Zdravím všechny a předem se omlouvám za asi laické dotazy. Rád bych doma vyměnil již dosluhující plazmu LG z roku 2009 a vybírám mezi TV s úhlopříčkou 55" ( případně 58" ) a cenlu nejlépe do 12.000,- Kč. Na TV koukám prakticky jen večer, případně později odpoledne, v místnosti jsou 3 okna a signál chytám přes klasickou anténu v obýváku - vysílač Buková hora. Časem ale uvažuji o pořízení internetové TV ( zřejmě Lepší TV ), přičemž ten signál bych do TV posílal bezdrátově přes současný wifi router, který je od TV vzdálen asi 3 metry. Pokud to jde, nevím....
Současná plazma dosud vyhovovala, jen bych nyní ocenil něco méně lesklého, tedy méně lesklou obrazovku, kde se odráží okno,,,žaluzie atd.
Jediné z čeho mám obavy, aby dnešní 4K TV ( což jsou skoro všechny ) v úhlopříčce 55-58 palců při sledování vysílání přes klasickou anténu ( tedy kromě ČT je vše bez HD rozlišení ) nezobrazovala tak hrozně, že by to nebylo koukatelné.
Samozřejmě, že jsem koukal na Heureku a bez bližší znalosti ( spíš podle hodnocení ) jsem vybral následující: ( ona je totiž zrovna v akci za nějakých 11 tisíc ) LG 55SM8050, nebo za skoro stejnou cenu LG 55UM7660.