Android TV TCL 55EC780 posunutý obraz a zvuk

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod suldaX 18. 2. 2020 18:21

Ahoj, na Android TV - TCL 55EC780 řeším posunutý obraz a zvuk při přehrávání z některých aplikací.
Dělají to některá videa na YouTube, komplet IPTV Sledovaní tv, Seznam tv, Mall atd.
Kodi, Netflix, HBO, DVB-T je vše v pohodě. TV je připojena přes lan, (wifi jsem zkoušel, žádná změna)

Setkal se s tím někdo?

Díky
suldaX
Junior

Odeslat příspěvekod Terminator3 28. 8. 2020 07:01

Všiml jsem si toho samého. Většinou pomáhá hodně snížit rozlišení videa, ale není to na 100%, jen to zpomalí to zpozdovani. Naštěstí to nedělá ve všech appkách, např. Netflix, HBOGo či TM TV GO na to netrpí.
Terminator3
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 28. 8. 2020 10:29

Dělá to třebas i u novějších TCL. Pokud je integrován soundbar, lze si pohrát s nastavením, které toto může ovlivnit. Paradoxně často zvukové předvolby, které by s tímto souviset nemusely/neměly.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Terminator3 28. 8. 2020 11:07

Prosim, nějaký nápad, co konkrétně zkusit? Hrál jsem si se vším možným a efekt mělo částečně jen snížení rozlišení videa. Integrovaný mám Onkyo soundbar...
Terminator3
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 28. 8. 2020 11:38

Hele - zní to jako hloupost, ale jestli tam máš položku DTS DRC, tak ji zkus deaktivovat/aktivovat. Zjisti, zda Ti to běžně nějak ovlivňuje tuto anomálii. Vím, že jsem si s tím, hrál, ještě s něčím dalším, jen si přesně na to druhé nevzpomínám. Zkus a dej vědět.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod mrjeza 25. 5. 2021 13:27

Mohu potvrdit, že synchronizace zvuku a videa u SledovaniTV proběhla po zapnutí DTS DRC v nastavení zvuku na Android TV. Zkoušeno na TCL 65C725. Na ostatní appky, které předtím byly synchronní, změna nastavení neměla vliv.
mrjeza
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 25. 5. 2021 14:19

Díky za reakci! Podobné anomálie se občas zopakují a tak není od věci vědět, že uživatel si sám může nějak pomoci.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor