Někdy to Sony trvá déle ale většinou co slíbili to dodrželi a v dalším firmware to bylo , poslední tuším na konci ledna by to mohl řešit.
Po mnoha jůtube videích a recenzích všude možně jsem se nakonec rozhoupal že po modelech LG (původně plánována koupě LG 55NAON91) jsem našel cenu něco přes 21 tisíc za Sony Bravia KD-55XH9096 a to rozhodlo.
TV už objednaná . Samsung Q80T v přímém porovnání sice netrpěl na ty stmívací zony, ale podsvícení -intenzita šla do šedé +lokálně výrazné čmouhy ,taky jas na Samsungu docela dost rozbíjí celkový obraz na ostrost a barvy + kontrast trpí. Jsem jeden z mála kde přechod barev je pro mě viditelný u 8bit Samsungu a 10bit Sony . Celkově jsem našel několik opravdu slušných recenzí které ukazovali reálně dost rozdílů a Sony se mě zdá pro rok 2020 s modelovou řadou XH9xxx jako vítěz střední třídy do +-30000kč . Proč ne OLED ? Nevím ještě nemám k tomu 100% důvěru a využití + ruku na srdce i ta černá je rok od roku černější

. Hry na TV nehraji , na to mám výborný monitor a filmy přes Blueray a další kvalitní zdroje nějak nevyužívám , na to ostatní zatím mi LEDka stačí a ta cena mě ukecala

LG 49" 49LH630V , AMD PC Ryzen 5 5600X + GeForce RTX 3070 monitor MSI Gaming Optix MAG251RX