Vyber TV 65''-75" (filmy/PS5)

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod gustoh 22. 6. 2020 06:04

Ked si kupis TCL tak Ti potom nebude moct do domu ani Samsung a ani TCL . :-)
gustoh
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kvok 22. 6. 2020 08:59

Duffmancz píše:Ještě poslední otázka jak hodnotíte znacku/kvalitu uvažuji nad
TCL 65C815?
Díky

Nedávno vyšla recenze na konkrétně tento model: https://hdtvpolska.com/pierwszy-najtans ... -qled-c81/
Vzhledem k použití Android TV se na stažené filmy hodí, ale vylepšení není tolik oproti loňskému EC780, které se dá sehnat výrazně levněji.
kvok
TV expert

Odeslat příspěvekod Kuliss9 22. 6. 2020 10:29

Krásný den všem,

vybírám TV pro naprosto totožné využívání tedy Filmy (Domácí NAS, Kodi, Netflix) a koncem roku plánuji nákup PS5. Všude čtu, že bych k PS5 měl vybírát TV s HDMI 2.1. Chápu, že mi PS5 poběží i na starší verzi HDMI, ale raději se zeptám zkušenějších, zda má cenu tento parametr při hledání televize brát jako primární.

Co jsem koukal, tak všechny vámi doporučované TV tuto verzi HDMI nemají.

Děkuji moc.
Kuliss9
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kvok 22. 6. 2020 10:49

Ono jich obecně zase tolik není. V rámci 65" do 30k tam je LG SM9800/SM9010. Využití je na vyšší snímkovou frekvenci.
kvok
TV expert

Odeslat příspěvekod Kuliss9 22. 6. 2020 13:06

Na tyhle LG modely jsem právě koukal, pravě proto mě překvapilo, že se tu vzhledem k PS5 neobjevily v doporučení. Je to kvalitou LG?

Zatím je čas, také stejně jako původní tazatel to budu řešit až cca v řijnu, tak se třeba nějaké modely s HDMI 2.1 objeví. Spíš mi šlo o to, zda tu verzi HDMI opravdu řešit, nebo je to maličkost.
Kuliss9
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kvok 22. 6. 2020 13:58

No ony používají IPS panely, které úplně nevynikají skvělým kontrastem, na druhou stranu mají FALD (plnohodnotné lokální stmívání), který to alespoň částečně kompenzuje - záleží vždy na ceně a za 30k teď jde jinak v 65" koupit věci jako Sony XH80 nebo Panasonic HX800, což je nižší střední třída - na rozdíl od těch LG, která spadají do vyšší střední.
Do října se ale tyhle dva modely pravděpodobně přestanou prodávat a letošní novinky ještě nemusí být tou dobou cenově na jejich úrovni. Novinky se asi moc neobjeví, nové TV se představují na začátku roku a v září pár výrobců přihodí jeden dva modely. Spíš jde o to, nakolik stihne klesnout např. vyhovující Sony XH90.
kvok
TV expert

Odeslat příspěvekod Volvo XC70 22. 6. 2020 18:17

Kuliss9:
Já jsem vybíral mezi OLED Panasonic a LG SM9800. Nakonec jsem se sice rozhodl pro OLED, ale kdybych měl strop 30 k, šel bych určitě do LG SM9800. Pokud nepotřebuješ nejčernější černou, je to myslím nejlepší možná volba mezi TV do 30 k. IPS bych se nebál, dnes už je to někde jinde a s FALDem to bude super obraz. Jinak ohledně Samsungu jsem ho ani nezahrnoval do výběru TV.
Volvo XC70
Junior

Odeslat příspěvekod Kuliss9 22. 6. 2020 20:35

Děkuji moc za rady. Posledním dotazem se zeptám na 2 varianty. Když na koupi TV nespěchám jakou cestou byste se vydali s limitem 30K (max. lehce překročeným)? Jít do LG SM9800 dokud se prodává? Nebo vyčkat pár měsíců na nějakou akci / slevu Sony XH90. Je mezi nimi velký znatelný rozdíl?

Ještě by byla varianta jít do 55'' a technologie OLED.
Kuliss9
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kvok 22. 6. 2020 20:48

Já bych na velký pád XH90 nespoléhal, loňská XG95 v 65" za 30k není, předloňská XF90 se tam dostala až po dvou letech. Ale samozřejmě nikdo to tu nemůže vědět dopředu.
kvok
TV expert

Odeslat příspěvekod Duffmancz 27. 6. 2020 07:06

Zdravím model 75" LG 75UN85003LA dělá se i 65" jelikož má 100hz panel a hdmi 2.1 tak by se dalo očekávat ze bude vhodné nachystana na ps5 , jinak hodně pojedu přes kodi s tím že bych k tomu koupil nějaký android box třeba xiaomi nebo shield prosím o vas názor
Diky za odpovědi
Duffmancz
Kolemjdoucí

Předchozí stránka