Ještě doplním zkušenost s LG 65NANO91.
- výborný zvuk, především se zesílenými basy, repro dostatečné
- jedinečně pohodlné a rychlé ovládání "magickým" ovladačem, podobně jakou myší u PC (jen tvar ovladače by mohl být jiný, stabilnější při odložení)
- prostředí WeBos přehledné a intuitivní
- škoda, že průvodce nastavením není podrobnější a některé varianty nastavení vysvětluje příliš obecně a nejasně, člověk musí pak hledat na netu, zkoušet a někdy na něco ani nepřijde (viz. např. mé dotazy k nastavení výše)
- TV nabízí nabízí široké spektrum možností nastavení
- obraz je při kvalitním zdroji 4K perfektní, vůbec se netřeba bát, samozřejmě OLED to není
- co se týká funkce lokálního stmívání, nechal jsem ji na hodnotě "střední". U této TV s typem Direct LED podsvícením je to daleko lepší než u modelů s Edge LED, který dělá vyloženě světlejší pruhy po celé obrazovce. Tady jen lehce světlejší rámování kolem bílých ploch na černém pozadí. Ale postřehnete to pouze např. při bílých závěrečných titulcích na černém pozadí. Jinak to naopak obrazu pomáhá a zvyšuje kontrast. Pokud by to však někomu vadilo, např. při nějakém titulkovém filmu v temném prostředí apod., funkce jde regulovat nebo úplně vypnout.
- vadí mi na můj vkus docela velká časová prodleva při přepínání TV a celkově by reakce TV na ovladač, přepínání funkcí, procházení menu.. vzhledem k vyššímu modelu TV mohla být svižnější. Vyloženě to nezdržuje, ale ... uvítal bych to rychlejší. Škoda, že nemá TV procesor a9, ale jen a7 gen3. To by asi pomohlo.
Jediné, co řeším a zvykám si, ale nesouvisí to s tímto modelem TV, ale její velikostí obecně, je kvalita obrazu při horším zdroji...klasickém TV vysílání v SD, HD nebo i FHD. Předchozí TV byla kvalitní SONY 100Hz o velikosti 40" a ten přechod na 65" je sakra znát. Tady zatím docela trpím. I manželka si neodpustila nějakou kousavější poznámku, něco jako v čem má větší TV tedy tu výhodu?