Dnes mi prišiel Asus PG43UQ 43 palcovy , 144hz, gsync, 4k monitor
veľa sa mi špekulovať nechce ale v skratke vracam ho naspať koli Ghostingu. Testujem 3 hodiny a neni to pre mŇa pripustne

'G-sync kompatibilita funguje pekne, obraz ide hladko a plynulo. Ale ten ghosting v rainbow six siege napr mate texturu steny kde je červeno hnedy Stlp potom biela stena 3 metre a dalši stlp. a ked rychlejšie pohnem myšou tak tie červene farby zo stlpov sa prelievaju do bielej textury a z celeho obrazu vznika farebny guľaš. je to dosť pomaly panel a pocitovo čo som z toho šokovany a manželka ma rovnaky pocit, že ten Asus ma vačši ghosting ako ma QLED QE55Q80T samsung, čiže tohotoročny 80tkovy samsung qled.
ten QLED som mal doma pred 3 mesiacmi a vratil som ho ,lebo mi chybal gsync a ta plynulost obrazu. potom som dlho odolaval a čakal na Asus hdmi 2.1 monitory ktore boli ohlasene v auguste, no teraz sa naskytla dobra cena na PG43UQ tak som skusil. No ten ghosting je fakt velky na moj vkus. LG32GK850G čo je tiež VA panel moj monitor aktualny, tam po ghostingu ani stopa je to fakt špičkovy monitor a nechápem prečo nedokažu urobit v rovnakej kvalite neaku 43ku. no tento Asus za tie peniaze nestoji.
Premyšlam ,že fakt skusim LG CX48 a podstupim riziko vypalenia obrazu. no s takym ghostingom sa zmierit neviem. A už začinam mat pochybnosti či tie nove Hdmi 2.1 asusy čo maju prist ,že budu na tom lepšie. neviem či sa oplati čakat, a stane sa zázrak

Každopadne kto sa boji burningu a chce teraz neaky panel pre xbox alebo aj ako pc monitor a nezáleži mu na Gsyncu resp kupite si AMD grafiku tak budete mat Freesync lebo tie Qledy maju podporu.. tak QE55Q80T resp QE55Q90T su momentalne najlepšie LED 4k zobrazovadla na hry. pomer cena vykon.
Edit: ešte som zabudol ohľadom farieb, tie boli tiež lepšie take živšie na QE55Q80T . ani farby sa mi nezdaju až tak uchvatne a tak isto kontrast pocitovo bol lepši na samsungu. tento PG43UQ viac svieti ma silnejšiu svietivosť, často krat až prepalenu bielu farbu