pike01 píše:Mě ta kategorická tvrzení typu "Málokdo kouká na film v pravé poledne" vždy pobaví... Viděl jsi někdy, jak se dívají na televizi třeba děti?

Nejde o to, kolik lidí se kouká na telku přes den. Jen asi nemají (třebas Tebou uváděné děti) takové požadavky na kvalitu obrazu. V kině se taky zhasne a koukáš po tmě. Na to mnoho lidí zapomíná.
Sám mám v okolí i rodině několik televizorů s IPS panelem. A ti lidé jsou spokojení. Z druhé strany, když jsem nedávno měl možnost několika skutečným laikům, a to prosím naprosto bez mého komentáře, pustit vedle sebe OLED a LCD s IPS panelem... a bylo to ve dne (!) nikdo z nich by si za stejnou cenu LCD s IPS nekoupil... Prostě je to skutečnost a realita.
IPS splní své poslání mnoha lidem vyhoví. Lidem, kteří neřeší některé neduhy technologie.
takyjamam píše:Mě teda ta debata příjde silně komická o VA IPS a o tom, jestli to je pro sledování toho, nebo onoho a ve dne a v noci a čelně a z úhlu. Většinou se dívá víc lidí a ne jen jeden přesně kolmo. Honba za černo černou, kdy ani v reálu černá pomalu není a o flekatosti , kdy jsou přitom flekaté obě technologie, jednou ta, pak druhá, podle kusu. Každá technologie má své pro a proti a fotografové vyhledávají především IPS a ono je rozdíl IPS a IPS, tak jako VA a VA a ta uváděná videa to i dokazují. Prostě komu co vyhovuje , to si koupí.
Bohužel nemáš dostatečnou korektní zkušenost z domácího prostředí, abys byl schopen regulérně reagovat a posuzovat jednotlivé nuance. Tím pádem si hájíš své, to s čím jsi spokojený a domníváš se, že ostatní mají stejné nároky (nízké nároky). A když napíší svůj názor a kritizují IPS technologii pro televizního příznivce, máš pocit, že kritizují Tvůj výběr a snaží se vtlačit svůj názor. Názor, který není pravdivý. Bohužel pravdivý je. Existuje jakási hierarchie kvality, kterou valná většina lidí bude uznávat, pokud bude mít možnost srovnávat. Samozřejmě - najdou se výjimky. Ať už kvůli anomáliím zraku, tak určitým specifickým požadavkům.
Pravdou je a psal jsem to. Jsou lidé, kterým IPS vyhoví pro měkké podání obrazu. Nevyhovuje jim VA, a zvlášť ne moderní VA s vysokou svítivostí. Nejpřirozenější zobrazení má aktuálně OLED. Správně nastavený sestaví obraz v dramatické kvalitě, kterou od LCD nelze očekávat. Prostě ta technologie postrádá některé prvky, které jsou OLEDu přirozeně dány. LCD může nabídnout více hráčům, protože má lepší odolnost vůči vypalování statického obrazu a těm, kteří nutně potřebují plošně svítivé HDR a trpí, když se plošná bílá trochu uklidní.
Vše má své limity, takže mě nechytejte za slovo. Děkuji.