vyberam zase po 5r telku - momentalne mam LG42 652F (IPS,100hz panel), je cas na upgrade. Forum som presiel a nieco predvybral, ale neviem sa samozrejme rozhodnut. Vsetky info su len cerpane kedze to nemam kde vidiet a recenzenti tomu aj tak rozumeju viac

content: hlavne Netflix, (stiahnute) filmy (USB/network), konzolu nemam/nehram. Ak by som potreboval nieco extra mozem rozbehat Kodi na Raspberry PI, tv vysielanie nepozeram
budget : mentalne max ~ 30k
system: je mi to asi jedno, podvedomu nedoveru mam k Saphi
pochopil som ze preferujem VA panel a nie IPS (je pravda ze cierne na aktualnom nie je cierne), pozeram vacsinou vecer, viacmenej zpriama.
miestnost: 4m, tzn pozorovacia vzdialenost nieco medzi 3.5 a 4m
velkost : zatial sa priklanam k 65k qled na ukor 55 oled, mam ale miernu obavu, ze to bude overkill (viz photo) - nie tak co sa tyka vzdialenosti, ale ako tak velky cierny panel bude posobit v miestnosti..nalepeny je 55/65 panelsize.
https://www.dropbox.com/s/kcjlxvfhpofy236/tv1.jpg?dl=0
kandidati:
samsung QE65Q60r - cca 24k, qled, edge led
samsung QE65Q70r- cca 31k, qled, direct led -> je tych 7k naviac citit, stoji to za to? Podla recenzii a reviews (rtings apod) je ten vyssi model lepsia telka, porovnat nemam kde
Ak by som sa 'uskromnil' vo velkosti, v budgete je napriklad:
Philips 55oled754 - 25k v Datarte, nema android, ma ambilight (netusim ci by som vyuzival), saphi
LG OLED55B9PLA -28k, LG system mi docela vyhovuje
Dik za rady, pochopil som, ze teraz zacnu vychadzat nove modely (napr QE65Q70T je uz 'len' edge led a stoji 50k, QE65Q80T je direct led a stoji 56k/40k v 'akcii) takze cenovo rozumne je asi dobre vybrat z toho, co sa dopredava. Videl som aj tip na Sony (9005?) ale to je 35k, takisto 65ky oled su proste mimo budget (40k za phillips 754 a 45k za B9). Pripadne tipy na ine modely su vitane, pozeral som aj nejake TLC qled ale na tie nove modely nie su este recenzie.