Smart TV 43" do 15k

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Dipy 18. 3. 2020 20:27

Ahoj,
jsem docela zoufaly z nabidky smart TV. Chci neco mensiho a tech 43" je pro me idealni maximum. 49 uz je moc. V teto velikosti je nabidka celkem chuda.

Ted co by to melo umet:
- TV bude na stolku, takze stabilni stojan. Vestina dnesnich TV ma jakesi pidinozky. Moc v to nemam duveru.
- Idealne bez externiho zdroje (pouze pripojeni kabelem do 230V)
- Rychle intuitivni ovladani. Nechci na nic cekat, ani se nicim slozite proklikavat.
- Rychle prepinani programu s minimalnim zpozdenim
- Wifi a podpora streamovacich sluzeb (HBO Go)
- Moznost pripojit sluchatka idealne pres 3.5mm jack. Pouzivam bezdraty on Sennheiseru RS160. Jsem s nimi max. spokojeny, nechci je menit. Jo a chtel bych aby TV mela moznost posilat zvuk jak do sluchatek tak do vlastnich reproduktoru
- Prehravani z HDD s sirokou podporou formátů (ale to snad uz umí dnes vsechny).
- Automaticke nastaveni jasu podle okolniho osvetleni (je to dnes standard nebo si to musim pohlidat?)
- Obraz je me celkem sumak. V teto cenove relaci to snad nebude spatne u zadne TV.
- Celkova spolehlivost a robustnost operacniho systemu. Chci tu telku jednou nastavit a min. 5 let nic neresit.

V uzsim vyberu mam LG 43UM7600, ale ted jsem zjistil ze nema vystup na sluchatka.
Dale pak Philips 43PUS7304 a Sony Bravia KD-43XG8096.

Kterou z tech TV by jste volili? Pripadne co jineho by pripadalo v uvahu?

Diky
Dipy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod indeshit 18. 3. 2020 21:28

Drž se Androidu, ale ty, které tam máš (i LG) jsou IPS.

IPS a film = žádná radost
Proč?
Protože fleky, slabej kontrast, nehluboká černá

Viz. fleky z fotek u filmu - https://geex.x-kom.pl/recenzje/lg-55sm8 ... ra-lcd-4k/

https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x800g

Contrast a black uniformity je tam hrůza. U filmů to většinou není dobrý mít to flekatý. Jestli můžu doporučit, drž se VA panelů. Pokud Philips, tak třeba 50PUS7304, pokud Sony, tak 49xg9005. Pokud LG, tak 50UM7450 - ta má totiž VA panel (ale nemá Android, ale na druhou stranu LG celkem nemá problémy s multimedii).

Pokud zjistíš, co je KODI a jaké nabízí možnosti zejména s jedním konkrétním českým doplňkem, možná tě už i to stahování přejde :) (protože to lze i streamovat.

43RU7092 je taky VA, ale nepřehraje z USB mnoho (spíš je to ta nejhorší volba na přehrávání z USB), ale zase má třeba to čidlo.
TCL 43EP660, Android (přehraje vše), VA panel, krásná cena, nemá čidlo a vlastně ani ty sluchátka a zároveň repráky tam taky nejdou.

"Obraz je mě celkem šumák" - Kriste, pane!!! Vždyť je to to nejdůležitější. Vše ostatní můžeš doplnit/nahradit externě, ale když je mizernej obraz, tak ho nezlepšíš. Pokud ti stačí, že je to barevný, tak prosim teda.

Na 5 let s telkou nepočítej. Záruka je 2 roky, pak děj se co děj. Doporučim, nespoléhej se na to takto :) Na jakoukoliv z nich i na jakékoliv nezmíněné.

-- 18. 3. 2020 21:29 --

Pardon tedy s těmi 50", když je to moc. To se opravdu nevejdou nebo je to jen pocitové?
indeshit
Pokročilý

Odeslat příspěvekod gustoh 19. 3. 2020 13:59

Zaruka sa da rozsirit na 3 ci 5 rokov.
VA je fajn ale pri pohlade co i len kusok zboku su farby vyblednute a nepozeratelne.
Pokial sedis priamo tak VA je super volba.
Co sa tyka stojanu tak tie " pidinozky" sa daju vymenit za normalny stredovy stojan.Samozrejme je treba ho zakupit zvlast.
TCL by som urcite nebral.Cokolvek ine.
gustoh
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Dipy 19. 3. 2020 22:34

Ahoj,
díky za ten odkaz na test LG 55SM8600 Musím uznat, že některé detaily/scény v tom testu vypadají docela nepěkně. Je to vlastně něco co znám i z mé současné TV (LG 37LV570S). Určitě bych rád, kdyby byl obraz výrazně lepší než moje současná telka a tak nějak jsem doufal, že znatelný pokrok proběhl i na těch IPS obrazovkách - prostě že to bude o kus lepší. Mám ale pocit, že skutečný skok přijde až s OLED, která je holt zatím pro mě v neakceptovatelné cenové relaci.
Jinak chápu, že prohlásit na tomto fóru "že obraz je mě celkem šumák" je kacířská myšlenka. Pokusím se trochu objasnit můj pohled. Na telce v 80% sleduju zprávy, jinak se pouští děckám z externího disku pohádky. No a potom občas nastane ten vzácný okamžik, kdy si se ženou chceme pustit nějaký ten stažený film. Film máme hezky rozkoukaný, spokojeně křoupáme chipsy a najednou tma a návrat do menu. WTF? Pouštím film znovu, posouvám co nejblíž poslední scéně a...zase tma. Následují další zoufalé pokusy i s přeskočením inkriminovaného místa, ale bez úspěchu. To jsou momenty kdy bych TV rozflákal na kusy a je mi úplně u ***** jaký má obraz. Následuje vytažení notebooku a dokoukání filmu na naprosto mizerné "obrazovce".
Toto je jen jeden z příkladů, kdy mě dnešní TV technika dokáže totálně znechutit zážitek. A ano, jsem ochotný vyměnit výrazně horší obraz za jinak spolehlivé fungování. Tím chci říct, že se nechci upínat na zobrazovací panel, ale spíš jaksi na celkovou funkčnost, zvlášť když nejsem filmový maniak.
Jinak co jsem pochopil, tak automatická regulace jasu není standard u všech dnešních TV? To jako fakt? Bez toho už bych TV ani PC monitor nechtěl.
No, když tak koukám ten dnešní "pokrok" tak jsem asi ochotný vyměnit ten sluchátkový výstup za BT sluhátka - snad by to mohlo nějak fungovat i když pochybuji, že stejně spolehlivě jako moje současné řešení. No a pokud bude dobře fungovat streaming, tak by snad mohl nějak solidně nahradit to přehrávání z disku. Na hudbu jsem si docela oblíbil Spotify, i když zrovna dneska zase ta appka blbla, musel jsem několikrát restartovat telefon, že jsem fakt přemýšlel jestli se nevrátit k mp3 kám. Popravdě fakt nevěřím, že to streamování bude naprosto bez problémů.
No nic, musel jsem si trochu postěžovat ;-)
Díky za vaše commenty.
Dipy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MYCHAL S TVRDÝM 20. 3. 2020 09:21

Kdyby jste se rozhodl pro Philips 43pus7304 tak na mallu s kódem TV20PHILIPSW by měla stát 10400. Já kód zkoušel u 50 varianty a cena s kódem byla 10200 tak kdyby se vám tam vešla větší ...
Ještě bych se koukal na tenhle Hisense 43b7500 https://m.alza.cz/43-hisense-h43b7500-d5608208.htm?o=25
MYCHAL S TVRDÝM
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Baf13 20. 3. 2020 09:31

Ten Hisense se v Datartu s kódem "SKL2003" dá koupit za 9k.
Rodiče ji mají jako druhou tv a za ty peníze je to dobrá koupě.
Jen moc nesplňuje tvé podniky s 3,5 jackem a chybí aplikace HBO GO.
. https://www.datart.cz/televize-hisense- ... KiEALw_wcB
Naposledy upravil Baf13 dne 20. 3. 2020 09:36, celkově upraveno 1
Baf13
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod motorol 20. 3. 2020 09:33

Jestli vadí jen to, ze aktuální TV neco neprehraje, pak staci mít HDMI kabel z notebooku a stále je to koukani na velké TV a ne malém displeji.
SMART TV zní zajimave, ale jak dlouho bude výkonově stačit? Neni lepsi to mít rozděleno na zobrazovadlo a to co to krmí signálem?
motorol
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Petr Štejnar 20. 3. 2020 13:28

Podobný problém se řešil před dvěma týdny. Napiš nám jaký budeš používat zdroj signálu pro TV vysílání. To je asi nejdůležitější otázka. Jestli panel u TV takovej nebo makovej bude ve finále fuk. Ani jedna technologie není zázrak. Na obou jsou vady s podsvícením a fleky. Je to jen o štěstí na kus . Pokud nemáš zdroj vysílání alespoň FULL HD tak a budeš přijímat pozemní signál tak je to na 4k tragedie, ještě vetší nežli na obrazovce FULL HD. Sledování přes IPTV není také o mnoho lepší, v případě programů ČT je i horší nežli při pozemním příjmu.
Petr Štejnar
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dipy 20. 3. 2020 18:45

Neni lepsi to mít rozděleno na zobrazovadlo a to co to krmí signálem?

No nad tím začínám taky uvažovat. Že bych pořídil nějakou chytrou krabku a doplnil ke stávající TV. Ale muselo by to umět DVBT-2. Novou telku chci pořídit právě a jenom kvůli změně vysílání. Jinak by to ještě vydrželo.

Napiš nám jaký budeš používat zdroj signálu pro TV vysílání

No počítal jsem právě s pozemním vysíláním a ještě na indoor anténu. Takhle mi to zatím funguje celkem OK.
Dipy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Petr Štejnar 20. 3. 2020 22:36

Takže jsi na tom jako většina lidí, já se pro klid ještě vrhl na IPVT a to SledováníTV. Abych zjistil jestil jejich HD vysílání bude lepší nežli pozemní. Závěr je takovej že stanice ČT jsou horší a ostatní (NOVA,Prima, Barandov) o něco lepší, nežli pozemní SD. Ale ani jedna stanice není plnohodnotné FULL HD. Co se týče výběru TV v obchodech , tak sem měl nakonec docela štěstí. Já měl v merku model LG 49SM8600, Hisense H55U8B a
Samsung UE49RU8002. Ve všech obchodech mi nechtěli pustit TV s běžným vysíláním, všude sem dostal odpověď že nemají anténu a td. Takže jsem měl možnost vidět pouze reklamní smyčky na kterých to vypadá nádherně. Nakonec sem nečekaně u mě doma ve městě navštívil jednu prodejnu a pozemní signál měli a pustili mi. Navíc mi dali ovladače , takže sem měl možnost si LG i Samsunga vyzkoušet. I když to nerad říkám obraz Samsungu se mi zdál o něco lepší, pozorovací úhly ať sem to obcházel z leva, z prava, z blízka nebo dálky tak se obraz ani na jedné nijak nehoršil. Jedna má panel VA a druhá IPS. Takže by to asi nemělo smysl řešit, ale šok přišel po přepnutí na pozemní signál. Hnus rozmazanej, to rozhodlo. Vzhledem k tomu že také mám pozemní signál a IPTV to nazachrání tak nákup 4k TV sem zavrhl. Vyřeším to ponecháním stávající FULL HD TV a doplněním buďto set top boxem nebo Android krabičkou kde bych nechal to IPTV.
Tobě bych poradil. Nejprve zajdi do obchodů a trvej na puštění pozemního vysílání, bez toho nákup odlož. A zkus se zaměřit na sice malou nabídku TV s FULL HD. v ceně kolem 10000Kč je jeden LG,PANASONICS, SONY. Jinak na trhu jsou ještě další . Pokud budeš používat pozemní signál tak je 4k nesmysl. Sám asi víš jak většina programů vypadá teďka na FULL HD a na 4k to bude ještě horší.

-- 20. 3. 2020 22:43 --

mrkni na tohle
https://www.czc.cz/panasonic-tx-40fs503e-100cm/233673/produkt
https://www.czc.cz/lg-43lm6300pla-108cm/262015/produkt
https://www.alza.cz/40-sony-bravia-kdl-40we665-d4830024.htm
Petr Štejnar
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kutil71 21. 3. 2020 14:03

Dobrý den, na podzim jsem testoval několik TV značky Philips. Za velmi povedený ve velikosti 43" považuji 43PUS7304. Obrazově kvalitní, bohaté možnosti nastavení, kvalitní dopočet mezisnímků. Zobrazení SD vysílání není vůbec špatné, při sledování ze vzdálenosti 2,5 násobku úhlopříčky je v pohodě sledovatelné, při přímém porovnání s FHD TV srovnatelné. FHD TV však většinou nemívají dopočet mezisnímků, tím se pro mě stávají nepoužitelné, nebudu se dívat na sekající se obraz. Bohužel u Philipsu je to loterie, nevíte zda tam bude VA panel nebo IPS panel. Podívejte se na recenze, jedna z 3. března docela podrobně TV popisuje:
https://televize.heureka.cz/philips-43p ... e/#section
Kutil71
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Dipy 21. 3. 2020 19:23

Díky moc chlapi! Z těch odkazů na CZC asi něco vyberu. Vůbec jsem netušil, že na 4k telce je pozemní vysílání taková katastrofa. Nějak moc nerozumím tomu, proč to tak je - chápu že to není v nativním rozlišení, takže je tam ten upscaling, ale to by mělo být na FHD taky, když je většina stanic stále na HD. No, bežné televize dělají evidentně vše proto aby je lidi začali ignorovat a přešli na něco jiného.
Dipy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod motorol 21. 3. 2020 21:22

Ono z HD na full hd je to nejake dopocitavani a pak jeste 4x tolik no a to už neni pekne. Full HD prepocitane na 4K je celkem v pohode.
No a rozdíl v šíření: za pozemní vysílání plati ten kdo vysílá, za ostatni ten kdo přijímá. Dost dlouho řešili jak nechat lidi platit za komerční stanice a cesta je přes 4K televize a pozemní vysílání v nízkém rozlišení. Je to nenásilné a většina pak přejde hodně rychle na příjem s vyšším rozlišením. Ja mam zatím Full HD a jsem za to rad.
motorol
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod polda 22. 3. 2020 01:35

Na co se chceš na pozemním vysílání koukat?
polda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod monikash 22. 3. 2020 11:26

To polda: já mám pozemák jako rezervu, když vypadne satelit nebo internet, což se při silných deštích děje docela často.
Sony RX100/7, A6600, A7III + A7Sii

Moje cvaky najdete zde http://monikash.rajce.idnes.cz/
A videa tady https://www.youtube.com/@monikasindelkova1432/videos
monikash
Junior

Další stránka