi bila znamena co? Ked zasiahne ABL, tak nejaku speci bielu nemas nikde. A ABL jen a LG agresivnejsie.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod bandolier.wz 21. 6. 2019 11:12

tady so občas objeví za 30tis (ted za 35)
https://www.czc.cz/philips-65oled873-16 ... 47/produkt
jen je potřeba to sledovat
:hmm: CW DAC 1 NG basic + BVaudio A300SE + VMA-II S :hmm:
bandolier.wz
Junior

Odeslat příspěvekod kami171 22. 6. 2019 08:40

Aky je rozdiel medzi 803 a 873, okrem rozdielu cca 400€ ? Co som nasiel porovnania parametrov, bolo to skoro to iste.
kami171
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kvok 22. 6. 2019 08:46

803 má podporu HDR10+ a novější obrazový procesor (především funkce Perfect Natural Reality - simulace HDR).
kvok
TV expert