_Rocco_ píše:MgX píše:Nejlepší je, koupit tak dva až tři v různé ceně, různých značek dle požadované specifikace. Pak odzkoušet při spojení konkrétních strojů.
To je teda rada nad zlato a ještě na víc od moderátora. Jako, má si koupit tři šňůry a vyzkoušet která bude lepší a co pak? To by mě vážně zajímalo! Za tu cenu pořídí jeden pořádný kabel a né tři. Až vás zase v ústavu pustí k PC, rád bych znal odpověď, děkuji.
To je reálná rada, která plyne z reálných zkušeností. Sám mám několik kabelů, které různě střídám. Bohužel se mně už mnohokráte stalo (cena/necena, specifikace/nespecifikace), že kabel prostě při spojení dvou konkrétních výrobků nefungoval korektně, zatímco jinde chodí bezproblémově. A není to o ceně. Kdybyste hledali, bylo tu i vlákno, kde se tato problematika probírala.
Nejde tak ani o to, že by se při spojení neobjevil obraz, nebyl slyšet zvuk. Dochází třeba k nenadálým výpadkům. Nefunguje korektně ARC atp. Samozřejmě více problémů může být s delším kabelem.
Možná by to chtělo se v uklidnit a raději se věnovat tématu (a přemýšlet), než okamžitě skákat jak čertík z krabičky. Koneckonců... nikdo nyní neví, jak dlouho bude co fungovat/kdy se zakáže prodej toho/onoho, takže i vzhledem k situaci není od věci si vzít tři různé kabely, vyzkoušet a mít klid, než honem lítat, řešit, nebo objednávat po jednom a platit 5x poštovné a balné. Opravdu cenově nikdo nevykrvácí, pokud nepůjde nějakou cestou hyperextremisty. Navíc existuje teoretická alternativa zboží vrátit.
Problémy se povětšinou neprojeví hned v začátku spojení, že by se neobjevil obraz, nebyl slyšet zvuk. Dochází třeba k nenadálým výpadkům. Nefunguje korektně ARC atp. Samozřejmě více problémů může být s delším kabelem.
Nehledě na specifikaci... z historie využívám kupříkladu něco takového...
https://www.alza.cz/premiumcord-hdmi-2- ... 636213.htmhttps://www.alza.cz/evolveo-xxtremecord ... 472048.htmAle i další.
-- 17. 3. 2020 11:50 --Denis30 omlouvám se, že jsem do původní odpovědi nedal odkazy na mnou používané kabely. Ve chvíli psaní příspěvku jsem byl odvolán k jiné, důležitější záležitosti, takže jsem příspěvek odeslal bez těchto a na editace a doplnění zapomněl.
Jinak ale platí, co jsem napsal.
Hlavně to, že mnohokráte velmi drahé kabely neposkytnou nic navíc a mohou chybovat stejně, jako ty levnější a levné.