Pomoc s výběrem Tizen vs Android

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod DRSG 30. 6. 2019 20:13

Pod 49" bych určitě nešel, dnes je největší konkurence v 55" a dost často seženeš 55" levněji (ve stejném modelu) než 49/50".
DRSG
Junior

Odeslat příspěvekod jardadts 1. 7. 2019 08:09

Indeshit:

Ryze televizního diváka Android spíše odradí, protože pokud stiskne tlačítko GUIDE/EPG prostě takové, které vyvolá programového průvodce, tak TV přestane zobrazovat obraz i zvuk. Dost nelogické. To samé když člověk zapne Home screen menu, přestane mít přehled o tom, co se zrovna vysílá. Tizen nebo WebOS mají toto chytré menu pouze ve spodní časti obrazovky, a tak člověk může brouzdat v aplikacích a stále vidí, co v televizi běží.

EPG: jsou 2 možnosti načítání dat EPG . V případě načítání dat z "vysílače" zvuk nejde,ale stačí přepnout na načítání dat z inetrnetu a zvuk v pozadí funguje.

Home:mě tedy obraz i zvuk na pozadí fungují (android 7)
TV Philips 65OLED856 , Sony UBP - X800 , Yamaha RX-A 2070 , Apple TV 4K,Focal Aria 948
jardadts
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 1. 7. 2019 08:13

Toto je velký argument pro Samsung.
Špičková dálka, ergonomická, snadné ovládání, a přes Bluetooth, netřeba mířit přímo na televizi.

samsung.jpg
samsung.jpg (7.92 ) Zobrazeno 3663 krát

Třeba takové Sony dělá taky slušné televize, ale jejich plastová dálka je navržena v roce 1960 a od té doby se nezměnila, a VELMI špatně se používá. Plus má IrDA, takže otřesné míření na TV. Je škoda, že v recenzích tento zásadní aspekt praktického používání TV vždy zamlčí.

Argument proti HiSense je (kromě dálky) i jejich omezený operační systém, nejede tam třeba HBO GO.
Radek.Hulan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 1. 7. 2019 14:44

To Sony diaľkove je dlhymi rokmi preverene. Ovlada sa to praveže intuitivne. A ak maš na mysli Smart funkcie, Sony su predsa android a dnes ma každy v ruke telefon. Alebo si proste za par drobnych kupiš niečo z Činy. Môžeš si vybrať čo len chceš. To je vždy lepšie ako keď ti vyrobca niečo "vnuti" a tebe to nesadne. Mne napr. ten tebou ospevovany Samsungacky vôbec nepasuje.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod polda 1. 7. 2019 17:19

Mě jo.
polda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 1. 7. 2019 17:26

Objektivně, ovládat něco pomocí 60 čudlíků, nepodsvícených, ve tmě, není snadné.
Samsung má jedno kolečko a potvrzení a 2x takový "rocker".
To není o pocitech, ergonomie je objektivní věc a věda.
A 60 čudlíků je objektivně blbě.
Sony dělá dobré televize, ale na dálku prostě serou, a přitom je to základ.
Radek.Hulan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kvok 1. 7. 2019 17:34

Poslední dálkový ovladač Sony je z roku 2019.
Ovladač Samsungu je krásně minimalistický, na druhou stranu tak primitivní věc jako spuštění HbbTV se tady mění na zdlouhavou operaci.
kvok
TV expert

Odeslat příspěvekod indeshit 1. 7. 2019 19:40

Samsungovský ovládač je fajnovej, ale kéž by tlačítka netflix, rakuten a prime byla programovatelná. V ČR frčí trochu možná tak Netflix, ale zbylé dvě služby takřka vůbec. Třeba by to mohlo být to HbbTV, jak píše kvok
indeshit
Pokročilý

Odeslat příspěvekod zino333 1. 7. 2019 20:43

Mám doma vyše pol roka Sony A8F s Androidom a Samsung Q9F s Tizenom. Moje odporúčanie je Samsung. A ten ich ovládač je čerešničkou...
Hifiman EF600 + Schiit Lyr 3 > Meze 109 Pro + Hifiman HE6se V2
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 2. 7. 2019 06:16

Radek.Hulan píše:To není o pocitech, ergonomie je objektivní věc a věda.

Aha, cize teba nezaujima aky pocit z toho mas, ale ako to sudruhovia teoreticky vymysleli?
Veda to objektivna moze byt, kolko len chce, ked v praxi casto nefunguje. Prax je vzdy subjektivna. Takze taky argument je celkom o nicom, kedze kazda veda je objektivna.
Hlavne tie reklamne, dedikovane tlacitka su vrcholne dielo objektivnej ergonomie. :-D

60 cudlikov objektivne blbe nie je, lebo mas pokrytych viac funkcii na jedno stlacenie. Nemusis sa preklikavat "pol hodinu" a prechcadzat "300" vrstiev menu k nejakej funkcii.

A ako som pisal, k androidu si vies za smiesny peniaz kupit nieco co ti bude urcite vyhovovat. A da sa to ovladat intuitivne aj mobilom, a lepsie ako akymkolvek DO. A to aj ten Samsung. Takze nejake ponosy na DO sa v dnesnej dobe minaju ucinku.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod JJezevec 2. 7. 2019 07:28

Ten ovladač Samsung není úplně špatný, ale výhodou není minimalizace tlačítek. Výhodou je celkem dobře funkční bluetooth komunikace v ovládání. A s tím souvisí i možnost občasného využití audio ovládání.
Jinak je to děs !
Než se k něčemu proklepete, každá i byť jednoduchá akce vypadá jak dlouhý vlak povelů.
Naposledy upravil JJezevec dne 2. 7. 2019 07:55, celkově upraveno 1
JJezevec
Junior

Odeslat příspěvekod skorky 2. 7. 2019 07:53

Tak tak,než se k něčemu proklikáte,to je věčnost.Zlatej panasonic ovladač a jeho systém v tv Rychlé,jednoduché,přehledné :)
skorky
Junior

Odeslat příspěvekod polda 2. 7. 2019 10:29

Mě napadá jestli s tím umíte zacházet? Nevím o ničem co by mi trvalo víc než 5 kliků. Hlavně se na ovladač vůbec nemusím dívat kde je jaký čudlík. Hdbb nebo jak se to jmenuje nepoužívám.
polda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mclaren F1 2. 7. 2019 13:03

Jako vážně si někdo vybírá TV podle toho jaký má systém?
Mclaren F1
Poslední varování

Odeslat příspěvekod polda 2. 7. 2019 13:09

Tu poslední zrovna u mě jo! DIGI má v Tizenu aplikačku, v androidu ne. Jinak bych musel pořídit STB DIGI za 3k. Varianta internetový prohlížeč není záruka že to pojede i za rok. Viz vlastní zkušenosti s LG či Phillips.
polda
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka