Panasonic TX-65GZ950 nebo LG OLED 65B9?

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod MgX 18. 6. 2020 14:27

Zřejmě máte oba moduly Neotion. Oba dva měly dříve certifikát Skylinku (jestli se nepletu) a oba teď, jak píšete, nefungují.

Volvo XC70 kdybych byl na Tvém místě, tak zkusím experimentovat (k čemuž Tě ale nenavádím). Kdybych měl modul stále k dispozici, vypnul bych TV (zcela i od napájení), přehodil kartu a zkusil ho vložit do Panasonicu. Jen tak pro zajímavost. Samozřejmě, leckdo může namítnout, že modul dokáže chybovat pouze někdy. Třebas u dekódování 4K vysílání, nebo při nějakém náročnějším něčem v rámci placených nabídek atp. To je jistě pravda.

Skylink postupně mění věci. Nyní už ani na svém e-shopu neuvádí tyto moduly. Má Viacess s pevně osazenou kartou. Ten jsem ale v televizorech zatím nezkoušel. Vím ale z netu, že pár lidí mělo problém. Jestli bylo rukama, modulem, telkou - netuším.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod leroj 18. 6. 2020 14:28

MgX
psalo to něco jako že modul nelze rozpoznat, nebo tak něco...
dál jsem nic nezkoušel, neb to nepotřebuju - byl to jen pokus vyzkoušet jak na TV funguje práce se satelitními kanály atd. no a protože jedu přes satelit který mi naprosto vyhovuje a nechci se ho zbavovat, tak jsem do něj modul rychle vrátil, omluvil se mu a bylo hotovo :)
ještě doplním, že mám Freesat
leroj
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 18. 6. 2020 14:33

Díky za informaci. Televizory někdy vyplodí hlášku, která se jeví adekvátní situaci, jindy zase ne. Občas se při instalaci setkávám s problémy u modulů. Dosti často se ale vše nakonec podaří rozběhnout. Řešení může být různé, ale ano.

Freesat? Tak ten tolik neznám. Nicméně část zádrhelů bude podobná, stejně tak část řešení.

Jasně - jestliže máš svůj oblíbený receiver, integrovaný DVB-S/S2 systém nemusí se svoji logikou vyhovovat. Z druhé strany... řada lidí ráda odloží druhý ovladač. Ne všichni.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Volvo XC70 18. 6. 2020 17:34

MgX:
to co píšeš jsem již udělal, než se dostavil technik od Skylinku. Poradili mi to na servisní lince, bohužel to nepomohlo. Nový modul jede jak víno a je mnohem rychlejší než ten starý na TV LG.
Jinak s TV jsem se již skamarádil a musím uznat, že je to fakt špica. Pokud někdo chcete OLED Panasonic, tak vřele doporučuji.
Volvo XC70
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 18. 6. 2020 18:41

Chápu správně, že Ti poradili totální obnovu TV do přepravních hodnot s ponechaným modulem a kartou v TV, přičemž toto nepomohlo? Anebo jsi zkusil to přehození a výměnu nový znovu za starý? Díky za doplnění.

Samozřejmě... nový modul, ještě pokud Ti ho přímo dovezl někdo od Skylinku, tak by opravdu fungovat měl. U modulů často zdržují i zbytečné hlášky... které se někdy nedají ani vypnout.

Jsem za sebe opravdu moc rád, že si s TV začínáš rozumět a máš dobrý pocit z dobré koupě. To je nesmírně důležité, ať si vybereš, kterou značku chceš. Prostě to musí sednout. Hotovo.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Volvo XC70 19. 6. 2020 11:29

Ano, obnovu do přepravních hodnot s vloženou kartou jsem udělal, bohužel nic.
Volvo XC70
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 19. 6. 2020 16:26

Nevadí. Hlavně, že Ti tuto cestu doporučili. Když už jim to někdo melduje milinpětkrát po sobě, tak by se mohli chytnout. Pak lidi často hned kupují zbytečně nové moduly, přitom starší by ještě sloužily.

Jinak díky za zpětnou vazbu. Je to pro fórum důležité.

Jestliže máš cokoliv k televizoru... pozitivní/negativní postřehy... sem s nimi.

Když jsem na rychlo koukal na Tvé nastavení, byť telku nemám před sebou, zaujala mě potřeba mít barvy hodně do studena. Jen postřeh, nikoliv kritika!
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Volvo XC70 19. 6. 2020 16:39

Už jsem to malinko opravil, místo Cool 1 mám nyní Normal. Teplejší barvy už byly moc nepřirozené. Nemám rád, když je obraz "přebarvený", chci aby se co nejvíce podobal skutečnosti co do barvy i do jasu a kontrastu. Je to ale pochopitelně dle mých očí, někdo to může vidět jinak.
Volvo XC70
Junior

Odeslat příspěvekod kalimero73 19. 6. 2020 16:50

Čus .... a co ty THX režimy nebo režim Professional I .... vyzkoušels ? Zdá se ti to na tvoje
oči teplejší nebo přebarvený ? Přesně jak píšeš .... každý máme jiné oči a co vyhovuje jednomu, nemusí druhému. Suma sumárum je nejdůležitější, že jsi se svým nastavením spokojený a hlavně tvoje oči.
Mně přijdou ty THX režimy nejvíc přirozený a hlavně nepřesvícený ( to nesnáším ) .... pro moje oko
ideální - takový pohodový odpočinkový pokoukání bez větší únavy očí .... druhá věc je, jestli je to nejpodobnější skutečnosti :-D .... to si tvrdit netroufnu.
THX by mělo být "ideální" na filmy, na sport už si myslím, že lze využít i jiného režimu ( viz leroj )
Já jsem na sportovní přenosy zkoušel i " agresivnější " režimy, ale mám dost citlivé oči, takže to pro
mě není schůdná varianta, páč dost brzo nastupuje únava očí.
( vždycky tíhnu k maličko teplejšímu nepřesvícenému podání barev )
HiFi: Monitor Audio Silver RX6 + CA CXA60 + CA Azur 640T DAB + CA Azur 640C + Technics RS-BX646 <> Home Cinema: Panasonic OLED TX-65FZ800E + Panasonic DP-UB824 + Denon AVR-3808 + 5.0 Canton Ergo 1002 DC, Ergo CM 52, Ergo 32 DC
kalimero73
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kalimero73 20. 6. 2020 07:30

maro2455 píše:A pak ze panasonic ma pro vsechny nejlepsi nastaveni tzv out of the box... kdyz to ctu tak kazdy porad neco ladi....

To maro2455:
Možná jsem svým předchozím příspěvkem zavdal příčinu k nedorozumění, tak se to pokusím vysvětlit.
Mezi líbivostí obrazu ( chcete-li "pěkností" ) a přesností nastavení barev je velmi podstatný rozdíl. Panasonic pečlivě u všech svých OLED TV dbá na onu přesnost barev, kalibrace z výroby je na vynikající úrovni, kterou (si troufnu tvrdit) nemá takhle dotaženou žádný jiný výrobce OLED TV a tahle vlastnost v zásadě odlišuje Panasonic OLED TV od konkurence. ( souhlas s MgX ) Líbivost obrazu je velmi subjektivní a o ní se tady dlouhodobě bavíme, ale v žádném případě není měřítkem kvality nebo nekvality barevného nastavení.

Na netu i Youtube, v německy i anglicky mluvících zemích jsou k mání minimálně desítky odborných testů s použitím kalibračních sond, které dokazují výše uvedené. Né nadarmo má Panasonic již delší dobu certifikaci THX Cinema. Více se o těchto věcech již v minulosti hezky rozepsal Tony70 ve svých příspěvcích a koneckonců i pan Alexandr Bray ( mimochodem neznám objektivnějšího redaktora testujícího TV ) při svých obsáhlých hodnotných testech TV na AVmania.cz.

Panasonic velmi dobře dlouhodobě přibližuje z mého pohledu ovládání i komunikaci s rozhraním v TV netechnoidní části potencionálních zákazníků, kteří z jakéhokoliv důvodu nemohou nebo nechtějí trávit nad obrazovým laděním TV zbytečný čas, který mohou využít přímo sledováním ..... to je můj subjektivní postřeh .... a za to patří Panasonicu velký dík .... snaží se vyrábět svoje telky "user-friendly" i pro starší, technicky méně zdatnou generaci ( nejen pro ni :-) )

To, že si takovou telku někdo koupí nebo nekoupí, byť je proti konkurenci o něco dražší, je věc jiná ..... každý má právo si logicky za svoje peníze vybrat, co je pro něj nejlepší a zvážit kvůli čemu hlavně si TV pořizuje. (jestli kvůli kvalitě obrazu, zvuku, rozmanitosti přidaných aplikací, které si zvykl využívat nebo třeba možnosti připojení periferních zařízení .... atd., proměnných je pro každého bezpočet)
Ideální telka, která by měla u všech parametrů "100 bodov" bohužel (možná bohudík) neexistuje.

Tak to je můj hodně zjednodušený a čistě subjektivní pohled na věc. ;-)
Naposledy upravil kalimero73 dne 20. 6. 2020 12:14, celkově upraveno 1
HiFi: Monitor Audio Silver RX6 + CA CXA60 + CA Azur 640T DAB + CA Azur 640C + Technics RS-BX646 <> Home Cinema: Panasonic OLED TX-65FZ800E + Panasonic DP-UB824 + Denon AVR-3808 + 5.0 Canton Ergo 1002 DC, Ergo CM 52, Ergo 32 DC
kalimero73
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka