Zdravím všechny členy fóra u kolemjdoucí návštěvníky.
Jako většina tady řeším nákup nové televize. V současnosti mám plazmu 50", Popcorn Hour C200 a receiver Onkyo a byl jsem spokojený. Bohužel už mají za sebou 10let provozu a ne vadou HW, ale zastaráním SW již dosluhují a tak řeším náhradu.
Ještě do nedávna jsem byl rozhodnutý, že mi LCD jako hlavní televize nesmí přes práh, jenže jsem musel změnit názor. Plazmy přestali vyrábět a velké OLEDy jsou příšerně drahé. Po pročítání a porovnávání všeho možného jsem se prokousal k několika typům LCD a teď se rozhoduji kterou zvolit.
Z 95% sleduji HD filmy z NASu přes LAN a 5% TV vysílání.
Sledovací vzdálenost mám 3,9m, takže uhlopříčku bych chtěl tak 82", 85", ale minimálně 75".
OLED by vše vyřešil, ale v této velikosti nepřichází cenově v úvahu, leda bych 5let počkal.
S cenou nechci jít moc přes 50.000, nejsem kamarád s Androidem a filmy sleduji za tmy jen s mírným osvětlením za TV, takže VA panel. Filmy pouštím přes LAN 100Mb a asi koupím Vero 4k+ takže počítám s tím, že zůstanu u HD rozlišení a 4k jen zcela výjimečně přes USB.
Ve výběru mi zůstaly:
Samsung UE82RU8002
u tak velké uhlopříčky se ale bojím Edge podsvícení.
LG 82UM7600
u této TV mám obavy že nemá "Variable Refresh Rate", nevím jak moc má tento parametr vliv na sledování filmů.
Máte někdo tyto TV nebo můžete poradit?
Pokud by ty dvě TV výše byl problém, musel bych slevit z uhlopříčky, přidat na ceně a vybrat Samsung QE75Q70R?
nebo skamarádit se s Androidem, přidat na ceně a vybrat Sony Bravia KD-85XG8596, u té nevím, jaký má druh podsvícení a ta také nemá "Variable Refresh Rate?
Děkuji předem za radu.