LG CX(webOS) a KODI - nejlepší možnost?

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod _daRK 3. 1. 2021 18:38

Mám doma 2ks xiaomi pre moje baby, sám však využívam Vero a nemôžem si vynachváliť, absolútne bez problémov. Čo je fajn, že autor sľúbil dlhodobú podporu. So Xiaomi bol v minulosti trochu problém s updatami, ale asi to už vychytali.
Asi si sprav jasno, nakoľko je pre teba dôležitý android a netflix. Vero a asi aj Ordroid Netflix nemá vôbec. Ta nVidia na druhej strane nemá asi žiadne obmedzenia, kúpou nebudeš prakticky nič postradat, je super... teda až na tú cenu.
HP: Hifiman Edition XS
IEM: FiiO FH7,iBasso IT04
DAC/Amp: Lotoo Paw S1,Chord Mojo,HibyR3,iBasso CF01
Iné: Sony WH-1000XM5,WF-1000XM5
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

Predaj: iBasso IT01s, IT04, FH7
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 3. 1. 2021 18:46

Netflix by měl jít nainstalovat jako plugin do Kodi, předpokládám bez ohledu na systém na kterém Kodi jede.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod _daRK 3. 1. 2021 18:54

Áno, kodi umožňuje prehrať obsah Netflixu... na prehrávanie so všetkým, čo k tomu patrí, však potrebuješ mať licencované zariadenie. Počítam, že 4K, HDR a poriadny zvuk asi na kodi tak skoro nebude.
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 3. 1. 2021 18:57

Což mu ale může být jedno, protože LG má ve svém store přímo aplikaci pro Netflix, dokonce je nainstalovaná už na TV po vybalení a předpokládám, že 4K HDR a pořádný zvuk bude umět.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod _daRK 3. 1. 2021 19:02

Tak potom riešime zbytočnú dilemu :-) Už musí len rozhodnúť, či potrebuje Android.
Odporúčam pozrieť aj tento link: https://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=252916
Je už dlhšie priebežne aktualizovaný.

_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Sveps 4. 1. 2021 10:02

Zdravím a znovu děkuji za odpovědi.

Co se týká toho zařízení, tak aktuální využití vidím jen v KODI, ale třeba se pletu a využil bych i jiné věci.

Jinak jsem ještě našel, že X96 je vcelku také velmi doporučovanou krabičkou, co na ni říkáte?
Nicméně bych se ještě rád vrátil ke Xiaomi boxu - dá se např. porovnat s tou X96?

Jak jsem psal - těch informací a různých názorů je tolik, že mi prostě dělá trochu větší problém se v tom zorientovat. Včera jsem úspěšně spustil KODI na macbooku, abych si osahal prostředí a zjistil, co vše tam dohledám a je to pecka, funguje celkem bez problému a tak chci tuhle možnost mít i v TV, když už ji mám :).

Jinak ten ODROID je také hodně doporučovaný i s tím Verem 4K, tak přemýšlím, na základě čeho se případně rozhodnout mezi těmito krabičkami, pokud bych se vykašlal na Shield.

Nějak zkušenosti / porovnání X96 vs Odroid/Vero/Xiaomi?

Díky moc borci
Ivo
Sveps
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lybuna 4. 1. 2021 10:56

za sebe mužu doporučit Nvidia shield tv pro, přešel jsem z evolveo a dost velký rozdíl jak v obraze - shield má skvělý upscaling, tak v rychlosti systému, třeba youtube dřív nepoužitelný, taky mám Dune hd pro to je slušný ale jejich ovladač funguje jen na dune os a a android jsem musel pořídit klávesnici
Lybuna
Junior

Odeslat příspěvekod maro2455 4. 1. 2021 11:23

Jak jsem psal, s dvemi krabickami x96 jsem mel zkusenosti, nebyly stabilni a 4k HDR filmy byly zlo, proste se to nekdy sekalo, padalo kodi a prislusny doplnek apod.
Ja jsem take vybiral mezi Vero a odroid n2+. Uprimne ti reknu, ze je fakt jedno kterou s techto dvou vyberes, budes pokazde spokojeny.
Ja jsem koupil odroid jen z toho duvodu, ze ma 4gb ram a tudiz si muzu nastavit vetsi bufferovani pri streamovani velkych souboru (typicky film 4k hdr)kdyby nahodou mela konektivita internetu problem/kolisani (coz se v posledni dobe ani jednou nestalo, ale sel jsem cestou jakesi “pojistky”).
Netflix bych urcite pouzival primo v WebOS.
maro2455
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tanguero 4. 1. 2021 13:00

Zdarec, já dříve měl krabičku s Androidem a KODI, po předchozích zkušenostech s levným boxem jsem investoval do celkem slušného a rychlého zařízení. Android používám i v telefonu, takže nejsem zapřísáhlým odpůrcem. Ale můžete mi někdo říct k čemu KODI na OLED od LG? Já ji mám už dva roky a zatím jsem nenašel nic, co by aplikace WebOS nepřehrála. IPTV nemám, platím jen Netflix. TV přijímám přes terestriál, HbbTV funguje na WebOS spolehlivě, nahrávání na HDD taky, ukládá se ve formátu, který se dá bezproblémově přehrát na PC.
To, že počet aplikací v LGstore je omezený mi nevadí, na Androidu je 99% procent obsahu Google Play stejně mallware a za zbytek se musí zaplatit.
tanguero
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Katikakus 4. 1. 2021 13:35

Chtel jsem ti odpoved, ale pri tve zmince o tom, ze 99% aplikaci v Google Play je malware (predpokladam, ze jsi svym "mallware" ve skutecnosti myslel malware), jsem pochopil, ze by to byla naprosta ztrata casu...
Katikakus
Junior

Odeslat příspěvekod _daRK 4. 1. 2021 16:05

Zase by som neveril hned kazdej informacii, ci tu niekto v napise. Treba trochu pouzit vlastnu hlavu. :-)
Evidentne nemas ziadny padny dovod za seba trvat na androide, tak sa rozhodni medzi Vero/Ordroid. Rozdiel (okrem ceny) je v tom, ze Vero nevyzaduje v podstate ziadnu udrzbu ani zasahy od pouzivatelov, pouzivatel nemusi byt technicky zrucnejsi, Ordroid vsak ponuka viac moznosti, co sa s nim da robit - na rozdiel od Vero, ktory je primarne "len" na prehravanie obsahu v Kodi.

_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jirkau 4. 1. 2021 16:27

tanguero píše:Ale můžete mi někdo říct k čemu KODI na OLED od LG? Já ji mám už dva roky a zatím jsem nenašel nic, co by aplikace WebOS nepřehrála.

Mně taky LG C9 přehrála zatím vše, nicméně mnohem raději použiju Kodi - nabízí vyhledávání, stažení titulků, dotažení informací k filmu a spoustu dalšího, prostě větší komfort.

Pokud jde o přehrání filmu z USB disku je nativní LG aplikace super. Při přístupu na NAS s větším množstvím filmů se v tom ztrácím a jsem vděčný za Kodi. Mám ho nyní na android STB od T-Mobile TV a šlape dobře.
jirkau
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 4. 1. 2021 16:33

Kodi umí spousty oficiálních i šedých streamovacích služeb a stejně tak IPTV které LG nepodporuje. Druhá věc zmíněná jirkau: přehlednost, spolu s hodnocením, např na ČSFD, automatickým stahováním titulků, případný posun zvuku atd. To prostředí je pro mě daleko luxusnější, než prostředí přehrávače LG.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ladik1983 4. 1. 2021 19:44

Za mě Tesla mediabox x900 pro, hodíš tam CoreELEC KODI a máš vystaráno. Navíc můžeš přepínat mezi Androidem a CoreELEC.

Netflix a YouTube přehraje TV
ladik1983
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod maro2455 4. 1. 2021 20:17

Do Tesly x900 jsem nesel z techto duvodu https://www.xbmc-kodi.cz/prispevek-tesl ... x-x900-pro
Vubec se mi nechtelo resit jakekoliv potencialni problemy co jsou v diskuzi probirany. Chtel jsem bezproblemovy provoz a ten z drtive vetsiny zkusenosti lidi je jen Vero a odroid s coreelec. Tak jen upozorneni, ze Tesla muz byt problemova
maro2455
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka