od paja726 29. 2. 2020 16:05
Tak se podělím o výsledky:
Byl jsem nejvíce zvědav na rozdíl - TV LG C9 s interním satelitem a Technisat ISIO STC 4K -> receiver Pioneer -> Tv LG. Bohužel přepojení CI modulu a koaxu trvá několik minut a pak jsem už nebyl schopen okem rozeznat rozdíl, pravděpodobně byl minimální. Jsem zvyklý na externí satelit a nejlepší kvailta se mě jeví při nastavení na satelitu režimu HDMI na 2160p50, 24bit, YcbCr 4:4:4. Při volbě RGB se obraz trochu odbarví, jako by se stáhla barva o cca 10%. Změna na režim YCbCr 4:2:2 je na obraze okem pozorovatelná. Upscalink - pokud nechám na satelitu 1080p50, 36bit, YCbCr 4:4:4 a nechám upscalink na Pioneeru, přijde mě obraz o trochu horší, než když se provede přímo na satelitu. Pionner má asi 3 stupně agrese upscalinku, mám na doporučeném středním 2. Tolik můj subjektivní závěr. Vše bylo viditelné hlavně na pořadech typu SuperStart či zprávy, kdy Skylink pouští datový tok 8-10Mbs (Technisat rychlost hezky zobrazuje). Při tomto zapojení se na LG na HDMI samo vynutilo zapnutí Ultra HD Deep Color.
Pokud by někoho napadlo, jak objektivně porovnat rozdíl kvality mezi satelitem LG a Technisatu, klidně se k hrátkám vrátím.