Sony KD-65XF9005 nebo 65XH9096?

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod VeiroNn AhatraXx 28. 12. 2020 23:33

Zdravím vespolek, řeším dilema zda se ještě vyplatí koupit KD-65XF9005 nebo si připlatit a jít do letošní KD-65XH9096, cenou už totiž atakuje 25000 Kč. :-) Ty nejzásadnější pro a proti víceméně znám, tzn. vím že letošní model nemá tolik stmívacích zón, má horší obrazový procesor. Naproti tomu má zase HDMI 2.1, rychlejší procesor, více operační paměti. Zajímalo by mě tedy zda subjektivně uvidím delší odezvu TV na povely, procházení v menu, spouštění a běh aplikací nově už pod Android TV 9 a vyplatí se investovat navíc 6000 do letošního modelu. Neptal bych se kdyby byla možnost si televizi osahat někde na prodejně, leč současný stav to bohužel neumožňuje. Jinak TV bude primárně sloužit pro příjem ze satelitu, sledování Blu-ray filmů a v budoucnu i hraní na PS5. Díky za každou reakci.
VeiroNn AhatraXx
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod paulo78 29. 12. 2020 00:00

Neviem cenovy rozdiel ale ja by som uz isiel nie do 65XH90 ale do 65XH95, lepsi procesor Ultimate, lepsia technologia pozorovacích uhlov x-wide angle,podsvieteny DO,prisposobenie zvuku a obrazu....
TV Sony KD-49XF9005---Sony Soundbar HT-SF200--Sony Xperia XZ3
paulo78
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod storm 29. 12. 2020 11:05

HDMI 2.1 chceš pravděpodobně kvůli VRR, které na této televizi ještě nebylo aktivováno a kdo ví jestli bude, možná má tv s VRR problém tak jako LG a v sony pracují na jejím odstranění. Kdyby to bylo bez problému, už by to VRR umělo. Nevim jak si zvyklý, ale jestli hraješ na Ps4, tak ti VRR asi chybět nebude, já jsem zvyklý na 144Hz s gsyncem, takže by mi nějaký tearing či input lag vadil, ja bych asi VRR vyžadoval. Nadruhou stranu HDR filmy budou na 9005 o malinko lepší. Ja osobně bych šel už do HX9505. Vlastním 9096 a já koukám hlavně na filmy s titulky a je vidět docela Blooming.
storm
Mírně pokročilý