ladisg píše:Má tato Oled TV čidlo okolního osvětlení? Protože u Samsungu to fungovalo docela obstojně a tady musím upravovat jas ručně(večer/den). Televize nereaguje na změnu světla i podle měřáku spotřeby(automat/minimální/střední úspora energie). Je potřeba zapnout ještě někde něco?...nechce se mi věřit, že by to ta telka neuměla, když to umí v dnešní době snad každý telefon za pár korun.
Jinak obraz je oproti staré TV dost jiný, řekl bych že to je rozdílnou technologií obrazovky, těžko se to popisuje. Nastavení dle Rtings u mé telky bylo dost špatné(a jiné jsem nenašel), tak jsem laboroval různě a stále sem tam něco ještě změním.
Co mě ale u LG štvalo byl šum a artefakty v obraze u HD programů, mám Skylink a satelitní přijímač Zircon. Koupil jsem tedy na radu kámoše Ca modul Smit a obraz byl o dost lepší, méně artefaktů i ostřejší obraz. Bohužel začal tento modul zlobit - mizely kanály, nebo nehrálo nic. Vrátil jsem ho a koupil ještě moduly Technisat a Mascom...ikdyž na každém z nich je naspáno i Smit(jestli to pro ně vyrábí, nebo co netuším, ale každý z těch 3 modulů měl trochu jiný obraz). Nejlepší se mi zdál ten původní Smit(bohužel výpadky), Technisat nejostřejší(ale nejvíce šumu), nechal jsem si nakonec Mascom(není tak ostrý, ale méně šumu než Technisat....zapl jsem ještě v nastevení super rozlišení na "min" a už je to skoro stejné, ostrost mám na 25). Rozdíly sice nejsou obrovské, ale při porovnání vedle sebe znatelné....u jiných TV to může být úplně jinak. U každého modulu jsem zkoušel samozřejmě spoustu různých nastavení, nebylo to jen přehazování v TV.
Ostrost 25 + super rozlišení na min a stěžovat si na šum? Můžeš sem rozepsat podrobně to tvé nastavení?