65 QLED vs 55 OLED

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod BigSandy 18. 4. 2020 14:16

Mam kamoše v LG servise.
LG servis neřeši zaruční opravy u TV, ktere nejsou určeny pro čeky trh.
Kupoval jsem před 7 lety LG 3D a kvuli tomu vracel a kupoval jinde.
BigSandy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martas38 18. 4. 2020 17:17

Ze zákona samozřejmě musí řešit záruční opravy či výměnu u všeho, co se oficiálně na českém trhu prodává. Resp. si to prodejce od kterého to kupuješ vyřeší s LG, pokud by to nešlo přímo mezi LG a tebou.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod maro2455 18. 4. 2020 22:37

BigSandy píše:LG servis neřeši zaruční opravy u TV, ktere nejsou určeny pro čeky trh.

Ne to jsi pochopil “kamose” spatne. Servis neresi zarucni opravy, ktere jsou ze “sedeho” dovozu - tzn. pokud zde dodava tv nejaky prodejce, ktery je nema od oficialni hlavni distribuce pro CR, ale nakupuje napr. v Polsku a pak to taha sem = sedy dovoz. Servis ma databazi SN a pokud tam dana tv neni, nejedna se o oficialni dostribuci a zarucni opravou se nezabyvaji. Je jedno, zda je to tv urcena pro nas nebo jiny trh. Pokud je zde skrz oficialni distribuci, tak se zarucni opravou problem neni!
A toto neplati pouze o servise a dustribuci LG..
maro2455
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod BigSandy 19. 4. 2020 05:02

Ale pochopil spravně ale asi špatně napsal.
Prostě kamoš mi řek že mám telku, ktera je z německa a u nás ji servis neopravi.
Proto take u některých prodejcu jsou nižší ceny.
Takže řešení přes prodejce.
Tak radějí nakupovat u prodejcu pobliž bydliště, než jí pak muset balit a někam zasilat.

Tak jsem vzal tu LG OLED55B9PLA za krasných 23 792 Kč :mrgreen:
BigSandy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod BigSandy 19. 4. 2020 12:26

Mužu dotaz mimo misu, abych tu zbytečně nespamoval s novým topikem.
Co je toto, jen reklama?
https://www.lg.com/cz/tvs/ai-2019
Amazon Alexa neumí český, ne?
BigSandy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod anton12345 19. 4. 2020 14:38

Hovoria primarne o Google asistentovi, ale tiez neviem, ze by vedel po cesky.
Philips 65OLED806
Denon AVR-X4200W, Dali Opticon 5, Dali Opticon 1, Dali Opticon Vokal, Dali SUB E-9F
Marantz NA6006, WD My Cloud, Google Home Mini
Logitech Harmony 950
YouTube Premium, Netflix, HBO Max, SkyShowtime
anton12345
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Quapor2 26. 8. 2020 21:29

Quapor2 píše:
michalko58 píše:..Mna si Ambilight ziskal natolko, ze bez neho uz TV jednoducho nechcem, cize som zaujaty. :D

Mal som philips s ambilight 12rokov, mal som rovnaky nazor, ale po prechode na oled som sa tym smerom uz neuberal, pri oled si vychutnavas obraz, perfeltna cierna atd, podla mna tam ambilight musi prekazat

vecer, vonku tma, pozerame v obyvacke film Ad Astra, ziadne dalsie svetlo, len oled, zena popri tom zehli,
zaverecne sceny filmu, vybuch jadrovej bomby, zahlasi "yes, konecne nieco vidim na zehliacej doske" :D
krasny priklad ako funguje oled, ked je tam cierna, tak je tam cierna, uplna, hotovo, hlavne vo filme Ad Astra (nahanacka na odvratenej strane moon atd)
Quapor2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod michalko58 27. 8. 2020 08:38

Ta cierna tam zostane aj s Ambilightom, ktory sa da vzdy vypnut ked treba. Uz mam aj ja OLED ale ambilight by mi stale chybal :-)
michalko58
Poslední varování

Odeslat příspěvekod ladik1983 27. 8. 2020 21:48

Super kluci, tak si užijte těch 10 filmům s krásnou měsíční oblohou. Já si zas užijtu těch zbylých 10 000 na QLED :D
ladik1983
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod martas38 27. 8. 2020 21:52

Ono to není ladik1983 jen o černé. Pokud bych měl vybírat mezi LED 65 a OLED 55, jednoznačně zvolím OLED, ale spíš si pár týdnů počkám a došetřím na 65 OLED.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ladik1983 27. 8. 2020 21:57

Já mám 75 QLED a vidím víc hvězdiček než na 65 OLED :D
ladik1983
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod MgX 27. 8. 2020 22:06

Někdo prostě chce mít pocit, že mu cosi září do obličeje. Víc nitů víc realita. Ono to ale zase tak pravda není. No a když si vezmu, že u hodně modelů Samsungu ( a nejen toho) se řeší PWM.... tak to raději klid očím. Blikání hvězdiček netřeba.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Pandero 27. 8. 2020 23:38

MgX: O PWM se tady zminujes pravidelne hlavne ty, zacina z toho byt trosku evergreen...
Pandero
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tanguero 28. 8. 2020 08:55

ladik1983 píše:Super kluci, tak si užijte těch 10 filmům s krásnou měsíční oblohou. Já si zas užijtu těch zbylých 10 000 na QLED :D

A proč bych si neměl užít stejně i těch 10 000 na OLED? Jediná nevýhoda je ten nižší jas. Na to odpovím jen tím, že pokud venku svítí slunce, tak nemám co sedět doma před televizí. A pokud nesnáším slunce, tak si koupím pořádné žaluzie. Při rozumném zastínění je jas OLED více než dostatečný.

-- 28. 8. 2020 08:56 --

Pandero píše:MgX: O PWM se tady zminujes pravidelne hlavne ty, zacina z toho byt trosku evergreen...

Pandero, jakou QLED máš ty a jak dlouho v kuse na ni dokážeš hledět? To, že z QLED někoho bolí hlava, nebo slzí oči, je fakt.
tanguero
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod miromen4 28. 8. 2020 09:18

Ze zkušenosti mužu řict, že OLED ma vic než dostatečnou jasovou rezervu tedy až na par vyjimek v běžnych domacnosti včetně těch prosluněnych. Osobně nemam dokonce ani u HDR nastaven jas na maximum a mam ještě dost slušnou rezervu a to mame poměrně dost prosluněnou mistnost ve ktere je TV umistněna. Když jsem zkoušel u HDR nastavit jas teměř na max a vlastně i na max včetně osvitu tak to už byla slušna vypalovačka oči a obrazově mi to přišlo již nepřirozene a určitě bych nevydržel koukat na celovečerni film při takovem to nastaveni. Jednoduše řečeno vubec nepociťuji, že by OLED jasově stradal, ale vim, že se to zmiňuje nejen v testech, kde to samozřejmě chapu, že je třeba to zmiňit.
A za mě jestli se někdo ohani hodnotou jasu tak je to něco jako s těmi pruhy u adidasu.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka