OLED 65 - odporucate LG, uvazoval som o Philips (Ambilight)

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod maro2455 9. 9. 2020 09:35

Chlapi klidek..
Kazdy vyrobce ma neco a kazdy si zaklada na necem jinem. Prodlouzenou zaruku si muze kazdy priplatit u jakekoliv elektroniky u beznych prodejcu. To ze Philips ma nizsi obrazovou kvalitu v porovnani s Panasanicem zase konpenzuje cenou, 5-letou zarukou a ambilightem. Vsak vzdyt to je naprosto v poradku, kazdy vyrobce se snazi po svem a kazdy ma sve zakazniky.

Ja uprimne bych chtel obrazovou kvalitu panasonicu a android (ktery proste vyuzivam denne) za rozumne penize. Nepotrebuji ambilight a Panasonic pro me rozhodne neni za prijatelnou cenu. Takze reseni je napr. levnejsi LG oled+android box, ma to sve minusy ale tak to s nynejsi nabidkou proste je.
maro2455
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 9. 9. 2020 10:03

michalko: na co víc ovladačů? HDMI CEC.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod michalko58 9. 9. 2020 13:17

To nikdy nie je 100% funkcne. Aspon mne to doteraz nikdy nefungovalo, kde by som potreboval, ci uz to bola TV od Sony alebo Philips a rozne STB...
michalko58
Poslední varování

Odeslat příspěvekod maro2455 9. 9. 2020 13:19

martas38: Blbost, HDMI CEC vice nefunguje nez funguje. Staci mit nejaky starsi kus HW (AV receiver, blueray prehravac, ruzne android boxy apod.) nebo i jen od jineho vyrobce a uz to nefuguje spravne.
To je vzdy na otestovani s tim co ma clovek doma..
maro2455
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 9. 9. 2020 14:07

Mně úplně v pohodě a bez problémů funguje HDMI CEC mezi TV LG, receiverem Pioneer, multimediálním centrem s Kodi postaveném na Raspberry Pi a Xboxem One. S ovladačem od TV se dají v pohodě ovládat všechna čtyři zařízení (u Xboxu samozřejmě jen pohyb v menu, nebo při hraní filmů, nebo hudby z CD nebo DVD). Akorát bylo nutno všechna zařízení přivést do HDMI vstupů TV.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod maro2455 9. 9. 2020 14:34

Bud rad, jsi mezi par stastnymi. U me, ani mezi znamymi to neni plne funkcni. A co ctu na forech tak jsi snad jediny, kteremu 100% funguje cela sestava :)
Prosim, podel se kdyztak o presne typy zarizeni, treba to nekomu u vyberu pomuze.
Diky
maro2455
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod miromen4 9. 9. 2020 14:51

martas38 píše:Mně úplně v pohodě a bez problémů funguje HDMI CEC mezi TV LG, receiverem Pioneer, multimediálním centrem s Kodi postaveném na Raspberry Pi a Xboxem One. S ovladačem od TV se dají v pohodě ovládat všechna čtyři zařízení (u Xboxu samozřejmě jen pohyb v menu, nebo při hraní filmů, nebo hudby z CD nebo DVD). Akorát bylo nutno všechna zařízení přivést do HDMI vstupů TV.

Taky tak. Akorat AVR od Denon a třeba STB od poskytovatele TV a internet služeb značky Arris, ktery ani nebyl v seznamu tak mě napadlo dohledat jej přes vyhledavani a ejhle, komletně lze ovladačem dalkou od TV.
Jinak koukam a Tony70 to je taky slušny pacient.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 9. 9. 2020 15:12

Na TV jsem ani ty zařízení nemusel dohledávat, jelo to na první dobrou. Jenom na Xboxu jsem musel TV najít, aby ji sám zapnul, pokud napřed zapnu Xbox jeho ovladačem. A skrz velkou podporu různých settopboxů apod. u LG bych se divil, kdyby to nejelo.Ale jak říkám, vše zapojit do TV. Když jsem to zapojil do receiveru a z něj přes HDMI do TV, tak to blblo, TV třeba nepřepla automaticky na game mod, když jsem zapnul Xbox. Ale takhle vše frčí jak na drátku a mám pouze jeden ovladač od TV, jiný není potřeba.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod takyjamam 9. 9. 2020 20:00

https://www.youtube.com/watch?v=MbDOFbd_hW8&t=553s , si tak říkám, v čem je obraz filipa horší , než paňaka ? Může mi to někdo ukázat na tomto videu, pokud je tu na něm vidět horší kvalita, v které minutě ?
takyjamam
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 9. 9. 2020 20:19

Koupil sis Philips, jsi spokojený. Neřeš to.

A už nechtěj po nikom, aby Ti na videu ukazoval, kde je jaká chyba. Abys mohl něco posuzovat, musíš do těch TV pouštět stejná kvalitní i nekvalitní videa, různé signály, zdroje a taky musíš být u toho. A samozřejmě... ne každému bude vadit něco, co jiný nepřekousne. Ba naopak... některý raději přijme sytější barevné podání, anebo světlejší obrazový styl (tím nic nesrovnávám - to je jen a pouze příklad).

Něco je subjektivní věc a něco objektivní věc.

Lidé mají kupovat zboží, které jim vyhovuje, nikoliv zboží, které vyhovuje komusi dalšímu.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod takyjamam 9. 9. 2020 20:48

Ahoj, no to co píšeš, ano, s tím naprosto souhlasím, to je jasná věc, o tom není pochyb. Na tom videu, je jednou o něco lepší jedna, pak zas druhá tv, taky tam nastavuje různé profily. Já jen, jak tu někdo již vícekrát zmínil lepší kvalitu obrazu, jsem chtěl ukázat něco, co třeba nevidím, pak bych to třeba i já viděl. To je podstata mého příspěvku.
takyjamam
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 10. 9. 2020 04:18

Abys mohl vidět a vědět a všimnout si, potřebuješ koukat v reálu. Aby situaci nic nezkreslovalo, nezhoršovalo/nevylepšovalo.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod michalko58 10. 9. 2020 08:03

takyjamam píše:https://www.youtube.com/watch?v=MbDOFbd_hW8&t=553s , si tak říkám, v čem je obraz filipa horší , než paňaka ? Může mi to někdo ukázat na tomto videu, pokud je tu na něm vidět horší kvalita, v které minutě ?

Musis pockat na Tonyho70, ten to objasni ;-)

Co sa tyka HDMI CEC, tak u nas co predaval Orange (teraz po novom prenajima) settopboxy tak, to boli ultrapomale Sagemy, ktore si nerozumeli snad s nicim. A nie a nie poskytnut nejaku aplikaciu priamo pre TV. No co uz, sami sa tak pripravili o zakaznikov...
michalko58
Poslední varování

Odeslat příspěvekod tanguero 11. 9. 2020 06:42

Je tu ještě jedna věc, která mě dokáže mile překvapit u mého LG 55C8. A tím je procesorové zpracování non-HD zdroje. Včera jsem koukal na Sbal prachy a vypadni, film z roku 1998, stažený z Datoidu, soubor měl 1,9GB, ale rozlišení bylo 1024x768, jestli ne míň. Přesto to bylo obrazově překvapivě dobré. Dobrý procesor pro upscaling je něco, co bych u OLED nepodceňoval, pořád není všechno v HD, nebo 4K.
tanguero
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod maro2455 11. 9. 2020 08:09

martas38 píše:Ale jak říkám, vše zapojit do TV. Když jsem to zapojil do receiveru a z něj přes HDMI do TV, tak to blblo, TV třeba nepřepla automaticky na game mod, když jsem zapnul Xbox. Ale takhle vše frčí jak na drátku a mám pouze jeden ovladač od TV, jiný není potřeba.

A to bude asi ono, vse mas zapojene do TV. B9 ma na vsech hdmi CEC? A na jednom kde je i ARC to mas do receiveru?
Ono totiz starsi tv nemely napr 4 porty hdmicec, ale treba jeden hdmi cec/arc a tedy se ocekava, ze vsechno je zapojene do receiveru a jen jeden hdmi do tv na kterem je prave zpetny audio kanal + cec.
maro2455
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka