55'' OLED TV LG - SONY - PANASONIC do 45000Kč (obnovené téma

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod samurraj 8. 2. 2020 07:36

Dobrý den přeji všem. Vkládám staro-nové téma, které jsem tu nedávno řešil. Hledal jsem mezi OLED LG, Sony a Panasonic a slíbil jsem, až vyberu, tak se podělím o informace. Vznikla tady docela plamenná hádka plná invektiv, tak prosím nyní jen s chladnou hlavou :-)

Nakonec jsem tedy vybral LG C9, jelikož ta cena, za kterou jsem ji pořídil byla fantastická. Objednával jsem přes e-shop i když jsem z toho měl obavy. Nakonec všechno v pohodě. TV přišla v pořádku. Zapojil jsem jí, naladil programy a jelo to. Hodně jsem se obával klasického SD vysílání. U známých, byť to nebyla OLED televize bylo toto SD vysílání úplně strašné, samá kostička apod., tak jsem měl strach. No, musím říct, že i to primitivní SD vypadá na této televizi dobře, bez kostičkování a zbytečného slévání barev. HD vyílání vypadá fantasticky. Nastavil jsem ŽIVÝ mód (ten se mi zdá asi nejlepší pro mé oko). Takže jsem velice spokojen. Zvuk je obsojný, ale ten neřeším, jelikož jsem pořídil sloupové reproduktory. Ladění programů velice rychlé, veškerá nastavení intuitivní. Teď spíš řeším problém s těmi reproduktory (problém řeším i na jiném vlákně, ale zkusím to i tady, kdybyste měli nějaké nápady).

Jde o to, že když dám TV (plánuji na zeď) doprostřed stěny obýváku, tak levý reproduktor bude vždy blíž k TV než ten pravý. Krom estetického hlediska nevím, jestli to takhle vůbec může být a nebude to nějak zkreslovat zvukový doprovod...přikládám obrázek pro představu, za každý nápad děkuji.
Přílohy
repro.jpg
samurraj
Junior

Odeslat příspěvekod Vose 8. 2. 2020 09:28

Zvuk by šel přes AVR? Pokud ano, tak většina má kalibraci. Tedy nastavení zvuku přes mikrofon, kde si to AVR nastaví. Samozřejmě pokud je dobré ucho,tak si to člověk může nastavit sám v AVR.
Panasonic TX-65GZ950E

Mazda 6 2.0 MZR-CD 100 kW - už ne

Mazda 6 2,0 MZR-CD 103 kW GTA
Audi A6 Avant 3,0TDi 160kW
Vose
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 8. 2. 2020 10:11

Když čtu vyhodnocení nákupu, jsem rád, že jsi zvolil LG. Proč? Pokud Ti vyhovuje obraz v módu ŽIVÝ, tak Sony a Panasonic sice tyto umí taky, jen nebudou tak moc vzdáleny realitě - totálně přemrštěně líbivé - jako na LG. Neber to jako výsměch, kritiku a ostatní jako důvod k plamenné diskuzi. Jen píšu, že jsi evidentně zvolil dobře pro své oko.

Když bys neměl nějakou formu kalibrace zvuku, předpokládám, že máš alespoň základní BALANCE - vyvážení pravého a levého kanálu. Takže si sedni naproti TV - do středu a nastav si zvuk, aby byl „rovnoměrný“ pro obě uši.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod samurraj 8. 2. 2020 10:39

Děkuji Vám pánové, jinak k tomu módu "živý" porovnával jsem to schválně s módem standard a samozřejmě ten mód živý má přemrštěné barvy, kontrast, jas apod., ale mému oku to tak nějak lahodí docela dobře.

Jinak ano zvuk půjde přes AVR
samurraj
Junior

Odeslat příspěvekod 970ka 8. 2. 2020 11:18

Než jsem šel na operaci se šedým zákalem,také se mi líbil živý mód :-) to je normální.
Carrera S, Tesla 3 Performance, Audi Q3 Tsi, MB SL320, Honda Monkey
970ka
Junior

Odeslat příspěvekod samurraj 8. 2. 2020 11:38

No tak musím přiznat, že máte s tím živým módem pravdu. Já jsem netušil, že tam jsou módy jako technicolor apod. Teď jsem si ten obraz vyladil dle kontrastu, jasu, oled barev apod, a musím přiznat že ten živý mód je pěkný paskvil.
samurraj
Junior