2) Prosím sděl nám zdroj, ze kterého čerpáš ve své větě, která budí mou silnou nedůvěru: "zvednou FPS z 24 na 60 znamená další troj-násobení dat" -

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz
Yamer píše:Chápu, že přejít na něco nového znamená náklady. Nedělám si vůbec žádné iluze o filmovém průmyslu a ani nemám nic proti tomu, když chce někdo zachovat "staré" umění, ale vysvětlete mi, co je na tom tak super, když se film (nebo seriál, sport, dokument o přírodě, ..) na LCD displeji v mnohých scénách viditelně a nepřirozeně "trhá"?
Dále, opět zazněla věta o údajném "trojnásobku" - tentokrát ne datového toku, ale dokonce finančních nákladů. Kde jste to vzali? Zdroj? Mně to připadá jako hauznumero, které si někdo jednoduše vymyslel. A i kdyby tam byla přímá úměra, což není, tak 60 : 24 opravdu není 3...
Hobbit je natočenej v 48 FPS a mně se to teda dost líbilo. Do kina moc rád nechodím a na tohle se zkrátka dobře dívalo. Paráda.
Mimochodem dříve jsem preferoval SD rozlišení a 24 FPS. Můžete si ťukat na čelo, ale je to tak. No a dneska už ani jedno z toho nemám rád, protože oči se prostě naučily vidět a vnímat víc.
stormborec píše:Se divím že neprosazují černobílé podání - barevný film je přeci kulturní barbarství
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků