Upřednostnění HDMI vstupu před AV

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod mistrYoda 22. 11. 2019 14:50

Zdravím,

ke své televizi Panasonic Viera TX-P37C10Y (https://www.navody-manualy.cz/televize- ... zma-964022), ke které mám přes SCART (AV vstup) připojený satelitní přijímač, jsem připojil pomocí HDMI set-top box. Problém je v tom, že po zapnutí televize vždy naskočí satelit (pokud je zapnutý) a musím pomocí původního DO přepnout na HDMI. Pokud je satelit vypnutý, televize startuje v režimu tuneru. Nic na tom nemění ani fakt, že set-top box vypnu či zapnu - na HDMI musím vždy přepnout manuálně. Nešlo by se s tím něco udělat?

Díky.
mistrYoda
Junior

Odeslat příspěvekod jito 22. 11. 2019 15:08

Satelit připojený scartem má v kabelu použitý i pin,který TV automaticky přepíná na scart vstup.Měl by to být pin 8-po jeho odpojení,se ti přestane přepínat scart vstup.
Než se do toho pustíš,vyzkoušej aktivovat povel HDMI-CEC z STB-co se bude dít.
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod mistrYoda 22. 11. 2019 15:26

To je nejspíš pravda, ale zároveň bude v TV jistě nahraná nějaká hierarchie, protože dříve, když jsem pustil TV, spustil se tuner (to se hádám změnilo odpojením antény). Nicméně stále zůstává ten problém, že na HDMI vstup je nutné manuálně přepínat. Pokud odpojím satelit (nebo onen pin na SCARTu), při spuštění televize naběhne tuner (i když je anténa odpojená)...
Funkci HDMI-CEC set-top box bohužel nepodporuje (TV ano).
Naposledy upravil mistrYoda dne 22. 11. 2019 15:44, celkově upraveno 2
mistrYoda
Junior

Odeslat příspěvekod jito 22. 11. 2019 15:40

Tak potom je problém v logice TV.A s tím nic neuděláš.
Můj Samsung se zapne na posledním zvoleném programu nebo vstupu.
CEC by to řešil,ale kde není podpora,ani smrt nebere :-D
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod mistrYoda 22. 11. 2019 15:46

Toho jsem se bál. Jde o levnější set-top box, ale s "programovatelným" ovladačem. Ten, kdyby fungoval, řešil by to (programování na původní DO TV funguje, ale televize pokyny nepřijímá)... Napadá mě ještě, nedělají se různé typy HDMI kabelů (jeden s oním pinem pro spuštění TV - hádám CEC, druhý bez)?
mistrYoda
Junior

Odeslat příspěvekod jito 22. 11. 2019 16:00

Jiný HDMI kabel to neřeší-je to SW záležitost.
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod mistrYoda 22. 11. 2019 16:08

Díky, poohlédnu se tedy po set-top boxu s CEC... Jinak se mi to podařilo částečně vyřešit připojením set-top boxu rovněž přes SCART, ale ten obraz je jak cesta zpět časem (i když s logem HD v levém horním rohu :D).
mistrYoda
Junior

Odeslat příspěvekod vincent2 22. 11. 2019 19:30

U těchto typů panasoniců se to řešilo v nastavení v hotelovém modu do kterého se dostaneš,že na boku nebo spodní části televizoru zmačkneš a budeš držet tlačítko -/V a na dálkovém ovladači zmačkneš asi 3x tlačítko AV.První řádek hotelový mod změníš na ON ,řádek pod ním vybereš příslušný vstup který chceš aby se tě zapínal při zapnutí televizoru třeba HDMI 1.
vincent2
Junior

Odeslat příspěvekod mistrYoda 7. 12. 2019 22:39

Shodou okolností jsem na to také dnes přišel. Zrovna jsem to sem chtěl napsat a vidím, že jste mě předběhl. Opravdu to funguje. Mockrát děkuji :)
mistrYoda
Junior