Jedná se o záležitost, která se týká každého člověka, protože každý sleduje onu frekvenci kmitu, která ho nějak ovlivňuje. Pak záleží na mnoha faktorech, jak moc ho ovlivňuje a co mu toto negativum dokáže způsobit. Možná by bylo vhodné, pakliže patříš mezi skalní příznivce značky, či dokonce někoho velmi blízkého této společnosti, přimět je, aby se na podobné „výdobytky modernismu“ vykašlali a vrátili se zpět do starých, nekmitajících, kolejí.
Je mimořádně zvláštní sledovat rozdíl mezi přístupem k řešení blikajících TV a blikajících monitorů. Znovu připomínám, že se to netýká/nemusí týkat jen společnosti Samsung.
Když někdo chce kupovat OLED dosti často je upozorněn, že za jistých okolností může dojít k poškození dlouhodobým zobrazením statického obrazu. I díky diskuzním fórům se tato skutečnost dostala do povědomí široké veřejnosti. Proto není od věci jiné kupující upozornit, aby si dali pozor na PWM, které jim teoreticky může způsobit problémy. Jestliže na tuto technologii nejsou obzvláště citliví a nevadí jim sledovat takto obdařený obraz, nechť si televizor s podobným řízením svitu koupí. Jejich svobodná volba. Můj příbuzný to udělal. Byl upozorněn, PWM údajně nevnímá, má Samsung. Na mé osobní doporučení. Ale před nákupem jsem ho poslal se na telku podívat a vyzkoušet si, zda problém mít nebude. Hotovo.
Můžeš si jako příznivce jakékoliv značky psát co chceš, ale nejakceptovatelnější podoba obrazu je ta, která ani v teoretické rovině nevytváří faktory, které mohou ovlivnit komfort při sledování TV. Takže všichni výrobci by primárně měli řešit kvalitu zobrazení z hlediska přirozenosti, komfortu a jakési „zdravotní nezávadnosti“ pro všechny. Hotovo.
Napomínat mě můžeš klidně dál. Nejsem však člověk, který bude lidem lhát a nechá je koupit cokoliv, ať se v tom pak vykoupou. Nejsem příznivce žádné značky, prodejce, ani člověk od určité značky, který tuto jakkoliv preferuje

//a Tvůj výrazový prostředek evergreen si dovolím popsat takto... staré moudré přísloví říká -> opakování matka moudrosti. Zde - připomínání a poučení matka klidu, radosti a dobré volby.