Moderátor: Moderátoři AVMania.cz
Kuba78 píše:
nenastavoval sem na tech televizich nic co se tyce nastaveni displeje, proste sem tam jen vrazil flesku s par demo videi a na tom od sony o vyrobe mece bylo tu cernou jasne poznat. ten OLED displej byl skoro stejny obraz jako mam mem notebooku, u ULED a QLED sem skoro nepoznal rozdil a byly viditelne horsi (cirka stejne jako ta moje stara Sony).
No a jelikoz OLED televize 65 palcu a vyse jsou dost drahe, proste sem si nedokazal zduvodnit proc bych to mel vlastne zaplatit.. takze skoncim u nejlevnejsi VA televize co ma 100hz, umi timeshift, ma hbbtv, umi hdmi-CEC, DVBC a CI slot. Protoze to asi staci, stejne na ty TV pobezi v 90 procentech casu neco, co neni natocene ve 4k a HDR..
otazka je jen jestli opravdu potrebuju 100hz, ale kdyz to vemu kolem a kolem, 75 palcu televize by asi byla opravdu zbytecne velka (i kdyz, to sem si kdysi kdyz sem z 40 palcu povysil na 55 rikal takya u 65 palcovych ten rozdil neni zas tak strasny a jak uz tu bylo zdurazneno, da se predpokladat ze 100hz televize ma aspon kvalitnejsi streva..
Stevicek píše:BTW mě ten rozdíl v černé mezi oledem a fald s dimmingem nepříjde tak šílený. Před rokem jsem dal na Ryanovu radu za pusu koupil 65" TCL U65S9906 X1. Sice v recenzích psali, že je to rekordman v kontrastu, ale nečekal jsem že při zaplém dimmingu je celá ploch z mého pohledu úplně černá. Nejde poznat rozdíl, mezi zaplou a vyplou TV. Drobný světlý opar okolo velmi světlých objektů je samozřejmě jiná věc a to určitě rozdíl oproti oledu je.
Vlastně asi až za půl roku jsem si uvědomil jak dobrý kup to byl.
Máte ještě někdo podobnou zkušenost, že i fald LCD dokáže zobrazit černou dost slušně, nebo to je spíš anomálie v podání TCL?
Kuba78 píše:no tak sem se byl dneska podivat v datartu, maji tam H65U7A. vedle toho byl nejaky samsung, obyc 60hz. bezely tam ve smycce ve FHD nejake upoutavky, avengers, venom a tak. no a prislo mi, ze i na dynamicky mod obrazu ma ten hisense takove o neco mene syte barvy. takze je otazka, zda ten samsung byl jen presaturovany, nebo ten hisense ma proste horsi panel.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků