TV 50 palců ve fullHD

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod kedar74 8. 11. 2020 21:27

Dobrý den, dá se ještě sehnat v této velikosti TV jen s fullHD rozlišením nebo už je všechno 4K? Je pravda že bezne TV vysílání v DVBT bude při upscalingu na TV se 4K rozlišením vypadat hůře než na fullHD TV? Díky.
kedar74
Junior

Odeslat příspěvekod indeshit 8. 11. 2020 23:17

Zobecnit to nějak moc dobře nelze.
I kdyby byla taková TV dostupná, tak se bude jednat o základní model, který bude mnoha ohledech základní.
indeshit
Pokročilý

Odeslat příspěvekod xMaster Seller 7. 2. 2021 17:17

Ahoj chtěl jsem se v souvislosti s fullHD zeptat, jak vlastně taková televize zpracovává kvalitnější zdroje UHD atp.? Když do ní pustím 4K videa tak si to samo upraví jak má?

Jak funguje takovejhle "downscaling" ? :) Třeba na YT jsou různý 4K demo, který vypadají na fullHD podobně parádně jak UHD TV na prodejně, ale někdy to hraje dokonce jen v 720p místo 1080p.
xMaster Seller
Junior

Odeslat příspěvekod johanx 7. 2. 2021 22:47

Mám FHD telku (Sony KDL-46WE) a když do ní pustím přes XBox X Matrix v 4K UHD, tak je to parádní obraz. I v porování s obyčejným BD je vidět rozdíl.
Stereo: Naim Supernait 3, Naim Ovator S-400, Technics SL-G700, Tv: TCL65X925, sluchátka: AKG K701, Beyerdynamic Lagoon, Kino: Arcam HDA AVR 11, centr+surr. Swans
johanx
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xMaster Seller 8. 2. 2021 11:48

Ano taky mi právě připadá, že 4K UHD zdroje vypadají na fullHD TV líp, než nativní video 1080p, ale nevěděl jsem čím to je a jestli je to nějak fyzikálně možný ?
Bohužel zatím jediný co mám k porovnání na stejné TV je Netflix, kde to píše 1080p a sosá cca 6Mbps. Nevim jestli je to dost nebo málo, ale filmy jsou obrazově dosti kvalitní bez výhrad. Pustit si BD nebo UHD BD jsem do toho zatím neměl možnost.
xMaster Seller
Junior