LG CX(webOS) a KODI - nejlepší možnost?

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod ladik1983 4. 1. 2021 20:41

Problémy s CoreELEC nejsou, a když už, tak je problém mezi křeslem a ovladačem
ladik1983
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod _daRK 4. 1. 2021 22:02

ladik1983 píše:hodíš tam CoreELEC KODI a máš vystaráno. Navíc můžeš přepínat mezi Androidem a CoreELEC.

Toto vyzerá napísané tak jednoducho, ako keby to stačilo stiahnuť, nakopírovať na kartu a všetko hneď ide :-) No áno, väčšinou to jednoduché je, ale len pre ľudí, čo sa tomu už nejakú dobu venujeme alebo sa nebojíme niečo si o tom naštudovať - najmä ak vyskytne nejaký problém. Už som veľa krát pomáhal podobné veci riešiť druhým a naozaj to nie je vždy tak jednoduché ako v tej citácii vyššie. Len aby to prípadný záujemca zvážil aj z tohto pohľadu.
HP: Hifiman Edition XS
IEM: FiiO FH7,iBasso IT04
DAC/Amp: Lotoo Paw S1,Chord Mojo,HibyR3,iBasso CF01
Iné: Sony WH-1000XM5,WF-1000XM5
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

Predaj: iBasso IT01s, IT04, FH7
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Sveps 5. 1. 2021 18:23

Dobrý večer,

Známý pracuje v Alze, tak jsem mu ještě poslal na nacenění ten Shield (4200Kč se mi za něj asi dávat nechce, ale pokud by to nějak zajimavě kleslo, tak bych do něj šel)

No vypadá to, že si musím asi dát asi pro a proti u X96/Odroid a Vero - jestli se mi vyplatí dát za Vero 4x tolik, co za X96.

Jinak včera jsem zkoušel KODI na MacOS a nevím, zda je to Macem, ale když jsem zkoušel pustit nějaký obsah, který měl třeba velikost 450Mb (1 díl seriálu Dva a půl chlapa) kde byla doporučená rychlost tuším 4mbit, tak se mi po pár minutách zastavil a buď se nezačal dočítat, nebo začal, ale až po delší chvíli.

Bylo to teda v ložnici a wifi tam není na maximálním signálu, jelikož router mám hned vedle tv v obyváku, ale i tak se chci zeptat, zda by to mohlo být něčím jiným, než tím signálem/appkou na mac?

Můj internet je netbox 2OOMbit (dle speedtestu je v obyváku download na 85Mbit a Upload na 70Mbit, v ložnici jsem to měřil včera. ukazovalo to 55Mbit/33Mbit) mohl by to být problém, nebo to bude spíš tím signálem?

Případně jsou nějaká nastavení či vychytávky, které zlepšují chod aplikace a přenos?

Dále instalace CoreELEC určitě nebude úplně easy a děkuji _daRK za pádný komentář ihned výše. Chápu, že pro uživatele, kteří KODI používají již delší dobu a zkoušeli i třeba různé možnosti/boxy, je tohle hračka, pro někoho to však může být celkem pain.

Byly doby, kdy jsem rozebíral PSP do posledního štoubku, zkoušel jsem jailbreak či si hrál s Nintendem, ale tohle jsou doby minulé, proto jsem se obrátil sem na forum. Je ale fakt, že na netu je spousta návodů a myslím si, že bych to snad mohl zvládnout (třeba né na první pokus, ale věřím, že by se to nakonec rozjelo :) )

Tím, že tohle řeším vůbec poprvé, tak samozřejmě budu potom řešit asi i další vychytávky - zda funguje ovladač od tv přímo s boxem a co je pro to nutné donastavit/přikoupit, nebo zda je nutný druhý ovladač atd. No, je to celkem zábava musím říct :)
Sveps
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martas38 5. 1. 2021 19:15

Nevím jak u tohoto stroje, ale instalace je obvykle víc než snadná. Vyrobíš bootovací SD kartu se systémem (takže na Macu stáhneš obraz CoreELEC a pomocí programu balenaEtcher z něj vytvoříš bootovací micro SD kartu), vložíš ji do mašiny, zapneš a vše se nainstaluje samo.
To že to trhalo bude s největší pravděpodobností věcí wifi, případně nastavení velikosti bufferu v Kodi.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod dracul77 5. 1. 2021 22:57

ahoj, urcite treba v kodi nastavit video cache podla volnej Ram,
netreba to ale zbytocne prehanat lebo to potom moze padat.

tu mas link kde si to vytvoris aj s postupom ;-)

http://kodi-cache.wz.cz

-- 5. 1. 2021 23:15 --

Martas ja mam trosku iny problem, do teraz som pouzival box beelink GT Mini a s plazmou fungoval perfektne, S lg cx mam problem s trhanim v rychych scenach.
Nieje to chvenie obrazu ako take to dokaze true motion vyhladit ci uz v uzivatelskom nastaveni alebo vyhladzovanie ale zobrazenie pohybu je zvlastne.
Skusim to opisat : ked sa blizko pred kamerou nachadza pohybujuci objekt tak sa hybe plynulo a potom na milisekundu obraz sekne a v zapeti sa rozbehne a snazi sa dohnat pokracujuci pohyb tak akoby preskoci par snimkov a pohyb je vlastne neuplny a akoby v tej chvili zrychleny. Ked pozeram nejaky akcny film kde je viac postav tak ten pohyb je rozsekany a neda sa na to zaostrit.
Stava sa to aj pri zmene sceny ked sa napriklad na obrazovke objavy tvar a hybe hlavou doprava tak vidim zaciatok pohybu potom milosekundovy sek a obraz sa presunie o niekolko pohybov dopredu ktore ale nevidim a ked ide takychto snimkov niekolko po sebe tak sa mi az hlava zatoci....

Zatial som nezistil co to sposobuje, skusim najprv vymenit HDMI cabel, potom si poziciam inu krabicku aby som vylucil tieti dve veci a dufam ze to nakoniec nebude TV.
A je absolutne jedno co do TV pustim... FHD, 4K ... uplne jedno aku velkost, inac pozorujem to aj na beznom pozerani- skylink ale nieje to az take zle.
dracul77
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 5. 1. 2021 23:31

Těžko říct. Tohle jsem nikdy s Vero, ani s daleko slabším Raspberry 3b nepozoroval u OLED. Podle mě ten tvůj box nějak nestíhá, nějaké problémy s frekvencí obrazu, nebo tak něco.
A tohle dělá i Skylink z aplikace v TV a nebo z toho GT Mini? A máš to zapojené přímo přes HDMI do TV, nebo to jde napřed přes receiver?
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod dracul77 6. 1. 2021 00:33

TV box zapojeny priamo do tv cez HDMI 1, na plazme som s tym ale nemal problem a skylink ide cez satelit a CI modul v TV.

Celkovo si budem musiet na spracovanie pohybu u lg asi zvyknut ale to trhanie ma vytaca. Neviem si v klude pozriet film. Mozno to fakt krabicka nestiha uvidim ked odskusam novy kvalitny kabel. Dufam ze to bude v najhorsom pripade krabickou.
dracul77
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 6. 1. 2021 00:41

No já sleduju, že asi fakt nejsem náročný divák a manželka taky ne. Trhání nějak nevnímám ani při nastavení co mám, ale ze zajímavosti si s tím zkusím vyhrát. Schválně jsem se jí včera ptal, jestli jí nepřijde obraz tmavý a netrhá a říkala, že rozhodně ne, že to svítí až až. Dřív si spousta lidí stěžovala na blikání plazem. To jsme taky nevnímali...
U toho boxu hraješ z jakých zdrojů? NAS, stream? Je to přes wifi, nebo po drátě (myslím připojení boxu).
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tanguero 6. 1. 2021 08:15

Dracul77, zkusil jsi to místo z krabičky nahrát na HDD a pustit přímo z interního přehrávače? Já na svém LG nic takového nepozoruju a podle toho co popisuješ, tak takových záseků bych si všimnout musel.
tanguero
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dracul77 6. 1. 2021 10:53

Krabicku mam pripojenu na wifi 5G - down 277 up 32 down tak pripojenie je ok.

Skusim este stiahnut ten isty film/format na usb a porovnam to.
dracul77
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 6. 1. 2021 11:43

První co bych zkusil, místo wifi to propojit kabelem.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kvok 6. 1. 2021 12:17

Tohle by mohl dělat rozdíl v nastavení framerate na krabičce a framerate toho filmu. Podívej se ve vlastnostech, kolik snímků za sekundu má daný videosoubor a v nastavení, kolik Hz je na výstupu.
kvok
TV expert

Odeslat příspěvekod maro2455 6. 1. 2021 12:50

Nebo napis jaky film ve ktere scene a casu. Pak to muzeme otestovat
maro2455
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod _daRK 6. 1. 2021 14:33

Tieto sekania som zazival aj ja, skusal som rozne krabicky (Rpi, Xiaomi) a tak som vinil novu telku, za ktoru som vtedy dal 1600e. Patranim som zistil, ze ide o problem nekompatibility framerate ako pise kvok. V recenziach k Vero sa pisalo, ze tato krabicka tieto veci riesila a odkedy ju mam, tak mi film nesekal. Avsak Xiaomi na inej telke tiez neseka.
HP: Hifiman Edition XS
IEM: FiiO FH7,iBasso IT04
DAC/Amp: Lotoo Paw S1,Chord Mojo,HibyR3,iBasso CF01
Iné: Sony WH-1000XM5,WF-1000XM5
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

Predaj: iBasso IT01s, IT04, FH7
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod dracul77 6. 1. 2021 15:15

Krabicku som napojil na kabel/net ziadna zmena obraz sa zasekava rovnako.

Vydim to nar. vo filme EXTRACTION 9:45 ked ako nahle sa ide postavit tak to preseka potom cely pohyb ako kraca k utesu a aj pad do vody nieje hladky. Vlastne to robi vzdy ked sa hybe objekt a zaroven kamera v kazdom filme. Pustam to cez kodi a neviem kde najdem info/ framerate toho filmu ale kedze to robi pri akomkolvek filme a nezalezi ani naformate tak to vidim skor na nastavenie v tv boxe/ krabicke.

Skusim este to usb.

-- 6. 1. 2021 15:39 --

Ani ma nenapadlo skontrolovat nastavenia krabicky.
V kodi som nasiel nastavenie vid obrazok:
- prisposobit obnovovaciu frekvenciu obrazovky : povodne bolo toto nastavenie vypnute tak som ho zapol
- synchronizovat prehravanie videa k obrazovke : bolo tiez vypnute tak som to zapol

Zda sa ze je po probleme plynulost ovela lepsia uz pozorujem len bezne zachvenie ale to este doladujem aby som to vnimal co najmenej.
Mozno toto niekomu pomoze a nebude musiet kupovat novy tvbox.

Velka vdaka chalani, tv som kupoval hlavne koli vecernym filmom a teraz si konecne mozem v klude pozriet film. 8-D 8-D ;-)
Přílohy
IMG_3139 (2).jpg
dracul77
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka