Panasonic GZ2000 subwofer

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod maro2455 27. 4. 2020 16:31

Rel jsou sice dobre sw, ale k tv je to zbytecne vyhozeni penez, to jedine ze bys ten sw doplnoval k dalsim kvalitativne odpovidjicem repro a odpovidajicimu zdroji signalu...
maro2455
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod JiJe 27. 4. 2020 16:44

Yamaha za 8,5 Rel za 13. Řádový rozdíl to není. Ty máš s Relem nějaké zkušenosti?
JiJe
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod maro2455 27. 4. 2020 19:56

Ja mam zkusenosti pouze s Rel T9i a Rel S510, testoval jsem je k sloupum co mam, takze jiny typ sw a hlavne jiny typ pouziti.
Nemam moc duveru v kvalitu audio vystupu z tv, proto bych do primo zapojeneho sw moc neinvestoval. Otestovanou kvalitu ale nemam, tak hodnotit a vynaset nejake zasadni vyroky nechci.

Ja obecne doporucuji pokud uz ne hifi tak receiver, k tomu radne sloupky a sub (pak zalezi na rozpoctu, mistnosti, akustice, stylu poslechu apod....), tam je pak vyuzitelnost vetsi - hudba, tv, gramo, bezdratovy stream hudby, proste mega moznosti a samozrejme ten efekt domaciho kina k tv. Tv napojena pres hdmi s moznostmi hires zvuku nebude tak degradovat.
Samozrejme chapu ze to chces vyresit jednoduse a napojit primo, jak ale rikam - muze to byt zbytecna investice protoze ten sub nebude krmeny kvalitnim zdrojem. Obecne u hifi plati, ze sub/repro/zesilovac/... by mely byt vzdy v odpovidajicic cenove relaci, protoze ti to vzdy bude nejslapsi clanek degradovat - coz se prave bojim u primeho spojeni s vystupem tv.

Kazdopadne by to chtelo vyzkouset..u toho zvuku je to podle me jeste vetsi alchymie nez u vyberu tv
maro2455
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod JiJe 27. 4. 2020 21:08

Hi-Fi mám vyřešeno celkem slušně. B&W801 mají na basech 12”, sub netřeba. Ale ta TV nehraje úplně blbě a přemýšlím, že ze subem by to mohlo na běžný provoz zvuk o dost vylepšit.
JiJe
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod maro2455 27. 4. 2020 21:29

Urcite vylepsi to nepochybne. 801ky jsou fajn;)
Ja byt na Tvem miste s Tvou uvahou tak se domluvim s nejakym lokalnim prodejcem na vyzkouseni tech dvou cos psal - yamahy i Rel a jednu z nich zvolil, nic cenove narocnejsiho bych k te tv s vyse popsanych duvodu nedaval. Pripadne objednat oba a jeden vratit, je to ale styl obchodu ktery mi je trochu proti srsti. S Relem podle me neslapnes vedle, nicmene myslim ze v tomto pripade ti dost stejnou sluzbu odvede i yamaha
maro2455
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Tony70 28. 4. 2020 18:02

sarga, broskef :

Pro poslech samozřejmě používám 7.1 sestavu a subwoofer mám s AV receiverem propojený třímetrovým kabelem Oehlbach NF 214.

Nicméně jak už jsem napsal dříve, byl jsem zvědavý, jak to hraje přes tu zvukovou lištu TECHNICS a extérní subwoofer. A tak jsem to propojení na jeden CINCH pořešil jednoduše za pár minut. Z dávných analogových časů jsem doma vyhrabal obyčejný stereofonní Jack 3,5mm a obyčejnou trojlinku s konektory CINCH. Odpreparoval jsem z toho jeden kabel se žlutým video konektorem, ten jsem připájel na obyčejnou dvoumetrovou dvojlinku a tu jsem následně napájel na stereofonní Jack tak, že jedna žíla šla na uzemnění a druhou jsem prasácky propojil levý a pravý kanál ...
Provedl jsem příslušné nastavení ve zvukovém menu GZ2000 a zvuk bez jakýchkoliv problémů okamžitě "šlapal" i přes tuhle amatérsky splácanou tkaničku ...

Pár dní jsem s tímto zapojením žil, abych si to vyzkoušel a za sebe můžu říct, že kdo nemůže a nebo nechce zvuk pořešit jinak, tak s tím po pečlivém nastavení a vyladění všech parametrů (a je jich vážně dost) určitě může fungovat v pohodě ...

P1110813.jpg

P1110808.jpg
Home cinema : OLED PANASONIC TX-65JZ2000E * Ultra HD Blu-Ray PANASONIC DP-UB9000EGK * PANASONIC SA-BX500EG-K * 4 x PANASONIC SB-PF800E-M * 3 x PANASONIC SB-PS800E-M * PANASONIC SB-WA800E-M *
Music : TECHNICS SC-A600 * TECHNICS SB-C600
Tony70
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod maro2455 28. 4. 2020 21:12

dobre Tony
maro2455
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod sarga 29. 4. 2020 17:59

Tony ok.Já jsem Onkyo už,,rozšmelcoval", elektroodpad a něco málo do kamen.. Snaha byla, nemíním se tím mořit..Co se mi líbí woofer je Q Acoustics 3070s. Mám i jejich malé bílě regálovky, sedly by vzhledem, tvarem taky.
https://www.qacoustics.co.uk/q-acoustic ... oofer.html
Pochlubím se ale jinou věcí, která mě dělá radost už týden. Vím, že to do tohoto vlákna nepatří, ale budiž mě odpuštěno. Dlouho jsem řešil světlo za tv. Měnil lampičky jednu za druhou..Řekl si, proč ne něco na způsob Philips tv.Ze začátku jsem se zhlédl v Philips Hue, ale cena 4metrů LED pásku 4-5t. mě vylečilo z Philipse. Objevil jsem Xiaomi Yeelight Lightstrip Plus. Na moji GZ 65'mě stačilo 4 metry a s výsledkem spokojený až na půdu. Náklady 1/4 Philipse. Foto aplikace zde. Snad někoho inspiruji.
Přílohy
20200418_131808.jpg
QP1R,MojoPoly,Tidal,Roon
sudekl@seznam.cz
sarga
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod maro2455 29. 4. 2020 19:50

Az na ten bordel kabelaze zajimave reseni, ikdyz nekteri milovnici tmy a kontrastu cernych sce oledu by te hnali :))
maro2455
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod sarga 30. 4. 2020 06:31

Jo. Jo. Pořád s tím bojuji. Ten stojan je úzký, nic se neschová. Ještě tam mám router..takže mazec. :roll:
QP1R,MojoPoly,Tidal,Roon
sudekl@seznam.cz
sarga
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Neophytee 1. 5. 2020 21:53

Mě bylo z obchodu Panashop doporučeno k Gz2000 sub Klipsch SPL 100. Nevím, jestli se mi to zdá nebo to dělalo i před poslední aktualizaci televize, ale pokud při hudbě zesílím zvuk třeba z Youtube nad 45 až 50 volume, tak se normálně úplné stáhnou basy a jedou jen středy a výšky. Podle mě to po zakoupení TV v únoru nedělalo. Jako na film to ujde, ale basová hudba nic moc. :-/ řeším optikou do AVR. Jirka
Neophytee
Junior

Odeslat příspěvekod Dado71615 2. 5. 2020 08:17

Keď tu máme vlákno o GZ2000 možno niekomu pomôže môj poznatok. Zistil som že TV dokáže poslať Dolby Atmos cez ARC. Mám to odtestované s Panasonic UB-820 cez HDMI káble PXLDRIVE do sounbaru Samsung HW N950. Skúšal som to s diskom Aquamena a na soundbare sa mi zobrazila hláška DOLBY ATMOS. Sám som prekvapený že to funguje.
Dado71615
Junior

Odeslat příspěvekod sarga 2. 5. 2020 08:21

Jak jsem psal kdysi, jak TV dáš nad 40-50 hlasitost(u mě Netflix bohužel), tak ta lišta výkonově nestíhá. A první to odnášejí basy, bohužel. Proto ty úvahy nad subw.
QP1R,MojoPoly,Tidal,Roon
sudekl@seznam.cz
sarga
Mírně pokročilý

Předchozí stránka