Hisense H55U7B - upozornění na možný globální problém s FW

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod MiroslavZ 19. 7. 2020 11:12

Dobrý den, rád bych upozornil majitele tv Hisense H55U7B na možný globální problém se software u tv. Po nejnovější aktualizaci se nezávisle na dvou televizích v různých bytech objevil od této soboty stejný problém. Pokud na DVBT-2 přepnete na program Nova, Nova Cinema nebo Seznam TV, přestane reagovat tv na dálkové ovládání, nelze tedy tv vypnout , dostat se do menu, nic. Po několika minutách se tv sama vypne a nelze již dálkovým ovladačem znovu zapnout. Je nutné tv vypojit natvrdo ze zásuvky a znovu zapojit. Poté začne reagovat na dálkové ovládání. Nevím, z jakého důvodu se tv nelogicky chová, protože na kanálech ČT to nedělá. Myslel jsem si, že se jedná o vadu kusu, ale v okolí tyto tv máme dvě a chovají se od soboty úplně stejně. Máme ještě tv H55U7A a tato je v pořádku.
Nepomáhá vymazání dočasné paměti, ani reset do továrního nastavení, který jsem po aktualizaci provedl.
Bohužel jsem nedošel na to, jak u tv provést downgrade FW přes USB na nějaký starší, abych vyzkoušel funkčnost, tv starší fw nepřijme.
Pokud je tu nějaký majitel se steným problémem, ať se ozve. Děkuji
MiroslavZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Baf13 19. 7. 2020 11:54

Zkus na uvedených kanálech vypnout službu HbbTV. U rodičů se tento problém vyskytnul taky na SeznamTV a po vypnutí HbbTV zatím vše funguje jak má. Jen se mi nezdá, že je to aktualizací softwaru, jelikož u rodičů proběhla poslední cca před měsícem a problém se objevil až tento víkend.
Baf13
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 19. 7. 2020 15:25

MiroslavZ vyzkoušej výše uvedené, a navíc defekt nahlas přímo na podporu Hisense.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod MiroslavZ 19. 7. 2020 18:56

Jakým způsobem vypnu hbbtv jen na určitém kanále? V menu tv je možnost vypnout jen komplet.
MiroslavZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 19. 7. 2020 20:11

V nastavení kanálu, respektive v rychlém menu/options. Samozřejmě toto nejde/nemusí jít u všech typů TV.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod holomex 19. 7. 2020 22:13

Mam od včerejška stejný problém na Samsung 7402. Hbb tv mám stabilně vypnuto.
holomex
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod takyjamam 19. 7. 2020 22:42

No, paráda, to já asi před půl rokem, zaznamenal u dvou polských programů, že přestaly fungovat na DO směrové šipky. Trvalo to asi týden, než opět fungovaly. No není nad normy, kdy si každý dělá co chce.
takyjamam
Junior

Odeslat příspěvekod holomex 19. 7. 2020 23:51

Tyhle poruchy jsou pěknej vopruz, nicméně update: metodou pokus omyl jsem zjistil, že se mi tato chyba objevuje u programů, které přijímám z přechodového T2 multiplexu. U stejných programů naladěných na finálním multiplexu se problém v tuto chvíli neobjevuje. (Tv Samsung 7402, vysílač Javořice).
holomex
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MiroslavZ 23. 7. 2020 13:12

Informace z podpory Hisense

POSTUP odstranění problému:

1) Televizor vypněte ze zástrčky a odpojte anténu
2) TV poté zapněte ( bez antény ) a v seznamu kanálů tyto 2 programy odstraňte.
3) Znovu připojte anténu a chyba by měla být odstraněna
Zaroven je dulezite vypnout automatickou aktualizaci kanalu.
Technici CRA pracuji na odstraneni problemu, naprava by mela byt sjednana v radu nekolika dnu. Primarne se nejedna o chybu televizoru.
Jedna o chybu, ktera je aktualne resena ze strany CRA. V pripade sledovani stanic seznam.tv a Nova Cinema v prechodove siti (oznaceno za lomitkem pismenem P) dochazi k nestandardnimu chovani z duvodu zahlceni pameti pristroje nasledkem chybnych dat, ktere podporuji vysilani HbbTV.

Bohužel i vypnutí funkce HbbTV nezajisti bezproblemove fungovani. Do doby, nez CRA chybu odstrani, doporucujeme dane stanice smazat z nabidky prechodove site pozemniho vysilani.
MiroslavZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 24. 7. 2020 00:28

MiroslavZ děkujeme. To je příkladné chování... dal jsi nám sem výsledek/řešení.

Těch problémů s HbbTV je v čase a prostoru více... a nejen u pozemáku a nejen u Hisense.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod spyko 24. 7. 2020 01:51

Tento problém se vyskytl u nové hisense 7500 u mé dcery,a já už to chtěl hnát do servisu případně vrátit,vyjádření u podpory hisense asi není dlouho,dcera ho našla a tv si opravila sama-víte jak teď vypadám?,hlavní je odpojit anténu,reset pomocí zásuvky až potom,stejně se na to musím mrknout-nikdy jsem to neviděl,jedou aspoň dvb-t v MORAVSKO SLEZ.KRAJI BEZ PORUCHY KDYŽ VYMAŽU TY S PŘÍPONOU? DĚKUJI
spyko
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Pětplný 5. 2. 2022 20:43

Dobrý večer. Poprosím vás. Řeším už rok samovolné vypínání Hisense. Mohli by jste mi poslat na číslo 777009497 váš kontakt, sehnat i další lidi co mají s tím problémy. Chci tohle řešit přímo s Hisense, protože js m měnil i základní desku a nepomohlo to. Software...nic, zdroj...beze změny, zakázání různých aplikací...nic nefonguje. TV za 14000 je nepoužitelný. Děkuju Škrabal.

-- 5. 2. 2022 20:44 --

777009497 skrabal.j@centrum.cz
Pětplný
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jito 5. 2. 2022 20:48

Moc nechápu,na co potřebuješ tel.kontakt na lidi,co mají s TV problém.
A ještě zveřejníš jméno-jsi hodně odvážný nebo...
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod Pětplný 5. 2. 2022 20:51

Chci tohle řešit globálně. Protože to není problém TV, ale Hisense jako globálu. Pokud mezi ně nepatříte.... proč píšete?
Pětplný
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jito 5. 2. 2022 21:03

Já si na netu své soukromí snažím chránit.
Pak to dopadá tak,že zavolá pracovník z banky,který nečekaně zná jméno a emailovou adresu s tvrzením, že došlo k nevyžádanému převodu peněz...
Vaše věc.
jito
HD SATan