Philips TV 2020 [Obecná diskuze]

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod geforce85 22. 11. 2020 18:00

Tv je pripojená cez kábel na gigabitovu siet reálne to dáva do 80 mega za sekundu. Netflix aplikacia v TV seka. Prepol som na Xbox to isté bez problémov. Vyskúšané aj Skylink aplikácia v TV to isté zasekne sa potom sa na 3 sekundy pusti rýchlejšie a opäť normalny obraz
geforce85
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 22. 11. 2020 18:17

geforce85 píše:Ahoj využil som zľavu na MALL a včera mi došla tato telka 43PUS8505 ale :
1. HBO GO pustil som film Alita a v rýchlejších scénach sa mi zdá obraz ako keby sa zasekol a potom rýchlejšie pustil. ( štýl obrazu: prirodzený).
2: to iste robí aj pri Netflixe pustil som si zaklínača a obraz sa zasekne potom na 3 sec. zrýchli a beží ďalej v poriadku ( štýl obrazu: prirodzený, film, vlastný )
3. pripojenie cez HDMI-4k setopox antik obraz sa nezasekáva
4. pripojenie cez HDMI- Xbox UHD bluray aquaman obraz vporiadku, Netflix zaklínač tiež vporiadku
Príde mi to ako keby televízor nestíhal renderovať OBRAZ CEZ STREMOVACIE APLIKÁCIE. Ak pripojím zdroj signálu cez HDMI je všetko v poriadku. Obrazovo na nastaveniach prirodzený nič moc. Aj môj Philips monitor BDM435UC z 2016 ma lepší obraz. Mám danú TV vrátiť?

Při zkoušení přepni televizor na jiný obrazový profil, abys případně viděl rozdíl v rámci stejného videa. Dále pak se při zkoušení zaměř na případnou deaktivaci/aktivaci dopočtů v různých stupních. Prostě projeď MOTION udělátka, jak moc se změní ono sekání. Zkus vypnout i potlačení obrazové filmovosti, čištění MPEG artefaktů a digitálního šumu. Při změnách sleduj rozdíly.

Nejprve bych si ověřil, zda je v TV skutečně nejnovější vydaná verze softwaru a po její instalaci bych TV kompletně obnovil do přepravních hodnot a znovu vše naladil, nastavil a nainstaloval. Ještě si dovolím upozornit, že u některých TV se obrazové profily mohou lišit pro jednotlivé vstupy a tunery. Takže co nastavíš u televizního vysílání v profilu PRIRODZENÝ, nemusí být nastaveno ve stejném profilu u HDMI přehrávání. Není to vždy, ale někdy ano. Protože netuším, jak to má zrovna Tebou zakoupený televizor, raději zmínku zveřejňuji.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod geforce85 22. 11. 2020 20:05

V TV je aktuálny software. Ďakujem skúsim výrobné nastavenia a všetko nanovo nastaviť. Skúšal som kodi a obraz vypadne a zelené artefakty a potom naskočí. Vyskúšam ešte vytiahnuť RJ45 a zapnúť wifi. Potom už budem mať fakt všetky možnosti vyskusane
geforce85
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 22. 11. 2020 20:12

Vyzkoušel bych vše, co mohu. Jestliže nic nezabere, vrátil bych TV.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod geforce85 23. 11. 2020 10:28

Takze zresetovane ale stale to seka. Po restarte nejde aktualizovat android tv data saver
geforce85
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 23. 11. 2020 11:41

Ještě odpoj TV od napájení na více než pět minut a pak znovu zapoj.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod geforce85 23. 11. 2020 16:07

Ďakujem za všetky rady ale nič nepomohlo, dokonca aj youtube na 480 sa zasekne. Telku by som vrátil ale nemam co kúpiť v kategorii do 43 palcov okrem sony ktore je 2x tak drahe
mobil: Pocox3
pc :Alienware17 R4 + lg 48cx
audio : Onkyo TX 8270 + Onkyo C 7030 + Klipsch rb-81 ii+ Klipsch R-10SW, Sony D-NE20, fiio e18,bv audio headamp
sluchadla: SONY MH1c , Sony MDR-10RBT,DUNU 1000
geforce85
Junior

Odeslat příspěvekod jardadts 23. 11. 2020 23:09

geforce85: to vypadá na špatný kus .Buď jí vyměň za stejný model nebo hledej něco jiného.
TV Philips 65OLED856 , Sony UBP - X800 , Yamaha RX-A 2070 , Apple TV 4K,Focal Aria 948
jardadts
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod takyjamam 23. 11. 2020 23:32

A co dělá nějaké video v hbbtv, je plynulé ?
takyjamam
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 24. 11. 2020 13:42

geforce85 píše:Ďakujem za všetky rady ale nič nepomohlo, dokonca aj youtube na 480 sa zasekne. Telku by som vrátil ale nemam co kúpiť v kategorii do 43 palcov okrem sony ktore je 2x tak drahe

V rychlosti jsem možná něco přehlédl... tak se omlouvám. Tobě hlavně zlobí vše ze sítě/netu? Jak jsi připojený? Kabelem/Wi-Fi. Zkoušel jsi druhou alternativu? Odzkoušel jsi zadat ručně IP a DNS? Máš v TV správný čas?

//už jsem to našel.... takže přes kabel. Zkusil bych paradoxně i Wi-Fi. Jen tak ze srandy. Co máš za router? Přesný typ?
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod geforce85 24. 11. 2020 14:46

Ahoj Hbbtv neviem vyskúšať. Vyskúšal som kábel aj wifi. Áno presne čo telka prehráva interne sama z netu tak seka. Všetko čo ide cez HDMI ide plynulo na každom nastavení obrazu.
Mam Asus RT-AX58U.Čas v TV je správny. Príklad Netflix apka v telke seká ale keď prepnem na xbox to iste do 2 minút ide dane vysielanie na xboxe cez HDMI vporiadku. IP a DNS som ručne neskúšal.
mobil: Pocox3
pc :Alienware17 R4 + lg 48cx
audio : Onkyo TX 8270 + Onkyo C 7030 + Klipsch rb-81 ii+ Klipsch R-10SW, Sony D-NE20, fiio e18,bv audio headamp
sluchadla: SONY MH1c , Sony MDR-10RBT,DUNU 1000
geforce85
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 24. 11. 2020 15:15

Tak co mě napadá, tak jedině správné datum a čas v TV, což jsi psal, že OK. No a ručně zkusit zadat IP do TV, a to IP mimo rozsah DHCP, ale z rozsahu sítě + ručně zadat DNS, ovšem ne od operátora, ale Google DNS.

8.8.8.8 a 8.8.4.4
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod martin.spa 24. 11. 2020 17:45

Mám 2 dny 58pus8505 a netflix i yt funguje bez sekání, vypadá to tedy na problém s netem (v tv) a nebo na problémový kus. Mám ale jiný problém. A to když jsem si nastavil vlastní nastavení obrazu, tak všechny zdroje ho nemají aplikovaný (mám vypnutou plynulost obrazu atd a všude to musím vypínat). Nechá se nějak aplikovat nastavení nějak globálně?
martin.spa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod takyjamam 24. 11. 2020 18:20

No to je přece dobře, že se dá nastavit u každého zdroje signálu parametry obrazu zvlášť.

geforce85 hbbtv je červené tlačítko, na net jsi připojený, tak stačí to tlačítko jen stisknout a to u programů u kterých se dole vpravo objevuje informace o přítomností hbbtv, což je skoro u všech programů, třeba čt. Pochopitelně v tv musí být hbbtv povoleno.

Co znamená toto ,,, dokonca aj youtube na 480 sa zasekne ??
Naposledy upravil takyjamam dne 24. 11. 2020 18:25, celkově upraveno 1
takyjamam
Junior

Odeslat příspěvekod jardadts 24. 11. 2020 18:23

martin.spa : pro každý HDMI vstup si můžeš/musíš nastavit vlastní nastavení nastavení obrazu.Může se to zdát jako obtěžující ,ale na druhou stranu to může být i výhoda. Platí to i pro jednotlivé aplikace jako Netflix,HBO GO apd.
TV Philips 65OLED856 , Sony UBP - X800 , Yamaha RX-A 2070 , Apple TV 4K,Focal Aria 948
jardadts
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka