Sony KD-75XH9505 a přehrávání filmů

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Lordpcman 5. 10. 2020 20:55

Zdarec, už jsem vytočenej na maximum, že už to víc ani nejde. Mám hromadu filmů v FHD a UHD. Protože blbě vidím, koukám ze 4m a jsem extra náročnej a tech. pokrok jde nezadržitelně dál, tak jsem si koupil telku KD-75XH9505.
Dal jsem filmy na flashdisk a že budu koukat, jenže to načítalo desítky minut pak se to odpojilo a když už sem se díval tak zase odpojilo připojilo atd. Ok tento konkrétní flashdisk to nebere. Nechápu. Televize 5 let starý Samsung neměl s čímkoli připojeným sebemenší problém.
Tak druhá možnost. Ok. Propojím Notebook extra kvalitním HDMI kabelem. Ok filmy se pěkně přehrávají. Jenže další problém. Jen FHD (i u filmů UHD). Dost filmů je děsně zašuměnejch. Což samozřejmě bejt nemá. Notebook vůbec neumím pro tento účel nastavit a pochybuji, po hodinách lavorování a nervů nadranc, že to jde. Přehrávám přes VLC kde není skoro žádný nastavení. No nic všichni vychvalují KODI. Jedinej já se sním neumím zkamarádit. Studuji jej hodiny na netu čtu různé návody, a natěšenej ho nastavuji na tv jenže to nejde nejde nejde. Nemám na to už nervy. Sdílím samozřejmě složku s filmama v pc. Nejenže mi to nejde, ale celé to rozhraní se mi nelíbí, hlavně jak tomu nastavení vůbec nerozumím. Je to celý divný.
Poslední možnost připojím externí disk super načte koukám na film, po chvíli se sekne a napíše video nelze přehrát. Vypnu, zapnu znova ten harddisk a zas to stejný. Vypnu, zapnu telku a pořád to stejný jakýkoliv video píše nelze přehrát. Zkusím ještě VLC - nemá žádné použitelné nastavení. Video jede ok jenže zase zvuk v receivru přes HDMI je jen stereo i když stopa je na 100% 5.1 telka to umí propustit. Vyzkoušeno. Nikde v tom VLC jsem to nenašel kde to nastavit.
Kdybych věděl jaký to přinese nervy a zklamání tak tu telku nechci ani zadarmo. Na to fakt nemám. Jsem psychicky nemocnej, ...
Ta stará tv pro mě už hlavně co se velikosti byla prostě málo. Ale přehrávání filmů na 1* Připojil jsem harddisk vybral film a spokojeně koukal.
Jsem fakt děsně vytočenej a zklamanej. Ta telka byla pro mě fakt hodně drahá a filmů na koukání spousta.
Nevím vůbec jak stím dál.
Štve mě to.
Dík moc, že mě nebudete kamenovat.
Raději jdu koukat na Ordinaci. Ta jede v poho a je to sranda.
Lordpcman
Junior

Odeslat příspěvekod Lordpcman 6. 10. 2020 06:32

Tak mě tak napadlo co třeba nějaké funkcemi nášlapané multimediální centrum co by řešilo moje požadavky? Hlavně aby splňovalo moje vysoké nároky. V první řadě hlavně aby to nedegradovalo obraz a do telky přes HDMI pustilo v plné kvalitě 1:1 :-)
Lordpcman
Junior

Odeslat příspěvekod anton12345 6. 10. 2020 06:47

Rozhranie v KODI sa da zmenit (ja pouzivam Confluence) a na internete je vela navodov, ako ho nastavit. Kedze mas android, tak skus dat do TV iny prehravac, napr. VLC, Nova video player, MX player.
Philips 65OLED806
Denon AVR-X4200W, Dali Opticon 5, Dali Opticon 1, Dali Opticon Vokal, Dali SUB E-9F
Marantz NA6006, WD My Cloud, Google Home Mini
Logitech Harmony 950
YouTube Premium, Netflix, HBO Max, SkyShowtime
anton12345
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lordpcman 6. 10. 2020 06:53

anton12345: Heh to mě nenapadlo. Opdo vyzkouším a pak písnu.
Lordpcman
Junior

Odeslat příspěvekod michalko58 6. 10. 2020 06:59

Prvy problem bude asi ten, ze mas velku uhlopriecku, kde vidis aj chyby, ktore si predtym na starej TV nevidel.

Kolko mas na danom usb filmov, ked to tak dlho nacitava? Skusal si to iba s par subormi? Zvuk 5.1 ti cez zabudovany prehravac ide ok? Vo VLC si vies vybrat zvukove stopy, nemal si to prepnute na stereo? Ak zdielas zlozku v PC, aj VLC by sa tam mal dostat a prehrat to bez problemov.
michalko58
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Lordpcman 6. 10. 2020 07:30

Ten flashdisk jen 128gb a filmů tak 3 nebo 4 přesně teď nevím, každopádně jsou děsně velký a zabírají na tom flashdisk kolem 100gb :-D
Ne zvuková stopa je na 100% 5.1
Lordpcman
Junior

Odeslat příspěvekod pike01 6. 10. 2020 08:57

Lordpcman píše: Propojím Notebook extra kvalitním HDMI kabelem. Ok filmy se pěkně přehrávají. Jenže další problém. Jen FHD (i u filmů UHD).

Jaký je to notebook a operační systém? Umí vůbec protlačit 4k přes hdmi?
pike01
Junior

Odeslat příspěvekod Lordpcman 6. 10. 2020 09:32

Tak to fakt nevím jestli to umí. Operační systém je Win 10 a notebook tento: Dell G3 17 Gaming (3779) černý: https://www.alza.cz/dell-inspiron-17-g3-3779?dq=5498194
Kabel HDMI 4K (UHD) podporuje
Lordpcman
Junior

Odeslat příspěvekod pike01 6. 10. 2020 09:46

Ten notebook 4k přes hdmi umí.Takže buď je problém s w10/vlc nebo kabelem.

To že kabel uhd podporuje máš otestováno jinde nebo to víš jen proto, že to je napsáno na tom kabelu? Protože to ne vždy je pravda. Btw, jak je ten kabel dlouhý?
pike01
Junior

Odeslat příspěvekod Lordpcman 6. 10. 2020 10:11

Kabel má 5m a je to tento: https://www.czc.cz/premiumcord-opticky- ... 71/produkt
A není náhodou problém v nastavení Notebooku/software na přehrávání? Nevím jak to ale nastavit
Lordpcman
Junior

Odeslat příspěvekod pike01 6. 10. 2020 12:38

Problémů s nastavením notebooku a sw může být spousta. Přehráváš ve vlc nebo i v něčem jiném? Jaký máš setup? Jen notebook a TV nebo je někde v cestě i ten receiver zmiňovaný výše?

Co se týká 4k videa, tam bych první zkontroloval nastavení ve woknech (ovládací panel grafiky) - jestli ti pro tu televizi připojenou přes hdmi bez čehokoliv jiného nabízí 4k rozlišení (pozor na zrcadlení plochy). Pak bych znovu přehrál video, o kterém je 100 % jasné, že je uhd, co to ukáže (třeba něco dostupné zde: https://4kmedia.org/) a to i v různých přehrávačích. VLC by ale principiálně s 4k/uhd videem problém mít nemělo.

Co se týká zvuku 5.1 ve VLC bych začal tím, jestli je v audio settings povolený hdmi/spdif audio passthrough, pak jestli je v output modules nastavené dolby digital (nebo něco obdobného) a pak jestli je správně zvolený výstup, kudy jde zvuk do tv nebo receiveru (hdmi). Taky si zkontroluj, co pak ukazuje nastavení zvuku ve windows.

Víc mě tak z hlavy nenapadne.
pike01
Junior

Odeslat příspěvekod Lordpcman 6. 10. 2020 12:53

Pike01 děkuji za spoustu nápadů odpo vyzkouším. Zkoušel jsem jen ten VLC. Protože mám receiver z roku 2015 sice umí UHD, ale to je všechno. Moderní technologie neumí a tak to mám přímo do telky a zní HDMI kabelem do receiveru. Proto jsem vzal právě Sony, že jako jediný umí přes HDMI poslat zvuk Dolby AC3 a DTS :-)
Lordpcman
Junior

Odeslat příspěvekod Lordpcman 6. 10. 2020 15:50

Já su teda ale, ... vyzkoušel jsem teda tu nejjednodušší možnost a jako asi jo no. Připojil noťas k tv přes HDMI Kabel. Nastavil jen druhou obrazovku (TV) a nastavil 4K (UHD) rozlišení. Pustil VLC, film a jede to :-D (i zvuk OK)
Tak děkuji moc za všechny rady.
Lordpcman
Junior

Odeslat příspěvekod pedro120 6. 10. 2020 18:25

Sony, že jako jediný umí přes HDMI poslat zvuk Dolby AC3 a DTS
To není pravda že Sony jako jediná.....,ale to ti jde zvuk jenom ve stereu ne?

-- 6. 10. 2020 19:28 --

Pokud můžeš tak tu tv SONY vrat!

-- 6. 10. 2020 19:47 --

Já mám taky SONY KD-49XG8396 a ty problémy které popisuješ na začátku, tak je mám taky, když do ni pustím externí 1T HDD Verbatim naformátovaný na NTFC tak mi při načítání skáče a stejně se vše nenačte ale po nainstalování KODI 18.8 se to trochu zlepšilo, ale se zvukem DTS je problém. Řeším to tak že filmy velikostí okolo 20Gb přesunu na Flešku a připojím do tv a přes jejich červenej přehravač a HDMI ARC propojím se starou Yamahou a z toho mi vyleze DTS ale v tv musíš jít do Action Menu a v reproduktorech to změnit na externí audio a tím se vypnou repráky v tv. Taky jsem se SONY naletěl a už nikdy více o Androidu 9 a Dolby Atmos si mohu jenom zdát a v satelitu nemá funkci USALS což stará LG měla.
pedro120
Junior

Odeslat příspěvekod Lordpcman 6. 10. 2020 20:30

Jo je to pravda. běžně vidím na receivru 5.1 jak DD tak i DTS Před pár dny jsem jen tak pro zvědavost pustil zvukovou stopu TrueHD a receiver mi ukázal 7.1 :-D
P. S.: Koukám na filmy až 50GB ;-D
Lordpcman
Junior

Další stránka