Tak, mám pár dní tuto TV a napíšu pár postřehů. Předchozí TV byla Samsung 48h6500. Zvuk se mi na staré TV moc líbil, zřetelné dialogy i malinko hloubky u filmů( má lepší zvuk než model 6400, proto jsem si připlatil). U LG jsem neočekával žádnou hitparádu, ale zvuk má LG o několik levelů jinde, nedokázal jsem si představit, že by takový zvuk mohla mít nějaká placatá TV, hudba z Youtube zní . Dialogy v pohodě a super čisté a silné basy(na TV), měl jsem doma krátce i Samsung QE65Q85R(tu jsem vracel) a ta měla proti LG zvuk příšerný, jak ze sudu(zkoušel jsem ladit equalizér, ale furt hnus).
S nastavením obrazu si stále hraju a ladím, zkoušel jsem dle Rtings a byla to katastrofa. Zatím jedu na standart, kde jsem upravil hlavně pleťovku, vyvážení bílé a pár dalších věcí a už se na to dá dívat, ale z obrazem si budu ještě dlouho hrát a zkoušet.
Nejvíce jsem se u Oledky bál lesklého panelu, v obchodě to vypadá fakt jak zrcadlo a i lidi po fórech to kritizují( teď už vím, že hlavně lidi co ji neviděli v domácích podmínkách). Plánoval jsem nákup rolet do oken a naproti TV a když by bylo nejhůř, přemalovat zeď z bílé na nějakou tmavší. No realita je nakonec úplně jiná, ta antireflexní úprava u Oledek opravdu funguje výborně. Nějakým způsobem to dost ztmavuje světlou barvu, která se v TV odráží. Ve výsledku to funguje mnohem lépe než u polomatné obrazovky starého Samsungu, u kterého odraz osvítí větší plochu obrazovky. V obýváku mám 3 okna a balkonové dveře a pere mi do nich slunko celé odpoledne a dá se dívat úplně v klidu i na filmy, které jsou furt ve tmě(teď jsme se, se ženou na takový dívali).
No teď už jen doladit ještě trochu ten obraz a budu s telkou max zpokojený....zatím jsem zkoušel jen to Rtings nastavení. Udělal jsem pár fotek obou obrazovek pro porovnání, ale foťák to trochu zkresluje.