Philips má výhodu - má Ambilight. Sám ho dlouhodobě jsem schopen také využívat. Dříve jsem na něm jel skutečně hodně, pak jen u filmů, teď si ho zapnu velmi zřídka. Lidé jsou různé a budou mít určitě zrovna k tomuto jiný přístup. V každém případě Philips sám velmi dobře ví, že Ambilight je - tak trochu - něco, k čemu se při výběru další TV vrací. Ono vrácení může mít různý charakter. Třeba i to, že u něčeho zůstávám, tak nějak ze zvyku.
Ambilight je určitě něco navíc, něco příjemného navíc, něco akceptovatelné navíc. Bohužel jsem u statického Ambilightu nových TV zaznamenal určitý, pro mě ne zcela vhodný, kmit. Nic extrémního, ale mám rád, když cokoliv vidím, tak nebliká, nekmitá, netřepotá se... alespoň ne tak, že bych měl možnost to vnímat. Z druhé strany, když jsem si ho přehodil na dynamický, pak toto už zahlédnu jen mimořádně.
No a teď přichází druhé BOHUŽEL. Bohužel Philips, z mého pohledu, této své výhodě v čase a prostoru podřídil dost věcí a začal spoléhat na Ambilight. A to je pro mě velká chyba.
Porovnat OS si musí každý sám. Řeči, že WebOS je tragédie, jsou o ničem. Vždy je třeba se řídit konkrétními fakty. WebOS je schopen se sem tam zamyslet, což není nic neobvyklého ani u Androidu. Jejich magický ovladač je silně návykový a valná většina lidí si na něho velmi rychle zvykne a následně je pro ně problém se vracet ke standardu. Philips se chlubí plnohodnotnou klávesnicí na dálce, ovšem ne vždy ji můžeš využít, protože není podporována. Pak tato výhoda výhodou není.
Porovnávat Philips se Sony z hlediska upscalingu a pohybu bych se u některých modelů skoro neodvážil. Sony, ale také Panasonic jsou na tom líp a dál.
Každému vyhovuje něco jiného. Vše má své klady a zápory a výběr je o kompromisu. Vždycky. Takže záleží na každém, co zvolí. Určitě nejsem z těch, co budou psát nekupuj to, anebo naopak - kup toto.