Philips TV 2020 [Obecná diskuze]

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod xMaster Seller 12. 1. 2021 21:25

Hm to je blbej timing na Vánoce a po 4 letech řekl bych přímo nefér. Mě odešla řada 6 po sedmi letech, taky docela málo. Zkus ji prvně u autorizovaného servisního partnera na prohlídku. Mě tehdy řekli KO deska/elektronika. Náhradní díl už nebyly, ale na tohle by měly mít k sehnání.
Jinak pro origo servis je toho hodně neopravitelného, ale lecos jde ještě zachránit jinde.
xMaster Seller
Junior

Odeslat příspěvekod michalko58 13. 1. 2021 07:18

Mystix píše:K těm TV Phillips. Moje aktuální zkušenost. Mám 55pus6561 a zrovna včera ve "velmi vhodnou" dobu se po 4 letech odporoučela do křemíkového nebe. Normálně se při reprodukci vypnula a už ji nenahodím. Po zapnutí jen svítí logo a dál se to nedostane. Zkoušel jsem všechny možné rady z netu, ale nic nepomohlo. A když jsem tak hledal, tak jsem viděl spoustu lidí, že má stejný problém, který se jim také nepodařilo vyřešit. Kupoval jsem ji tehdy za cca 35k a čekal bych, že by mi mohla vydržet déle jak 4 roky. Teď budu muset koupit novou a tedy nevím, nevím jestli zase Phillips.

Toto cloveka nepotesi (pokial nema tu 5 rocnu zaruku)... Ak ti povedia v servise, ze je KO doska a ze nemaju nahradnu, mozes ako uplne posledny krok skusit tu dosku "zapiect".
Uz si presne nepamatam na kolko °C (cca okolo 200 - internet napovie), 15 min, doska zbavena vsetkeho co slo odmontovat (kable atd.) umiestnena na plechu na alobalovych nozickach kondenzatormi smerom nahor, nechat potom prirodzene pomaly vychladnut. Moze to pomoct zacelit potencialny studeny spoj.
Mne sa tak podarilo ozivit svojho casu jeden notebook, mozno pomoze.
michalko58
Poslední varování

Odeslat příspěvekod xMaster Seller 14. 1. 2021 23:48

Jinak po delší době jsem zavítal na stránky Toengelu, kde se dá na informace od Philipsu spolehnout mnohdy více než jejich ofiko podporu. Kromě nemálo uplynulých Android / Saphi SW aktualizací mě zaujalo docela zajímavý sdělení ohledně HW platforem, který jsem si dovolil pro váš comfort přeložit. ;)

"Dvě nové hardwarové platformy Android

Pokud se podíváte na špičkové platformy televizorů Android společnosti Philips za poslední čtyři roky, uvidíte, že dva ročníky vždy sdílejí (téměř identickou) hardwarovou platformu:

2017/2018 Android (firmware TPM171)
2019/2020 Android (firmware TPM191)

Původně měly příslušné roky vždy různé verze firmwaru, ale ve druhém roce budou standardizovány.

Už v červnu loňského roku jsem uvedl, že androidi 2021 a 2022 dostávají nový špičkový čip od společnosti Mediatek.
Jak se pomalu objevuje, nezůstane s touto platformou. Špičkové androidy získají derivát (s mírnými úpravami) aktuální vlajkové lodi Mediatek MT9950: MT9970A."

"Jak jsem zjistil, tato platforma Android je také standardizovanější. To znamená, že je možné pouze několik variant a Google obrázky zpřístupňuje. Změny budou proto přeneseny do společnosti Google ke schválení. To může být výhodné z hlediska rychlého řešení problémů a certifikace.

Pro mě osobně to tak vypadá - pokud by měla přijít tato platforma pro střední segmenty - v tomto segmentu se od společnosti Saphi trochu vzdálíme. SmartTV je již velmi omezená a s platformou Android TV byste byli mnohem flexibilnější - takže by byl možný i Disney +, který není v rámci Saphi k dispozici. Stále však budou televizory Saphi.

Nic z toho samozřejmě nebylo oficiálně potvrzeno."

Zdroj: https://toengel.net/philipsblog/2021/01 ... attformen/

Ostatní už se týká HW/SW na následující rok tj. do vlákna Philips 2021, které určitě může vzniknout co nevidět. ;)
xMaster Seller
Junior

Odeslat příspěvekod martin.spa 19. 1. 2021 14:08

Ano je to tak, mám model pus8505 a má naprosto stejný hardware jako řada pus7304 (2019).
martin.spa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod cujou2 19. 1. 2021 14:52

pro Mystix
Zkoušel jsi napsat do Philipsu? Je to sice 2 roky navíc, ale já tam jen tak zkusil z pr*ele napsat ,odešel mi kartáček Sonicare po necelým roce po záruce, a opravili mi jej zdarma
cujou2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod michalko58 19. 1. 2021 20:13

Viem, ze je to mimo temy o TV, ale si robis srandu??? My mame doma 2 Sonicare kefky a uz boli 3x v servise vramci zaruky (jedna 2x, druha zatial 1x), kde mi bolo povedane, ze ak sa pokazi mimo zaruky mam si radsej kupit novu, lebo cena opravy sa nevyplati (vzdy menia kus za kus).
michalko58
Poslední varování

Odeslat příspěvekod michalko58 27. 1. 2021 15:27

Na toengel.net uz su modely 2021 ;-)
michalko58
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Eldorado4.0 31. 1. 2021 08:03

Eldorado4.0 píše:Pripojeni je dle manualu standardne pres digital out, hdmi, ale i bluetooth. Uplne nejlepsi by asi bylo to play-fi. Zkusim napsat do philipsíu, zdali jiz existuje nejake certifikovane subwoofer zarizeni .

Tak odpoved z philipsu tragicka,jakoby ten clovek na podpored nevedel o co se jedna a poradil mi at si koupim soundbar z jejich nabidky � :))

Vracim se tedy k puvodnimu dotazu, zdali mate nejaky tip jaky subwoofer k PUS9435? V mezicase jsem zkusill zapojit TV s Fidelio CSS5235Y coz je 2.1 (4.1) system, ktery je ale zvukove lepsi pouze v podani prave basovych tonu ale stredy a vysky jsou horsi nez lista od Bowers a wilkins.
Dik za vase tipy.
Eldorado4.0
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod weiss 5. 2. 2021 16:13

Zdravím.
Koupil jsem Philips 8505.
Mám problém s redukci MPEG artefaktů. Obraz ,hlavně tmavé pozadí, jakoby kostičkuje. I když mám nastavení na maximum. Příjem tv signálu mám přes společnou anténu. Na staré tv LG LCD byl obraz v pohodě. Když pustím tv přes PODA TV tak obraz hrůza. Dá se s tím něco dělat nebo se s tím mám smířit?? Další věc co mě štve, že ve všech rozích jsou tmavší fleky. Hlavně při světlém pozadí.
weiss
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kvok 5. 2. 2021 17:13

Jakou úhlopříčku měla stará TV a jakou má nová?
kvok
TV expert

Odeslat příspěvekod weiss 5. 2. 2021 17:52

Obě 43 palců
weiss
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jyryczek 15. 2. 2021 11:03

Philips v poslední aktualizaci zařízl podporu souborů .avi které obsahují kodovaní pomocí DivX a nebo Xvid. Nepodařilo se mi je rozběhat ani pod Kodi. Lze nějak postupovat bez jejich kompletního překódování?
jyryczek
Junior

Odeslat příspěvekod michalko58 15. 2. 2021 18:32

Aky mas model? Neviem ci nejaky divx mam este na disku, ale vyskusal by som. Pripadne keby si vedel dany subor niekde upnut/poslat.
michalko58
Poslední varování

Odeslat příspěvekod jyryczek 16. 2. 2021 17:45

Jedná se o model 70PUS7304. Potvrdili mi na infolince, že to udělala minulá softwarová aktualizace. Abych nemusel něco uploadovat zkusil jsem stáhnout nějaké .avi - a nefunkční je třeba tohle https://uloz.to/file/a2Ynly97dsHp/teori ... 4-btka-avi
jyryczek
Junior

Odeslat příspěvekod storm 16. 2. 2021 19:24

To by si mohl řešit přes záruku podle zákona § 2161 a mohl by si vyžebrat peníze zpět.
storm
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka