maro2455 píše:Ja jsem cetl dobre, nepresne jsi to napsal
Jo na zvazenou 65oled panasonic neni spatne, ale pri pozadavku kolem 30k nerealne. Uzivatel by mne prekvapil kdyby z rozpoctu 30k udelal dvojnasobek

Jinak samozrejme, srovnat jakykoliv topmodel lcd s oled nelze. To muze jen ten kdo ty tv vedle sebe nikdy nevidel.
Všem děkuji za rady.
Je to tak, už těch 30k je pro mě rachot. Většina lidí v mém okolí, i těch co na to mají, berou TV do 20k protože je to "jen" TV, můžou jí za tu cenu koupit a přijde jim OK.
Právě srovnávat OLED s LCD je pro mě těžké. Jediné na čem bych mohl jsou telefony kdy LG G6 má dolby vision IPS a LG v30 má OLED dolby vision. Ovšem nevím jak je to průkazné.
Máte tip na nějaké vhodné video na kterém by to šlo porovnat? Dneska v datartu na pankráci vidět rozdíl trochu byl (ačkoli to byla 65xf9505 a Panasonic byl v druhé řadě za ní), OLED je trochu saturovanější ale nic zásadního to nebylo. Když je nebudu mít vedle sebe tak to nepoznám, navíc je to v prodejně s kdo ví jakým nastavením, osvětlením atd.
Chci říct že se na internetu taky doporučuje 144 Hz monitor, jak je to super a že to jde poznat i ve windows a při hledání na webu, já mám 60 Hz a 144 Hz vedle sebe a rozdílu jsem si nevšimnul.
Každopádně ještě promýšlím, je to dilema

čtu recenze a koukám na videa na youtube. Například při zapnutí netflixu na Sony je celý obraz zářivě bílý, to musí bejt super hlavně v noci. Nevím jak 55GZ950E ale na mém panasonicu je pozadí u netflixu černé.
BTW prodvač mi doporučoval sony xf9005 kvůli triluminos. Taky říkal že 65" na 3m je moc velké (třeba u SD vysílání asi souhlas, u netflixu nevím). Taky říkal že když už OLED tak nejlépe LG (kde mi nevyhovuje ovladač) nebo Sony protože to mají vychytané, tak nevím co měl proti Panasonicu, každopádně jsem se alespoň zeptal na názor.
Obecně mi zatím přijde Panasonic praktičtější, má pro mě lepší stojánek (kvůli stojánku sony bych musel předělat poličku na které by stál), vejde se s rezervou a nemá bíle podbarvené logo netflixu:)