Moderátor: Moderátoři AVMania.cz
henrybrno píše:Počkám na vývoj cen na přelomu leden/únor, snad se ještě ceny trošku pohnou, vezmu pravděpodobně Sony 8596. Ještě by mě zajímalo, jak je to se sledováním filmů přes externí disk/NAS, tedy přes USB/lan u filmů 4k z hlediska stability a plynulosti přehrávání? Je nějaký zdroj vhodnější nebo je to úplně jedno?
henrybrno píše:Měl bych ještě dotaz k NASu:
1. Pokud bych zakoupil pro 4 disky, ale zatím bych NAS osadil pouze dvěma, jaký zvolit RAID? Kdybych potom v budoucnu koupil další jeden popř. dva další disky, tak abych nemusel celé úložiště vymazat, ale jen přidat disk a pokračovat dál.
2. Kdybych zvolil např. RAID 0 a jeden disk začal zlobit, stačilo by pouze disk vyměnit kus za kus, přetáhnout data z vadného na nový a pokračovat dál?
3. Jak je to v kodi v případě více disků? Umí knihovna filmů spojit databázi z více disků abych nemusel lítat mezi více složkami?
Na úložišti by byly filmy, fotky a dokumenty, s tím že nejdůležitější data mám ještě na externím disku, abych o ně nepřišel.
MgX píše:Bohužel zkušenost s chybováním HDD mně postihla. O data jsem sice nepřišel, ale disk musel být vyměněn.
martas38 píše:Myslím, že RAID se navenek chová vždy jako jeden disk. U RAID 0 se ovšem porucha jednoho disku rovná ztrátě všech dat, takže s dvěma disky RAID 1, se třemi RAID 5. Já jsem kupoval Synology a zvažoval jsem vícediskové řešení. Ale ruku na srdce, na PC mně odešlo ledasco, ale nikdy HD. A i vzhledem k obsahu jsem nakonec zvolil jednodiskové řešení, protože tam mám především hudbu a filmy a pokud by disk klekl, nezabije mě to.
Doggg píše:Henry: možná půjdu proti proudu, ale já bych se (a doma
Jsem se), já ty raid-y vykašlal.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků