Panasonic GZ2000 subwofer

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod JiJe 21. 4. 2020 18:25

Dokážete někdo poradit vhodný typ subwoferu k panasonicu GZ2000. Zajimají mě hlavně praktické zkušenosti, pokud tedy jsou. Díky.
JiJe
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Tony70 21. 4. 2020 19:36

Dalo by se napsat, že v podstatě jakýkoliv aktivní se solidní stavbou a parametry. Výběr je na tobě.

Můžeš připojit i variantu subwooferu bez možnosti nastavení dělící frekvence nebo hlasitosti, nebot´ tyhle parametry si dokážeš nastavit ve zvukovém menu GZ2000 ... U dělící frekvence máš možnost nastavení od 100Hz po 20Hz krocích až do 400Hz.

Při správném doladění subwooferu a nastavení ostatních parametrů přes Space Tune je ten zvuk až překvapivě kvalitní a prostorový, speciálně v Dolby Atmos ...
Naposledy upravil Tony70 dne 21. 4. 2020 19:46, celkově upraveno 1
Home cinema : OLED PANASONIC TX-65JZ2000E * Ultra HD Blu-Ray PANASONIC DP-UB9000EGK * PANASONIC SA-BX500EG-K * 4 x PANASONIC SB-PF800E-M * 3 x PANASONIC SB-PS800E-M * PANASONIC SB-WA800E-M *
Music : TECHNICS SC-A600 * TECHNICS SB-C600
Tony70
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod viking81 21. 4. 2020 19:44

A aký máš na to rozpočet?
Stereo: Wharfedale Diamond 11.4/Yamaha A-S701/Yamaha CD-S700
Headphones/Amp/DAC: Sennheiser HD650/Schiit Vali 2/Cambridge Audio DacMagic Plus
DAP/Headphones: Shanling M2X/iBasso IT01s
TV/BD: Samsung UE55KU6472/Xbox One X
viking81
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod JiJe 21. 4. 2020 20:02

Rozpočet naplánovaný nemám. Zajímá mě jestli někdo má praktické zkušenosti a v tom případě s čím.
JiJe
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PNP-NPN 21. 4. 2020 20:19

Skúšobne som pripojil starší aktívny subwoofer Pioneer S-W110S-K.Deliacu frekvenciu som nastavil v TV.Zvukové pole sa zlepšilo,basové tóny sa zvýraznili,ale žiadny zázrak to nebol.Teraz používam AV receiver Denon 1600 a repro Wharfedale Diamond 11 a to je "jiné kafe".
PNP-NPN
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Tony70 21. 4. 2020 21:20

Tak pochopitelně i já preferuji poctivé, byt´ už celkem letité dřevo a "jedu" v 7.1 ...

http://www.catbank.jp/event/2009/oto10/pana/index.html

Nicméně nejen ze zvědavosti jsem na pár dnů odpojil a vyzkoušel subwoofer PANASONIC SB-WA800 a jak jsem napsal výše, po pečlivém nastavení zvuk rozhodně nikoho neurazí a myslím si, že v panelovém domě je to i na slušný konflikt ze sousedy ... Ale o to tady samozřejmě nejde.

Pochopitelně nikdy nelze srovnávat zvukovou lištu pod TV a plnohodnotné reprosoustavy. Své taky udělá i akustika místnosti + nároky uživatele, ale za ten pokus to rozhodně stojí. Hlavně v případě, kdy to s plnohodnotným kinem nelze realizovat at´ už z důvodu prostoru či dalších financí. A dokupovat kompletní soundbar je dle mého názoru v případě GZ2000 nesmysl ...
Home cinema : OLED PANASONIC TX-65JZ2000E * Ultra HD Blu-Ray PANASONIC DP-UB9000EGK * PANASONIC SA-BX500EG-K * 4 x PANASONIC SB-PF800E-M * 3 x PANASONIC SB-PS800E-M * PANASONIC SB-WA800E-M *
Tony70
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod JiJe 22. 4. 2020 08:05

Díky za informace. Samozřejmě, že externí sestava bude top. Mě nikdy prostorový zvuk nijak zvlášť nenadchl. Minulý týden jsem vyměnil plazmu 50gt30 za oled 65gz2000. U plazmy byl zvuk přímo z TV dost hnusný. Když jsem se díval na nějaký kvalitní film, koncert nebo F1, pouštěl jsem přes své stereo B&W801matrix. U nové TV je zvuk v základu celkem slušný, i jakýsi náznak prostorovosti tam je, jen v těch basech je to bída. Tak bych chtěl vyzkoušet tuto kombinaci. Na koncert to asi vždy budu dál pouštět pře externí stereo, ale pro běžnou produkci bych chtěl zkusit ten SB. Zmiňovaný SB od Panasonicu by byl asi fajn, ale už se nevyrábí. Nějaká rada co použít? Líbil by se mi asi nějaký 12" od B&W, ale tak nějak tuším, že by ve spojení s TV nebyl využit jeho potenciál. Ne že bych měl problém s rozpočtem, to vůbec. Ale taky nemám žádnou chuť utrácet více než je třeba. S použitím subwooferu v domácích podmínkách nemám absolutně žádné zkušenosti, a budu opravdu vděčný za každý typ něčeho smysluplného k té TV, ať nemusím doma příliš experimentovat. Díky předem.
JiJe
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Tony70 22. 4. 2020 16:40

Tak i když je pravda, že se basy ze subwooferu šíří všesměrově a k televizi nepotřebuješ nějaký High End, tak i přesto bys nějaký ten základní nástřel měl ve svém výběru mít.

Subwoofery můžeš mít s různým počtem i umístěním reproduktorů v ozvučnici, s různým stupněm výbavy (regulace hlasitosti, dělící frekvence, přepínač fáze, vstupy nebo výstupy), aktivní, pasivní, uzavřené, otevřené, obyčejné plastové nebo kvalitní dřevěné, atd ...

Taky záleží, jak velkou místnost máš k dispozici, kam si můžeš subwoofer dovolit umístit, jaký typ podlahy máš nebo jestli má daná místnost nějakou akustickou úpravu. Je toho poměrně dost, čím můžeš ten zvuk posunout a nebo naopak zcela "pohřbít" ...

Ale pokud bych se já opět musel rozhodnout, tak bych určitě volil subwoofer s možností vlastního nastavení hlasitosti i dělící frekvence. Tohle ti sice umožní i zvukové menu v GZ2000, ale tam bych se raději zaměřil na práci s equalizérem a samotným nastavením vlastní zvukové lišty TECHNICS přes mód Space Tune a snahou o co nejlepší a nejčistší zvukové pokrytí místnosti. Subwoofer už se ti postará o zbytek ...

A určitě je dobré mít i přepínání fáze. Přepínačem fáze dokážeš v případě potřeby docela významně změnit celkové nastavení zvuku v případě, kdy by ti mohl vzniknout fázový posun mezi předními reproduktory (zvukovou lištou) a subwooferem vlivem odrazů v místnosti .

Konkrétní značku nebo cenu si netroufám navrhnout, nicméně pokud to budeš mít jen jako vylepšení zvuku u televizoru, tak bych nějaký extrém nevolil. Osobně bych se snažil vybrat něco od zaběhnutých výrobců ve střední třídě ... Tohle je můj názor a zkušenost ...
Naposledy upravil Tony70 dne 23. 4. 2020 13:37, celkově upraveno 1
Tony70
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod JiJe 23. 4. 2020 11:21

Díky za info a za rady. Spáchám tedy nějaký experiment.
JiJe
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod sarga 26. 4. 2020 10:09

Tak nějak bych se i připojil k tématu GZ2000 a woofer. Známý mě přivezl Onkyo SKW-150x, že prý pokud mě to na nic nebude,mám vzít sekerku a do kamen..Zkoušel jsem připojení k receiveru HK AV445, stařeček co pořád jede s velkými bednami, v pohodě sub ,,dýchal"fungoval. Můj zájem byl ,ale na zapojení k GZ.Mám nějakou redukci jack-1x cinch z DAP Fiio. Onkyo se i rozsvítí zeleně(OK), ale na měniči nic. Co jsem se dočetl, wofer je na připojení k receiveru, tv bude asi potřebovat sub dvěma RCA. Tak než si přitopím, tak se zeptám.
20200426_104344.jpg
QP1R,MojoPoly,Tidal,Roon
sudekl@seznam.cz
sarga
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Tony70 26. 4. 2020 12:00

Předpokládám, že jsi ve zvukovém menu aktivoval položku subwoofer. Z továrny jsou prioritně nastaveny sluchátka. Pokud ano, tak v tom samém zvukovému menu ještě zkontroluj hlasitost pro subwoofer.

Jinak já na tu zkoušku doma vyhrabal stereofonní Jack 3,5mm, propojil jsem oba kanály na jeden vývod, na druhý uzemnění a to celé jsem naletoval na třímetrový kabel s originál napojeným konektorem CINCH.
Jack samozřejmě do sluchátkového výstupu GZ2000, CINCH do subwooferu PANASONIC SB-WA800, poté ještě kontrola nastavení ve zvukovém menu no a po spuštění mi zvuk bez problému "šlapal" ...

Takže pokud není nějaká "bota" v zapojení toho darovaného subwooferu (což si nemyslím), tak ti v pohodě stačí jeden konektor CINCH ...
Tony70
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod broskef 27. 4. 2020 11:17

Dobrý den,
Také by mě tedy zajímalo, jak připojit k TV GZ2000 subwoofer pouze s jedním Cinch vstupem ? Jaký kabel / redukce použít ? Bude fungovat kabel jack->2x cinch a připojit do subwooferu pouze jeden cinch?
Díky moc.
broskef
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod sarga 27. 4. 2020 14:03

Tenhle káblík, redukci jsem zapojil já. Bohužel nic.Asi nezbyde, pokud bych se rozhodl na pořízení subw.k GZ2000, jít na model s 2x cinch-jack propojení.
Jack-2x cinch mám doma, nefungovalo spojení.
Přílohy
Snímek obrazovky 2020-04-27 v 14.57.11.png
QP1R,MojoPoly,Tidal,Roon
sudekl@seznam.cz
sarga
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod JiJe 27. 4. 2020 15:41

Podle návodu k obsluze stačí pro zapojení sbw běžná redukce 3,5jack na 2x cinch. Pokud Panasonic dodržel standard, tak by měl být výstupní signál minimálně na levém (bílý) konektoru, ale spíše bude na obou. Zatím jsem nezkoušel, tak jen podle toho co je v návodu.
Hledal jsem nějaké tipy na sub a vygooglil jsem, že Panasonic doporučuje NS-SW200 od Yamahy. Na avforums jsem objevil doporučení na Rel T Zero, Dali sub E-9 a Q Acoustics 3070 Sub.
JiJe
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod viking81 27. 4. 2020 16:18

Rel su výborne sw..ale cenovka je inde ako napr Yamaha, ale keď ta budget pustí..prečo nie ;-)
Stereo: Wharfedale Diamond 11.4/Yamaha A-S701/Yamaha CD-S700
Headphones/Amp/DAC: Sennheiser HD650/Schiit Vali 2/Cambridge Audio DacMagic Plus
DAP/Headphones: Shanling M2X/iBasso IT01s
TV/BD: Samsung UE55KU6472/Xbox One X
viking81
Mírně pokročilý

Další stránka