Sony KD-65XF9005 problem, bug v TV

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod anton12345 4. 12. 2019 18:13

Ta telka predtym, nez si tam nainstaloval YouTube Vanced chodila bez problemov ?
Philips 65OLED806
Denon AVR-X4200W, Dali Opticon 5, Dali Opticon 1, Dali Opticon Vokal, Dali SUB E-9F
Marantz NA6006, WD My Cloud, Google Home Mini
Logitech Harmony 950
YouTube Premium, Netflix, HBO Max, SkyShowtime
anton12345
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod 0055 4. 12. 2019 18:19

Tak ted je asi vymalovano, ja si to neumel vybavit, ale s nejvetsi pravdepodobnosti ne a problemy byly hned. Jeste nez jsem tam dal posledni firmware tak behem szivani se s tou TV si zena vsimla ze u konce filmu nesly titulky, jen zvuk a cerna obrazovka. A ze jsme to prisuzovali tomu ze to neumime ovladat a neco jsme udelali spatne...

Kdyz je 'odpocata' tak prvni film zpravidla prehrat zvladne bez problemu.
0055
Junior

Odeslat příspěvekod neis 4. 12. 2019 18:25

Tohle je prostě nevýhoda otevřeného systému, lidé vrtáji do věcí do kterých by neměli.. Ještě nainstalovat apku která je ofiko ve mobil storu, ale není na adroid tv ještě ok, ale instalovat něco jako vanced už je podle mě moc velký risk.Taky člověk nikdy neví, co může být v tom apk za balast..
neis
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod 0055 4. 12. 2019 20:42

2:30 provozu pres RPi napajeneho ze zasuvky a pousteneho do HDMI portu a stale jede, zadny problem...
0055
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 4. 12. 2019 22:49

Smůla je, že se televizor pořádně nejdříve neodzkoušel na všechno možné a teprve potom se nezačalo experimentovat. Ono - nikde není psáno, že určité instalace nemohou ovlivnit cosi v OS televizoru. To nemluvím o nějakém bordelu, který si tam uživatel může natáhnout.

Samozřejmě věštíme z křišťálové koule... může jít i o HW problém.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Mclaren F1 4. 12. 2019 23:25

Dvě různé věci( Factory reset a wipe data cache. Clear Data and Clear Cache on your Android TV
On the supplied remote control, press the HOME button.
Select Settings.
The next steps depend on your TV menu options: Select Apps → See all apps → Show system apps. ...
Under System apps, select your preferred app.
Select Clear cache, then select OK. ...
Select Clear data, then select OK.

Performing a factory data reset will remove all customer settings in the TV including apps, channels, and wireless network settings.
On the supplied remote control, press the HOME button.
Select Settings.
Select Storage & reset.
Select Factory data reset.
Select Erase everything.
Select Yes.
4. 11. 2019

Pokud ten bordel dělá(la) ta aplikace musí proběhnout wipe data cache, jinak ti je factory reset kničemu.
A příště se nevrtej v něčem co neznáš.
Já osobně bych android v televizi úplně zakázal. Je to důvod proč si nikdy nekoupím Philips nebo Sony a Panasonic kvůli ceně.
Mclaren F1
Poslední varování

Odeslat příspěvekod 0055 5. 12. 2019 00:52

Ta aplikace tam ale davno neni, ani jeji pozustatky... Leda ze by to rozdrbalo system na cimpcampr.

Doposud to z RPi pres HDMI port kdyz je to napajene ze zasuvky jede. Takze ted se zamerim na to, jestli se nevypinaly USB porty, protoze to by byl samo ze duvod proto aby to prehravani selhalo kdyz bylo RPi napajene z usb televizoru. Sice to moc nevysvetluje ten netflix, ale treba se doberu nejakeho zaveru.
0055
Junior

Odeslat příspěvekod nokáč 5. 12. 2019 07:20

- mrknúť na chlazení... chyby ktoré popisuješ bývají často problém pro prehriati nejakej komponenty.. nemáš TV niekde kde je obmedzený prístup vzduchu.. ?
- keby mala TV nejaké vetráky na chlazení, tak je to prvý moj tip že sú v prd..i

- ak si si istý že to je v pohode, kašli na to.. reklamacia.. hold nějaká súčiastka nie je v kondícii..

neverím moc že si si to rozbil týmto zposobom vďaka nejakej apke..

Nicméně na druhej strana nechápem prečo podobné ptákoviny do toho niekdo vkládá.. sorry, len moj názor
nokáč
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mclaren F1 5. 12. 2019 08:58

0055 píše:Ta aplikace tam ale davno neni, ani jeji pozustatky... Leda ze by to rozdrbalo system na cimpcampr.

Doposud to z RPi pres HDMI port kdyz je to napajene ze zasuvky jede. Takze ted se zamerim na to, jestli se nevypinaly USB porty, protoze to by byl samo ze duvod proto aby to prehravani selhalo kdyz bylo RPi napajene z usb televizoru. Sice to moc nevysvetluje ten netflix, ale treba se doberu nejakeho zaveru.

To že tam už není neznamená že tam po ní nezůstal bordel to si rozhodně nemysli možná si vymazal pouze istalační soubor ale ABP aplikace se implementují do systému . Proto ti to píšu, záleží jak jsi ji odinstaloval. Youtu.be Vanced? Pokud někdy budete potřebovat rozšíření odinstalovat, tak jej nenajdete na úvodních obrazovkách, ani v menu aplikací. Musíte přejít do nastavení telefonu, kde najdete aplikace a tam stačí najít aplikaci pod názvem YouTube Vanced a odinstalovat ji. YouTube Vanced je pirátská aplikace umožňující blokování reklam a přehrávání videa na pozadí.
Ps: dříve jsem dělal rooty telefonů ( Samsung - Sony) a věř že to co vidí běžný uživatel je jen zlomek z androidu.
Naposledy upravil Mclaren F1 dne 5. 12. 2019 09:45, celkově upraveno 1
Mclaren F1
Poslední varování

Odeslat příspěvekod 0055 5. 12. 2019 09:41

Nastaveni, stazene aplikace, zastavit aplikaci, odinstalovat. Vcera jsem jeste u vsech systemovych aplikaci a ze jich bylo opravdu hodne vymazal mezipamet a data. Pote tovarni nastaveni a sel spat.

Dneska jsem v 8:45 zapnul NETFLIX a v 9:02 byl tuhy, opet restart po 4 minutach zvuku. Jen moje chut to resit vlastnimi silami pomalu uvada, takze dnes zjistim moznosti jestli pujde vratit, coz muze byt krapet problem. Kdyz ne tak servis.

Nyni skoro pul hodiny zase bez problemu jede. Se siti jsem doposud zadny problem nemel, na druhou stranu umim si predstavit ze pokud by mela nastaveny maly buffer a vcas nedostala dalsi data ze by se umela hryznout. Jenze kdyz zvuk pote co se fakne obraz jede jeste 4 minuty tak si myslim ze ty 4 minuty ma v pameti, tudiz kratkodovy vypadek v siti ji nemuze rozhodit.

No, a je opet kousla. V 9:31...

Jsme si jisti ze poprve se resetla pri prehravani hned ten den co jsme ji privezli, jak jsem psal u toho streamovani z kodi misto zaverecnych titulku byla cerna obrazovka. Tim veskere uvahy ze to zpusobila aplikace jsou mimo.

Coz mne privadi k myslence, vite nekdo jak funguje servis sony, zdali prijedou ke mne domu a zakladni desku mne vymeni doma? Pekne mne sice sere, ale ten obraz je silne navykovy. Jsem si jisty ze je to vadny kus.
0055
Junior

Odeslat příspěvekod Mclaren F1 5. 12. 2019 09:55

http://www.elvia.cz/nabidka/servis/servis-sony/
Jestli přijedou nevím, zkus se domluvit, každopádně počítej s tím že TV hodí nejdříve na diagnostiku.
Mclaren F1
Poslední varování

Odeslat příspěvekod vecino 5. 12. 2019 11:42

Objednej si ten svoz a už ji netrap ... stane se je to jen spotřebka.
Sony KD-55XF9005 + HT-XF9000 + Xbox One X
vecino
Junior

Odeslat příspěvekod Man5on 5. 12. 2019 12:44

Nedávno jsem reklamoval telku Sony, modelovou řadu XE, vadná obrazovka po roce užívání. Dovezl jsem do autorizovaného servisu, ještě týž den mi přišel email, že reklamaci uznávají a vymění mi za nový kus. Další týden telka doma a ještě navíc novej model 2019. Za mě Sony tedy palec hore!
Man5on
Junior

Odeslat příspěvekod vecino 5. 12. 2019 12:49

Neříká se jen tak do větru, že kvalitní značku dělá kvalitní servis. I to může být zásadní při rozhodování o koupi.
Sony KD-55XF9005 + HT-XF9000 + Xbox One X
vecino
Junior

Odeslat příspěvekod 0055 5. 12. 2019 13:18

Dostala nyni posledni sanci, vypojil jsem router a zapojil ji naprimo z adsl modemu. Cas 13:10 a uvidime. Volal jsem do servisu a pan byl dost skepticky na vymenu desky kdyz to dela jen netflix. Uvidime jak se k tomu postavi i firma kde jsem to koupil, uz je tam nahlasena zadost o reklamaci. Pokud zdechne i naprimo z routeru tak tim vyloucim i tu sit. Mimochodem kdyz jsem odjizdel tak jsem ji nechal hrat a kdyz prijdu je na bedne obrazek z chromecastu tak je jasne ze se v me nepritomnosti zase restartovala. Nyni ten zakys nahraju na video a poslu k te zadosti o vymenu.

15:10 a stale jede, bez sebemensiho problemu. Mozna je preci jen neco s moji siti. Nevim sice co, protoze pocitace dlouhodobe naprosto bez problemu. KODI po ethernetu taky dlouhodobe bez problemu.

Nevim jestli si nejaka vyssi moc ze mne dela *****, ale presne v 15:10 opet zasek. Ale nyni trosicku jiny. Na obrazovce kolecko streamovani na nem cervenych 99% a netflix stal. Televize odpojena od site. Opet zacinam pracovat s myslenkou ze je TV OK... Pokusim se sehnat jiny adsl modem... Nepodarilo se mne pripojit ani vytazenim a opetovnym zapojenim RJ45 do TV. Zajimave ovsem je ze RPi to vzdycky pobralo. Takze nyni jsem ji zapojil do jineho portu a shanim teda druhy modem.

Novy cas zacatku streamovani 15:40
Přílohy
IMG_20191205_151443.jpg
IMG_20191205_151243.jpg
0055
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka