Dobrý den,
potřeboval bych pomoci s výběrem TV o velikosti 75 palců. Jelikož jsem strávil celý víkend po elektrech a nejsem o moc chytřejší, i když je to možná i díky prodavačům, kteří mi o TV nebyli schopni říct vůbec nic, rád bych se na Vás obrátil.
Pozorovací vzdálenost: 4-4,5m
Využití: 60% filmy a seriály z disku, 20% sportovní přenosy, 10% PS4, 10% kuki tv
Cena: kolem 60 000 Kč
Sledování: především po večerech, přes den slunce nebude svítit přímo na tv, případně je možnost zatáhnout venkovní žaluzie
Na prodejnách mě zaujal nejvíce Samsung QE75Q70. U Samsungu mi byl nejvíce sympatický obraz a jednoduché svižné menu. Jelikož bych ale chtěl zakoupit i NAS (v současné době používám připojený notebook k TV) a na TV chci sledovat především filmy a seriály na které mám náladu a ne které zrovna dávají v programu, tak se u Samsungu dostávám k problému s podporou kodeků. Proto mě zaujal NAS od Qnap, který se dá připojit k TV přes HDMI.
Dá se tímto vyřešit daný problém? Nebo bude vhodnější koupit android tv, kde mě zaujal typ Sony 75XG8596 (v dané cenové kategorii bych mohl zakoupit i 85")? Jde mi i o nějaké pohodlí u sledování tv, proto bych chtěl vyřadit sledování přes notebook. Trošku se bojím i hučení disků, proto bych nejraději NAS hodil někam na chodbu a neměl ho přímo u tv.
V prodejnách mě ještě více zajal typ Q90, případně XG9505, ale to už je mimo cenové rozpětí. TV budu potřebovat až v průběhu února 2020, takže jsem i ochotný počkat na nějakou větší slevu, ale raději už nyní sleduji vývoj cen a v případě zajímavé slevy TV koupím i teď. Vyplatí se případně ještě něco pošetřit a v případě poklesu cen vybírat z těchto vyšších modelů nebo se dívat po úplně jiném modelu?
Nejvíce se mi líbila technologie OLED, ale v dané cenové kategorii bohužel nic takového zatím není (pouze 65") a na vzdálenost 4m pro mě bude asi vhodnější technologie LED ve velikosti 75, případně větší. Budu Vám moc vděčný za jakékoliv připomínky, rady a zkušenosti. Předem děkuji.