TV do 30k, 55", 65"

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod MgX 4. 8. 2020 20:35

Vím velmi dobře co jsem psal, jak jsem psal a proč jsem psal. Přečti si ještě jednou mé příspěvky a svoji následnou reakci. Možná pochopíš. Jestli ne, netrap se tím, nezdržuj se. Nevadí, svět se točí dál :-)

Pro uživatele platí naprostý základ... oba jím vybrané televizory jsou výbornou slušnou náhradou za stávající, precizně vytvořený model Panasonic AS640. Model, který byl tak moc populární, že by ho lidé kupovali i dnes. Panasonic mu bude bližší, ale i Sony splní požadavky. Jestliže se bude hodně hrát a nechávat statický obraz, LCD může být teoreticky klidnější volbou, přestože poškození statickým obrazem hrozí i zde.... i když v jiné formě.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod AudioVideoLama 5. 8. 2020 00:45

maro2455 píše:Ja jsem cetl dobre, nepresne jsi to napsal ;)
Jo na zvazenou 65oled panasonic neni spatne, ale pri pozadavku kolem 30k nerealne. Uzivatel by mne prekvapil kdyby z rozpoctu 30k udelal dvojnasobek :)

Jinak samozrejme, srovnat jakykoliv topmodel lcd s oled nelze. To muze jen ten kdo ty tv vedle sebe nikdy nevidel.

Všem děkuji za rady.

Je to tak, už těch 30k je pro mě rachot. Většina lidí v mém okolí, i těch co na to mají, berou TV do 20k protože je to "jen" TV, můžou jí za tu cenu koupit a přijde jim OK.

Právě srovnávat OLED s LCD je pro mě těžké. Jediné na čem bych mohl jsou telefony kdy LG G6 má dolby vision IPS a LG v30 má OLED dolby vision. Ovšem nevím jak je to průkazné. Máte tip na nějaké vhodné video na kterém by to šlo porovnat?
Dneska v datartu na pankráci vidět rozdíl trochu byl (ačkoli to byla 65xf9505 a Panasonic byl v druhé řadě za ní), OLED je trochu saturovanější ale nic zásadního to nebylo. Když je nebudu mít vedle sebe tak to nepoznám, navíc je to v prodejně s kdo ví jakým nastavením, osvětlením atd.
Chci říct že se na internetu taky doporučuje 144 Hz monitor, jak je to super a že to jde poznat i ve windows a při hledání na webu, já mám 60 Hz a 144 Hz vedle sebe a rozdílu jsem si nevšimnul.
Každopádně ještě promýšlím, je to dilema :D čtu recenze a koukám na videa na youtube. Například při zapnutí netflixu na Sony je celý obraz zářivě bílý, to musí bejt super hlavně v noci. Nevím jak 55GZ950E ale na mém panasonicu je pozadí u netflixu černé.

BTW prodvač mi doporučoval sony xf9005 kvůli triluminos. Taky říkal že 65" na 3m je moc velké (třeba u SD vysílání asi souhlas, u netflixu nevím). Taky říkal že když už OLED tak nejlépe LG (kde mi nevyhovuje ovladač) nebo Sony protože to mají vychytané, tak nevím co měl proti Panasonicu, každopádně jsem se alespoň zeptal na názor.

Obecně mi zatím přijde Panasonic praktičtější, má pro mě lepší stojánek (kvůli stojánku sony bych musel předělat poličku na které by stál), vejde se s rezervou a nemá bíle podbarvené logo netflixu:)
AudioVideoLama
Junior

Odeslat příspěvekod Mclaren F1 5. 8. 2020 04:21

https://youtu.be/226kWMOVGGc není to jen o tom že má OLED lepší černou ale i o tom že ti OLED zobrazí víc než LCD právě díky tomu že nemusí mít žádné potlačení (stmívací zóny) kvůli bloomingu. Ten Panasonic je jasná volba pokud chceš TV bez zřejmých kompromisů.
Mclaren F1
Poslední varování

Odeslat příspěvekod majkom 5. 8. 2020 07:39

Pokud resis oled vs va - rozhodne oled.. pokud 65 vs 55 - koukam na to z cca stejne vzdalenosti - menil jsem 55 za 65 - a 65 ideal.

Za mna - 65b9 v nejake akci za 32-35k nez 55 panak nebo 65 VA
majkom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mclaren F1 5. 8. 2020 09:10

Jenomže on nechce LG kvůli ovladači což je docela zbytečné kritérium jelikož LG dodává i standardní ovladače.
Mclaren F1
Poslední varování

Odeslat příspěvekod maro2455 5. 8. 2020 10:05

AudioVideoLama píše:
maro2455 píše:Ja jsem cetl dobre, nepresne jsi to napsal ;)
Jo na zvazenou 65oled panasonic neni spatne, ale pri pozadavku kolem 30k nerealne. Uzivatel by mne prekvapil kdyby z rozpoctu 30k udelal dvojnasobek :)

Jinak samozrejme, srovnat jakykoliv topmodel lcd s oled nelze. To muze jen ten kdo ty tv vedle sebe nikdy nevidel.

Všem děkuji za rady.

Je to tak, už těch 30k je pro mě rachot. Většina lidí v mém okolí, i těch co na to mají, berou TV do 20k protože je to "jen" TV, můžou jí za tu cenu koupit a přijde jim OK.

Právě srovnávat OLED s LCD je pro mě těžké. Jediné na čem bych mohl jsou telefony kdy LG G6 má dolby vision IPS a LG v30 má OLED dolby vision. Ovšem nevím jak je to průkazné. Máte tip na nějaké vhodné video na kterém by to šlo porovnat?
Dneska v datartu na pankráci vidět rozdíl trochu byl (ačkoli to byla 65xf9505 a Panasonic byl v druhé řadě za ní), OLED je trochu saturovanější ale nic zásadního to nebylo. Když je nebudu mít vedle sebe tak to nepoznám, navíc je to v prodejně s kdo ví jakým nastavením, osvětlením atd.
Chci říct že se na internetu taky doporučuje 144 Hz monitor, jak je to super a že to jde poznat i ve windows a při hledání na webu, já mám 60 Hz a 144 Hz vedle sebe a rozdílu jsem si nevšimnul.
Každopádně ještě promýšlím, je to dilema :D čtu recenze a koukám na videa na youtube. Například při zapnutí netflixu na Sony je celý obraz zářivě bílý, to musí bejt super hlavně v noci. Nevím jak 55GZ950E ale na mém panasonicu je pozadí u netflixu černé.

BTW prodvač mi doporučoval sony xf9005 kvůli triluminos. Taky říkal že 65" na 3m je moc velké (třeba u SD vysílání asi souhlas, u netflixu nevím). Taky říkal že když už OLED tak nejlépe LG (kde mi nevyhovuje ovladač) nebo Sony protože to mají vychytané, tak nevím co měl proti Panasonicu, každopádně jsem se alespoň zeptal na názor.

Obecně mi zatím přijde Panasonic praktičtější, má pro mě lepší stojánek (kvůli stojánku sony bych musel předělat poličku na které by stál), vejde se s rezervou a nemá bíle podbarvené logo netflixu:)

Jestli ti ten rozdil subjektivne neprijde takovy aby si to obhajilo cenu na ukor velikosti, tak vem sony 65” - idealne to kup pres internet a budes mit dva tydny na vraceni kdyby ti treba nevyhovovala velikost nebo obraz (samozrejme to muzes vzit i naopak a testnout nejdriv 55” panasonic). Proste vem tu ke ktere jsi vice prokloneny a uvidis, svet se nezbori kdyz vratis akoupis tu druhou.

Prodavac mel proti panasonicu jen to ze z toho ma malou marzi a zadne bonusy, zde lg nebo typicky samsung dava motivaci prodejcum vetsi.

Ja osobne bych uz mensi nez 65” na 2,8m co mam doma od hlavy k obrazovce nebral. Je to ale o zvyku...ktery u me trval tak dva dny :))

Mimochodem jsem se nesetkal s tim, ze by bylo logo netflixu pri zapnuti aplikace s jinym nez bilym pozadim. U pusteni filmu/znelky netflixu (takove to N ktere se rozplyne) je naopak vzdy cerne pozadi.
maro2455
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 5. 8. 2020 10:36

Ona zmínka, že se zboží má vzít přes internet, je při nerozhodnosti více než důležitá. Člověk sice nerad věci vrací, ale rozhodně není špatné mít tuto alternativu pro případ naprosté nespokojenosti.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod AudioVideoLama 7. 8. 2020 09:30

maro2455 píše:Mimochodem jsem se nesetkal s tim, ze by bylo logo netflixu pri zapnuti aplikace s jinym nez bilym pozadim. U pusteni filmu/znelky netflixu (takove to N ktere se rozplyne) je naopak vzdy cerne pozadi.

-- 7. 8. 2020 09:38 --

Mclaren F1 píše:Jenomže on nechce LG kvůli ovladači což je docela zbytečné kritérium jelikož LG dodává i standardní ovladače.

Na současné TV to vypadá následovně:

[IMG=http://www.image-share.com/upload/4089/79m.jpg]

LG dodává standartní ovladač ale ta forma menu zleva a potvrzování mířením mi přijde neohrabaná. Jsem v tomhle trochu konzerva a menu mi nevadí. Nicméně je prava že ve chvíli kdy je jen jeden vyrobce OLED panelu není jednak na straně dodavatele konkurence (takže vyšší ceny) a druhak se ty TV liší jen v dobnostech jako je menu a ovladač. Ostatní je téměř stejné.
LG si asi může dovolit nižší cenu než ostatní jelikož si panely sami vyrábí. Jak to dělá Philips nevím :D

Jinak k oledu. Na současné TV mám cca za 7 let číslo c7671. což je tedy 319 dní v kuse. Přijde mi to trochu hodně ale budiž.
Jak by s tímhle nájezdem (resp ještě větším protože TV ještě hodlám použivat) vypadal OLED?

Díky.
AudioVideoLama
Junior

Odeslat příspěvekod maro2455 7. 8. 2020 10:12

Myslim ze to Netflix logo a pozadi bude dano verzi/starim aplikace.
maro2455
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod .soul 7. 8. 2020 11:50

Jak to dělá Philips? Model 754 má loňský panel, 804 a výš již jsou dražší než LG B9/C9.
.soul
Junior

Odeslat příspěvekod jardadts 7. 8. 2020 12:18

Philips dává na OLED u některých prodejců 5let záruku zdarma.
Tady se dostaneš pod 30tisíc. 5 let záruka a Android.
Držel bych se řady 804/854
https://ambitv.cz/oled/63-philips-55ole ... 19290.html

U OLED 754 je systém Saphi ,který nemá tolik aplikací jako Android ,takže bude nutností nějaký Androd box nebo Apple TV.
TV Philips 65OLED856 , Sony UBP - X800 , Yamaha RX-A 2070 , Apple TV 4K,Focal Aria 948
jardadts
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod AudioVideoLama 24. 8. 2020 19:49

Zdravím,
2. den mám Panasonic TX-55GZ950E. Musím říct že se sotva vlezla do auta a je těžká jako svině.
Obraz je OK ale žádný wau efekt se nekonal. Černá je lepší, ale jinak je to oproti původní televizi není takový rozdíl (když vezmu v potáz cenu). Zároveň je to hrozné zrcadlo. Tolik to nevadí, přes den na ní vidět s pár odlesky je.
S čím trochu boujuju je receiver Yamaha HTR 4065. Se starší televizí fungoval OK ale tady jen u netflixu na první dobrou nefunguje zvuk, receiver se musí přepnout na jiný vstup a pak zpátky.
Druhá věc je že receiver sice umí 4k ale neumí HDR. Z Netflixu to snad funguje (nevím jak to otestovat, musí se to někde zapnout nebo jak zjistím že to funguje?) ale pokud připojím PC tak ve Windows HDR nejde zapnout. Když připojím TV napřímo tak zapnout jde (ačkoli jsem u testovacího videa opět neviděl rozdíl).
Napadlo mě to vyřešit tím že z PC připojím PC přímo do TV a zvuk povedu druhým kabelem přímo ro receiveru (z TV jde do receiveru při tomto připojení jen stereo, nebo to receiver špatně detekuje).

Zkrátka je to boj rozchodit.

Kdyby měl někdo se zmíněným zkušenosti tak budu rád za rady.
AudioVideoLama
Junior

Předchozí stránka