Moderátor: Moderátoři AVMania.cz
MgX píše:...při večerním sledování v tmavé místnosti šel u jasu až na hodnotu 10 ze 100 možných. Nejsem totiž moderní vyznavač vypálené sítnice a potřeby vidět na černém saku černý chlup psa
hawk123 píše:MgX máš nastavené pre SDR/HDR rozdielne hodnoty pre jasnosť? Myslíš že je dobré pridať viac pre SDR ako pre HDR?
The input sensitivity of Line-in 1 mode is 600±50mV, Line-in 2 is 800±50mV, Optical is 400±50mFFs (slightly more sensitive than the Line-in mode, slightly better sound quality).
hawk123 píše:Zdravím, mám tretí týždeň LG OLED65C11LB a rád by som sa poradil s niekým kto má tiež tento TV prípadne z LG OLED 2021 série. Nie je to lacný kúsok tak som si dal záležať aby bolo všetko nastavené čo najlepšie. Pridávam sem zoznam nastavení ktoré je dobré zmeniť prakticky hneď po inštalácii + zopár skrytých možností. S nastavením obrazu stále nie som spokojný. Treba to ešte trocha doladiť. Snáď to bude niekomu k úžitku a ak má niekto nejaký TIP tak budem vďačný za info
Písané v angličtine pretože mám celé nastavenia anglicky. Nastavenia nie sú ako celok okopírované. Nie som profi kalibrátor ale vychádzal som z mnohých zdrojov takže toto nastavenie by malo odpovedať pomerne dobrému výsledku.
Picture - Aspect ratio - 16:9
Picture - Aspect ratio - Just Scan - ON
General - AI Service - ALL OFF
General - Devices - TV Management - Quick Start+ - OFF
General - Devices - HDMI Settings - HDMI Deep Colour - OFF (if there is problem with HDMI video/audio)
General - System - Additional Settings - Home Settings - ALL OFF
General - System - Additional Settings - Pointer Options - Tracking Speed - SLOW
General - System - Additional Settings - Pointer Options - Pointer Size - MEDIUM
General - System - Additional Settings - Advertisement - Limit AD Tracking - OFF
General - Accessibility - High Contrast - ON
Support - OLED Care - Device Self Care - Energy Saving - Energy Saving Step - OFF
Support - OLED Care - Device Self Care - Energy Saving - Auto Power Off - OFF
Support - OLED Care - OLED Panel Care - Pixel Cleaning - start only if screen have problems
Support - OLED Care - OLED Panel Care - Screen Move - ON
Support - OLED Care - OLED Panel Care - Adjust Logo Brightness - High
Support - OLED Care - OLED Panel Care - Care Recommendations - ON
Home Dashboard - three dots - Edit imputs - Edit icon or name/label for imput
8x press green button - Show screen/picture info
3x press mute button - Show LG logo - OFF
Long press zero button Quick Access - edit / add / remove
Quick Access Shortcut start with long press numbers 1-9
Long press imput button for start Home Dashboard
Long press settings button for start settings
SDR SETUP:
OLED Pixel Brightness 20 / 40 (according to the time of day)
Contrast - 85
Screen Brightness - 50
Auto Dynamic Contrast - OFF
Peak Brightness - OFF
Gamma - 2.2
Black Level - AUTO(if available) / FULL(if AUTO not available for pictures) / LIMITED(if AUTO not available for video)
Motion Eye Care - OFF
Colour Depth - 55
Tint 0
Colour Gamut - AUTO DETECT
Fine Tune - Colour Upgrade - OFF
White Balance - Warm 50
Sharpness - 0
Super Resolution - OFF
Noise Reduction - OFF
MPEG Noise Reduction - OFF
Smooth Gradation - OFF
Cinema Screen - ON
TruMotion - OFF
HDR SETUP:
OLED Pixel Brightness 20 / 40 (according to the time of day)
Contrast - 100
Screen Brightness - 50
Auto Dynamic Contrast - OFF
HDR Tone Mapping - ON
Peak Brightness - HIGH
Gamma - 2.2
Black Level - AUTO(if available) / FULL(if AUTO not available for pictures) / LIMITED(if AUTO not available for video)
Motion Eye Care - OFF
Colour Depth - 55
Tint 0
Colour Gamut - AUTO DETECT
Fine Tune - Colour Upgrade - OFF
White Balance - Warm 50
Sharpness - 0
Super Resolution - OFF
Noise Reduction - OFF
MPEG Noise Reduction - OFF
Smooth Gradation - OFF
Cinema Screen - ON
TruMotion - OFF
hawk123 píše:Na vstup do nastavení HDR musíš na obrazovke zapnúť nejaký obsah HDR. Funguje to napríklad aj cez YouTube aplikáciu kde vyhľadáš HDR video a potom po spustení videa daj nastavenia a už to automaticky prepne na HDR nastavenia obrazu. Pozor že nie každé video označené ako HDR je aj naozaj HDR. Môžeš tiež normálne pustiť film v prehrávači a ak je to HDR tak tiež tam môžeš nastavovať. V integrovanom LG prehrávači je to trocha zložitejšie s načítaním HDR obsahu. Mám LG C1 už takmer 2 mesiace a nie vždy sa podarí to spustiť na prvý krát. Musíš skrátka prejsť na film s kurzorom alebo šípkami sa dostaneš na ten film aby bolo políčko vysvietené. Počkaj cca 5 sekúnd a až potom potvrď. Ak nepočkáš dosť dlho tak ti HDR nenačíta a bude film prehrávať v SDR hoci je obsah HDR. Že film nemá načítané HDR zistíš jednoducho. Za každým keď pustíš nejaký HDR obsah sa ti musí v pravom hornom rohu zobraziť také malé okienko oznamujúce že to beží HDR. Ak sa nezobrazí tak musíš sa vrátiť a spustiť znova. Užitočná je tam voľba použiť pre všetky výstupy aby si to nemusel nastavovať viac krát. Odporúčam to kliknúť, počkať zopár sekúnd a potvrdiť. Neviem prečo je to také zasekané ale ak som to robil rýchlo tak to potom nemalo účinok. Je ale dobré si pre istotu potom skontrolovať či nastavenia sú implementované aj pre ostatné výstupy.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků