možná, že se můj dotaz bude už opakovat, ale čekám na novou generaci konzolí, konkrétně PS5 a je na čase vyměnit starou TV. A proto prosím potřebuji poradit.
Pozorovací vzdálenost: 3 metry
Finanční rozpočet: +- 50 000 Kč
Využití: 95% PS5 a 5% filmy (pozemní vysílání nesleduji)
Momentálně mám 50" TV a je na 3 metry prostě malá, řekl bych, že 65" (lépe však 70") je minimum.
Chtěl bych trochu do TV "zainvestovat", aby uměla HDMI 2.1, VRR, 100Hz, apod. (těžko říct, co PS5 teď nebo v budoucnu využije) a nemusel za 3 roky kupovat něco nového. Samozřejmě, aby obrazově na tom byla taky skvěle (nevyznám se v tom, na co se přesně zaměřit).
Klidně bych šel i do OLEDu (snad k vypalování dochází jen v extrémním případě) - na statický obraz bych si dával pozor.
Finanční rozpočet je tak zhruba těch 50000 Kč, asi by mi nevadilo trochu ho navýšit, když by se to vyplatilo.
Ale platí i čím méně, tím lépe

Zatím jsem objevil LG CX, ale tam ta cena za 65" je 65k, což je přes limit a nevím jestli za to stojí. 77" je už za "nesmysl".
Nevíte o nějakých dalších kandidátech? Dá se vůbec dnes sehnat taková TV, aby uměla vše uvedené nebo je to zatím hudba budoucnosti?
Děkuji všem za pomoc!!
PS: malá podotázka: Kolik si říct za Sony Bravia KDL-50W805B v bazaru? Bez poškození a vadných pixelů.
Opět děkuji moc.
S pozdravem
Swarm23