Na AVforums se objevila informace o možnosti nákupu repliky ovladače Sony. Údajně je pro model 90J, ale má fungovat i na řadě 80-84J. Tak jsem ho pokusně koupil- za cca.440kč neberte to...
https://www.ebay.co.uk/itm/125685259976 ... ION_MODULEPo úvodním nadšení přišlo lehké zklamání- někomu to někde spadlo a je trochu bouchnutý levý horní roh- řešit to nebudu, s tím se dá žít.
Zpracování je výborné, tlačítka mají větší odpor, což je pro mě příjemnější. Dálkové funguje okamžitě, bez potřeby párování s TV-to jsem nečekal
Jak je vidět, je tam několik změn funkcí tlačítek. Tlačítko Mikrofon nevyvolá žádnou akci, i když mám tuto funkci v systému zakázanou- staré dálkové vyvolá info o vypnutí této funkce v systému.
Pod číslem 7 je symbol tečky-to nedělá nic a netuším, k čemu by bylo dobré. Na staré dálce je na této pozici funkce Info- ta je na nové dálce vpravo dole pod názvem Display.
A jako velmi užitečné nové tlačítko považuji na nové dálce tlačítko APPS pod číslem 9- to vyvolá seznam všech nainstalovaných aplikací, které můžete ihned spustit- nemusíte tam jít přes tlačítko Home. Na staré dálce tam je Teletext- tedy k ničemu.
Dálka je podsvícená, rozsvítí se při pohybu nebo stlačení tlačítka. Zhasne za cca. 5 vteřin.
Pokud by někdo měl dotaz, můžu dát info.