zdravim vsechny, odesla mi bez rozlouceni stara televize Sony KDL-55HX751 - proste se vypla a od te doby na me vesele mrka trojite cervenou LEDkou (chyba v napajeci casti). at uz ji spravim nebo ne, zacal sem stejne premyslet o obmene, Chci neco aspon 65 palcu, ale aby mi to zase vydrzelo par let. Co se tyce parametru sem celkem skromny, musi to mit HBBTV, CI slot s DVBC tunerem a nahravani na USB (pause), VESA mount vic nepotrebuju. Na TV nekoukam nijak casto a povetsinou kdyz uz je zapnuta tak jede CT Decko nebo nejake pohadky ci sem tam nejaky film nebo serial - prehravano pres Kodi v raspi, vetsinou 1080p ripy.
Jelikoz mam notebook s Dolby Vision displejem tak sem premyslel ze by mozna nebylo od veci mit v TV taky HDR nebo Dolby Vision, rozdil je (aspon na notebooku) celkem videt, ale s cim si nevim uplne rady je jestli staci 50Hz nebo je rozhodne lepsi koupit 100Hz TV, pri teto skladbe na co se koukame, jestli je to nejake vyznamne plus ci minus. Stara TV slouzila dobre a bez problemu, ta mela 50Hz (jeste nejakou technologii na vylepseni Motionflow XR 400 Hz) ale ta byla jen FHD. nevim jak je to u 4k.
vcera sem byl v Alze se podivat co maj vystavene a ocihnout i me nezname Hisense a TCL a nevypadaj spatne za ty prachy. Co se tyce znacky, je mi to naprosto sumak, pokud to bude dobre slouzit.
tahle mi nepripada spatna.. https://www.alza.cz/65-hisense-h65u8b-d5608210.htm