Sony KD-75XH9505 a barvy

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Lordpcman 16. 8. 2020 07:42

Zdarec všeci. Vrtá mi hlavou jedna věc. Mám tohohle dost dobrýho borce. Uvažoval jsem buď o 65" nebo 75" Když už jsem kupoval poměrně drahou telku, tak jsem se nakonec rozhodl pro 75", protože jsem novou TV kupoval hlavně kvůli tomu, že hůře vidím tak s velikostí jsem opravdu spokojen. 10 bit barvy jsou úplně někde jinde, hlavně co se přirozenosti pleťové barvy týče. Stím souvisí můj dotaz. Pleťová barva super, ale rty mají jak kdyby namalované červenou rtěnkou. Vypadá to dost nepřirozeně. Hlavně u starejch barevnejch filmů a seriálů. Vím, dá se to v menu někde nastavit, ale z předešlé zkušenosti s telkou do toho nechci moc vrtat, abych obraz "nez*urvil", jednak tomu nerozumím a hlavně neumím to doladit tak, aby byl obraz co nejvěrnější. Vždy se mi to zdálo horší a horší. Jinak jsem dost spokojen s přednastavenýma režimy obrazu. Samozřejmě čím do toho pouštím kvalitnější video tak tím je to větší bomba.
Děkuji za všechny komentáře a přeji spoustu parádních zážitků při sledování našich TV miláčků :-D
Lordpcman
Junior

Odeslat příspěvekod Lordpcman 16. 8. 2020 09:02

maro2455: to vypadá dost dobře a hlavně podrobně :-D vyzkouším, až budu doma a uvidíme výsledek :-) Děkuji
Lordpcman
Junior

Odeslat příspěvekod Josef Chvojka 16. 8. 2020 21:11

Chtěl bych se zeptat , zda se dá toto nastavení použít na TV KD-49XG 9005.Nebo zda je také nějaké video na tento typ TV. Děkuji Ch.
Josef Chvojka
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 17. 8. 2020 11:33

V rámci reality nelze výše zmíněné nastavení použít na žádný jiný televizor, pouze na testovaný kus. Každá telka má +/- jiné nastavení z výroby. Záleží na výrobci. Z druhé strany...nikdo nikomu nebrání, aby si nastavení z nějakého článku vyzkoušel, jak moc mu bude vyhovovat. Když někdo touží po dokonalosti, musí se smířit se zaplacením kalibrace. Tam pak získá maximum, co z TV jde vytáhnout. Bohužel ne každému kalibrovaný obraz vyhovuje. Pak je drahá kalibrace spíše vyhozením peněz z okna.

//a mám ten pocit, že 49" verze má zcela jiný typ panelu, takže tam bude/může být odzkoušení nastavení ještě více mimo
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Josef Chvojka 17. 8. 2020 17:59

Děkuji Ti za odpověď já jsem si to nějakým způsobem lehce doladil a měl bych opravdu strach, že bych to tím rozhodil. Přesto děkuji za odpověď.
Josef Chvojka
Junior