Vyber TV 65'' nebo 75'' s omezenym rozpoctem

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod MgX 30. 11. 2019 19:22

Celkem rychlá koupě :-)

Určitě jakmile přejde první nadšení, tak napiš klady a zápory, které jsi zjistil. Překontroluj si taky software a jeho aktuálnost. Nemusíš honem aktualizovat, pokud nechceš a zvláště, když nejsou žádné problémy. Jen abys věděl. Myslím, že XF9005 určitě patří mezi dobré volby. Dokáže potěšit jak filmověji laděného fandu, tak i obyčejného diváka. Protože Android, tak se v tom dá více vrtat. Samozřejmě - občas to může znamenat trochu více zádrhelů, ale Sony na rozdíl od části jiné konkurence, která Android osazuje, i v tomto modelu dokázal velkou odladěnost OS.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod petison 30. 11. 2019 19:30

Taky řeším zda 65 nebo 75 , tak jsem si řek, že LG dělá 70 obrazovky a to je pro mne asi ideální velikost. Co si myslíte o modelu 70" LG 70UM7100PLA ? oproti tý Sony co koupil 0055 to bude asi horší kvalita obrazu, ale recenze uživatelů jsou taky dobré..
petison
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod 0055 30. 11. 2019 19:43

Ono kdyz se sejde dobra cena a solidni produkt tam jsem moc neotalel, protoze jakmile se vyprodaji tak nebudou. Budou jine, to je jasne. Ale chtel jsem neco na vanoce no, tak jsou trochu driv...

Je na ni neco co mne neskutecne drazdi a co budu muset poresit. A tim jsou reklamy na youtube. Zvykl jsem si ho pouzivat na muziku, ale s tema reklamama to proste psychicky nezvladam. V PC pouzivam adguard, tady to budu muset nejak poresit, verim ze to pujde...

KODI nainstalovano, jede to paradne. Mam tady AC router, jedu vsechno bezdratove. Zdalo se mne ze pozadi v kodi bylo na me starsi tv vic cerne, mozna se pletu, mozna ne, jak bude vic casu tak je postavim vedle sebe a zkusim. Novejsi ripy jsou moc pekne, opravdu moc pekne.

Firmware jsem uz aktualizoval, po vybyleni tam byla verze 7, nyni je posledni dostupny. Ovladani uplne jine. Ale opravili co mne strasne stvalo, jako vyber titulku, vybrat ty spravne, proklikat se az na potvrzovaci dialog a pak doprava na OK jsem moc nedaval. Pri kazdem potvrzeni bylo v moji hlave par sprostych slov na japonske inzenyry...

Kazdopadne jsem nenasel reset do tovarniho nastaveni, ale google asi pomuze, zatim nebyla potreba. Po upgradu FW kodi zustalo nainstalovane a taktez google ucet zustal.
0055
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 30. 11. 2019 20:23

Stačí se podívat do testů na avmania.cz. Jsou tam jednak nějaké poznatky a postřehy, ale také poměrně dost fotografií prostředí... část i s doprovodným textem.

Obrázek

Reklamy na Youtube jdou pořešit zakoupením služby, ne? :-) Možná existuje i další jiné řešení. Reklama na Youtube ale není chybou televizoru a její negativní vlastností.

petison bude přehlednější si založit vlastní vlákno s dotazem.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Baf13 30. 11. 2019 21:20

Zkus si nainstalovat YouTube Vanced, je to bez reklam a v mobilu to běží bez problémů. Sám jsem zvědavý jeslí to půjde nainstalovat do TV
https://vanced.app/
Baf13
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod 0055 30. 11. 2019 21:36

dekuji, vyzkousim a dam vedet. Jinak ted pri sledovani extremne kulturne vyzivneho materialu rychle a zbesile, ano chctel jsem to videt co nabidne takova velikost souboru se to po titulcich seklo takovym zpusobem ze se cela bedna restartovala... Zvuk sel, obraz stal. Poleti to z disku, zabyvat se tim nehodlam. Jen ten kulturni zazitek musim vstrebat, bylo to na mne prilis slozite.
0055
Junior

Odeslat příspěvekod kvok 30. 11. 2019 21:38

petison píše:Taky řeším zda 65 nebo 75 , tak jsem si řek, že LG dělá 70 obrazovky a to je pro mne asi ideální velikost. Co si myslíte o modelu 70" LG 70UM7100PLA ? oproti tý Sony co koupil 0055 to bude asi horší kvalita obrazu, ale recenze uživatelů jsou taky dobré..

XF90 samozřejmě hraje úplně jinou ligu. 70UM7100PLA je dobrá v poměru k ceně.
kvok
TV expert

Odeslat příspěvekod 0055 1. 12. 2019 12:11

Baf13 píše:Zkus si nainstalovat YouTube Vanced, je to bez reklam a v mobilu to běží bez problémů. Sám jsem zvědavý jeslí to půjde nainstalovat do TV
https://vanced.app/

Tak jsem to tam chtel soupnout, no problem, na google play to neni, takze budu muset zacit googlit jak dostat do tv aplikace z usb. Pak se uvidi...
0055
Junior

Odeslat příspěvekod Baf13 1. 12. 2019 13:10

Tak to je jasné, že Google si to nepustí do svého obchodu, když z YouTube má prachy, proto jsem ti dal odkaz na apk soubor.
Baf13
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod 0055 1. 12. 2019 14:15

jj, jenze je tu zadrhel, nevim jak to tam dostat. Chtel jsem pres ES file manager, nejde nainstalovat pro ATV...

Povolil jsem instalaci z neznamych zdroju, hups na google play, chcci najit ES file a nic nenajde. Nevadi, prihlasim se na notasu, najdu ES file, chci dat nainstalovat na Bravia a neni mozne to tam dostat. Bravia neni podporovana. Skocim na Total a to same, neni podporovana...
0055
Junior

Odeslat příspěvekod 0055 1. 12. 2019 16:47

Takze do noveho FW oreo to uplne lehce nejde, ale bylo porazeno mne, poradim snad nekomu i ja. Je treba soubory nainstalovat na google disk a ty nainstalovat do bedny pres X-plore File Manager, v nem pridat googlacky ucet kde jsou nakopirovane ty instalacky a pak uz je to easy... Takze nainstaloval jsem ten youtube vanced a ne, nefunguje to dobre... Prvni vec je ze nevytvori zastupce, nejde jej nalezt v oblibenych ani v aplikacich. takze nastaveni, aplikace, najit vancet a dat otevrit. Po prvnim spusteni jsem se chtel podivat na obsah ktery je zavadny - Rammstein Deutschland a pro prehrani chtel po mne overit ucet nejakyma mikroplatbma, takze nic. Vybral jsem neco jineho, dal prehrat a spustilo se prehravani. Ale zaroven zacala TV kricet ze na hdmi nema zadny signal a ze mam zkontrolovat zdroj. Obraz bezel, ale s hlaskou. Nemam zadne pripojene HDMI, nemam nejak duvod. Killnul jsem ho v aplikacich, dal znovu otevrit a uz jsem nebyl schopny nic prehrat, obsah se neotevrel. Zkusim resetnout bednu a jeste jednu sanci mu dam, ale obavam se ze to neni to prave pro android tv.

Timto dotaz trva, mate nekdo neco funkcniho na ty otravne reklamy na youtube?
0055
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 1. 12. 2019 17:22

Proč jsi se u toho Rammsteinu nezkusil normálně přihlásit na Youtube účet... pro ověření věku?
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Baf13 1. 12. 2019 18:39

To je škoda, že vývojáři nepočítají s tím, že to někdo bude chtít hodit na Android TV.
Aby jsi se mohl přihlásit na účet, tak musíš instalovat první MicroG z toho odkazu a potom YouTube Vanced jinak to nespustiš, takže napřed odinstalovat.
https://vanced.app/nonroot
Baf13
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod 0055 1. 12. 2019 18:54

dal, ale i tak to chtelo overit asi pres kreditku od tech mikroplateb. Neslo to... Psal jsem to driv nez Baf13, takze ted je to jasne proc mne to nespustilo. Ale i tak to bylo nejake divne s tou hlaskou ze nemam signal na zadnem hdmi...

Kazdopadne TV je rozesrana, nejspis tou instalaci vanced, protoze nic jineho krom toho file manageru a kodi tam nemam. Pustil jsem nejaky film, pak se bedna restartovala tak, ze bezel zvuk a obraz byl pryc. Po restartu neslo spustit kodi, zasedla obrazovka. Znovu reset a nesel spustit, takze jsem dal tovarni nastaveni a muzu to nainstalovat znova. Budto se tomu neco nelibilo nebo to ma nejake bugy, tezko rict. Zacinam nanovo...
0055
Junior

Odeslat příspěvekod michalko58 2. 12. 2019 08:59

Co sa tyka blokovanie reklam na YT, tak tuto je vysvetlene, preco to nie je take jednoduche (tyka sa to akehokolvek routra s OpenWRT alebo inym FW schopnym rozbehat adblock, teda nielen Turris Omnia):

It’s import to note that Adblock via your router blocks ads via DNS sinkholing (purely via domain.example.com) while browser based adblockers like uBlock Origin are able to look at the contents of the URL (e.g: domain.example.com/folder/advertise.js).

uBO can block the javascript that serves the ad, while DNS based adblocking can only block the hundreds (if not thousands) of subdomains YouTube uses to serve ads.

On top of this, YouTube also serves regular video content on the same subdomains that advertising content is found on, therefore making it extremely inefficient to block YT ads via DNS.

Zdroj (v druhej odpovedi): https://forum.turris.cz/t/how-to-block- ... ng/11586/3

Blokovanie reklam priamo v TV zatial asi mozne nie je (bez rootu).
michalko58
Poslední varování

Předchozí stránkaDalší stránka